cum se curata copiii in ureche?
Vreau sa stiu cum se curata copiii in ureche(puiutul meu are 2 luni).sincer va spun ca nu stiu si imi este teama sa nu o ranesc.la baita incerc sa o sterg cu coltul scutecului umezit dar nu este de ajuns.
4 comentarii
ceara di conductul auditiv.are rol protector(de apa, de insecte) si nu trebueste stearsa.decat acea ce se vede la intrarea in conduct, mai profunt NU intrati !
Pielea conductului creste si se deplaseaza spre exterior(asemeni unghiilor) si scoate ceara in afara,.deci acea ceara care ese trebueste indepartata !
Pielea conductului creste si se deplaseaza spre exterior(asemeni unghiilor) si scoate ceara in afara,.deci acea ceara care ese trebueste indepartata !
NU folositi betisoare pentru toaleta urechiuselor. N-o sa faceti altceva decat sa impingeti o parte din cerumen in interiorul conductului, favorizand aparitia dopului de cerumen. Micuta nu poate sa spuna : "Mami, am urechea infundata!", "Mami, nu te mai aud!" ATENTIE!!!!! In plus, veti impinge in interior, odata cu cerumenul, si bacterii, favorizand aparitia otitelor.
Eu ii curat urechiusele baiatul meu folosint betisoare pentru adulti, insa cu foarte mare grija. Nu introduc niciodata betisorul in conductul auditiv. Sterg cutele urechiusei si ceara iesita in afara conductului, folosind miscari din interior spre exterior, tocmai pentru a nu impinge ceara si a infunda urechea bebelusului. Daca simti ca esti neindemantica cu betisorul, mai bine astepti pana creste fetita ta un pic mai mare si folosesti o bucata de tifon steril inmuiat in ser fiziologic. Mare atentie trebuie avuta si la pliurile de dupa ureche, pentru ca acolo se pot forma cojite. Curatarea urechilor se face cel mai bine dupa baie.
EU II CURAT INTERIORUL URECHII CU AJUTORUL UNEI COMPRESE STERILE, PE CARE O RULEZ.NU STIU DACA E FT RECOMANDAT.
ACEASTA RECOMANDARE A FOST FACUTA DE UN MEDIC
ACEASTA RECOMANDARE A FOST FACUTA DE UN MEDIC
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 9stridor laringian
- 6alergie la proteina din lapte; aceasta alergie apare pe obrajori, pe frunte, sub ochisori si mai nou
- 5fetita de 8 luni cu ganglion la ceafa, partea dreapta
- 3Bebelusul de 11 luni? cate scaune pe zi?
- 6mese intrerupte de crampe abdominale la 5 luni jumate
- 7Bebelus - diversificare
- 57Bebe calca stramb
- 7bebelus de 3 luni refuza sa manance (scaune cu mucus)
- 6scaunul micutului de 5 saptamani; este alaptat la san
- 7bebe de 3 luni cu cutia craniana inchisa
- 4diaree bebelus 2 luni
- 6Sugar 7 luni vomita dupa fiecare masa si intre mese
- 6Mi-a intrat o insecta in ureche
- 3Cum stiu ca bebe este bolnav daca nu are temperatura?
- 6CMV la bebelus... Ajutor!
- 4am scapat apa in ureche (multa)
- 5refluxul gastric la sugar... e grava problema asta?
- 1Bubite roșii pe burtică - sugar 2 luni! S.O.S.
- 1Miringoplastie
- 1Bebeluș de 5 luni agitat
Mai multe informații despre: Ingrijirea urechii Sugarul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: