stafilococ auriu in nas

Buna ziua
Fetitei mele de 5 ani si jumatate i s-a descoperit la exudatul nazal ca are stafilococ auriu.Nu are nici un simptom.Am ramas chiar foarte surprinsa.
Va rog, daca se poate, sa-mi spuneti ce am de facut in acest caz si daca are voie sa mearga in colectivitate?
Va multumesc.
Fetitei mele de 5 ani si jumatate i s-a descoperit la exudatul nazal ca are stafilococ auriu.Nu are nici un simptom.Am ramas chiar foarte surprinsa.
Va rog, daca se poate, sa-mi spuneti ce am de facut in acest caz si daca are voie sa mearga in colectivitate?
Va multumesc.
1 comentarii

Buna seara. Fetita este purtator asimptomatic de Stafilococ auriu, asa cum este de altfel un segment important al populatiei. Igiena nazala riguroasa se poate realiza administrand local Humex spray cu apa de mare. Pentru a evalua starea de purtator intermitent sau persistent, recomand repetarea exudatului nazal dupa aprox. 7 zile de la initierea igienizarii foselor nazale cu apa de mare.Deoarece se apropie sezonul virozelor si frecventrea colectivitatii favorizeaza infectiile cailor respiratorii superioare (virale, bacteriene) discutati cu medicul de familie cu privire la oportunitatea unei imunostimulari nespecifice.

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2Stafilococ auriu sau ciuperca?
- 3am contractat un stafilococ auriu cu localizare vaginala
- 2sunt insarcinata si am fost diagnosticata cu stafilococ.bacili gram pozitiv si trichomonos vaginalis
- 8Cum sa aflu daca e stafilococie cutanata?Rog rasp. urgent!
- 4Demodex+heliobacter+Staphylococcus aureus
- 14Infectie - care nu vrea sa se opreasca din curgere
- 3Stafilococul auriu depistat la varsta de 9 ani
- 12stafilococ auriu hemolitic coagulazo pozitiv
- 5stafilococ auriu
- 6Staphylococcus Aureus - prezent. Care ar fi cauza?
- 0stafiloc auriu hemolitic coagulazo pozitiv
- 4TAVANIC 500 mg Levofloxacina pt Stafilococul auriu
- 9purtator stafilococ
- 1Stafilococ hemolitic auriu
- 2Amigdalite marite si stafilococ auriu
- 3Stafilococ auriu rezistent la antibiotice... pentru d-ul dct fvaleriu
- 1Nas infundat, rinita cronica si stafilococ auriu!!!!
- 0Interpretare analiza exudat faringian
- 0Stafilococ auriu la spermocultura
Mai multe informații despre: stafilococul auriu
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: