sugarul pina la un an si premergatorul
5 comentarii
poti sa il pui oricand vezi ca se tine el pe picioruse. eu am pus copilul la 4 luni si acum are 2 ani si 3 luni si nu are nici o problema. important e sa il vezi ca sta bine
Ideal ar fi ca bebelusul sa fie pus in premergator atunci cand SE RIDICA SINGUR pe marginea patului, pentru ca asta denota ca musculatura coloanei este destul de dezvoltata pentru a sustine bebelusul stand in picioare. Pana atunci, daca el isi exprima dorinta de a merge in picioruse, poate fi plimbat prin casa dar sustinut intotdeauna de torace si nu de manute, pentru a prelua o parte din greutatea corpului si pentru a evita dislocarea umerilor care sunt destul de fragili.
Efectele negative ale solicitarii coloanei inainte de a fi bebelusul pregatit se vad pe termen lung si nu consta intotdeauna in defectiuni ale coloanei, ale spatelui ci pot consta si in rezistenta scazuta a coloanei la eforturi sustinute, sensibilitatea coloanei la diferiti factori de mediu (frig), PREDISPOZITII la reumatism, la hernie de disc, lucruri "marunte" care nu inseamna intotdeauna boala, dar care ne incomodeaza viata.
Efectele negative ale solicitarii coloanei inainte de a fi bebelusul pregatit se vad pe termen lung si nu consta intotdeauna in defectiuni ale coloanei, ale spatelui ci pot consta si in rezistenta scazuta a coloanei la eforturi sustinute, sensibilitatea coloanei la diferiti factori de mediu (frig), PREDISPOZITII la reumatism, la hernie de disc, lucruri "marunte" care nu inseamna intotdeauna boala, dar care ne incomodeaza viata.
as vrea sa afku mai multe amanunter despre fontanela?nu stiu care sint problemele sau cea ar trebui sa stiu, am un bebelus de 3.5 luni si as vrea mai multr amanunte, va rog
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 9PERITOL ?
- 6ham ptr bebe
- 6tesutul sub lingual fetita de 4 luni
- 3microvezicule albe in gat la bebe de 10 luni
- 3fluorul (zymafluor) la bebelus de 8 luni este bun sau nu?
- 5bebelusi 9 luni are otita?
- 57Bebe calca stramb
- 5scaune dese la sugari
- 6scaunul micutului de 5 saptamani; este alaptat la san
- 7bebe de 3 luni cu cutia craniana inchisa
- 4bebe 3 sapt
- 4diaree bebelus 2 luni
- 6alaptarea numai de la un singur san?
- 3Cum stiu ca bebe este bolnav daca nu are temperatura?
- 6Iritatia de pampers
- 7scaune verzi bebelus de sase saptamani
- 1fetita 10 luni nu vrea absolut nimic sa manance sau sa bea
- 3fetita de 11 luni are fontanela foarte mare
- 2Bebe 11 luni, se deplaseaza stand in sezut topaind
Mai multe informații despre: Sugarul mersul sugarului
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: