spalarea parului (frecventa)

19-11-2013
realmadrid
Nu este medic/terapeut
realmadrid
buna seara. nu stiu care este sectiunea potrivita deci intreb aici. cat de frecvent poate fi spalat parul fara a provoca daune ? (caderea parului, etc). am 23 ani si sa zicem ca trebuie sa plec zilnic de acasa iar inante de asta folosesc fixativ. stiu ca mai apoi trebuie inlaturat deci spalat. asadar este in regula sa il spal in fiecare zi pentru a indeparta substanta? poti spala parul de cate ori doresti? multumesc frumos
5 comentarii
0
20-11-2013, ora 19:34
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
Buna intrebare.sunt si eu interesata de un raspuns
seara buna
0
20-11-2013, ora 22:08
Demetra Cucueanu
Identitate neconfirmată
Demetra Cucueanu
In general firmele producatoare recomanda spalarea zilnica a parului, mai ales in cazul in care se folosesc substante pentru coafat.
Din experienta am observat ca daca nu pui astfel de substante (geluri, spray-uri, etc.) parul se poate spala si mai rar, chiar arata mai bine, mai aerat decat daca il speli zilnic. De asemenea, la spalare, se maseaza parul cu buricele degetelor si nu cu unghia, altfel se irita pielea capului, care va produce mai mult sebum.
Revenind la intrebarea ta, poate ca ar fi o idee sa previi, sa incerci sa eviti incarcarea permanenta a parului, sa gasesti alte metode, mai naturale de a da forma dorita.
0
21-11-2013, ora 12:37
otilia107
Nu este medic/terapeut
otilia107
Da, te poti spala fara grija zilnic. Mai degraba produsele de styling agreseaza parul, ci nu samponul ori spalarea frecventa.

Eu, datorita locului de munca, sunt nevoita sa ma spal pe cap zilnic si ma usuc cu peria rotativa. Fac asta de 9 ani deoarece mi se ingrasa parul si nu puteam aparea asa. Iti pot spune ca nu imi cade parul, nu s-a subtiat firul, nu se ingrasa mai repede. Textura parului este la fel, eu sincer nu am observat nicio modificare.

Sotul meu isi spala parul zilnic din adolescenta si are cea mai frumoasa podoaba capilara pe care o stiu la un barbat. Par lucios, sanatos, nu ii cade, nu are matreata, plus ca foloseste si spuma sau gel zilnic.
0
21-11-2013, ora 23:42
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
multumesc de raspunsuri
seara buna
0
24-11-2013, ora 00:26
danonino25
Nu este medic/terapeut
danonino25
Mda interesant..de la ce sa plecat si unde s-a ajuns...e incredibil...ca nu are nici o legatura cu commnenturile de plecare...
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Substanțele care pot face ca parfumul șamponului să reziste mai mult timp pe păr
  • Tratamente pentru păr făcute acasă
  • Sfaturi pentru cei ce doresc să se radă în cap
  • Niveluri foarte mari de substanțe chimice regăsite în produsele de îngrijire a părului (studiu)
  •