Sotul ma pune sa aleg inte el și mama mea

15-03-2024
Amy09
Nu este medic/terapeut
Amy09
Bună tuturor! Ma numesc Amelia, am 31 ani și sunt căsătorită cu soțul meu de 4 luni după 5 ani de relație și avem un băiețel de 1 luna. Problema este ca noi locuim cu mama mea, sa va spun pe scurt povestea mea : ( Mama mea ma crescut singura de când aveam eu 15 ani"ai mei divorțand atunci" stand in chirie ne-a fost foarte, foarte greu, la 19 am plecat cu ea în străinătate am muncit și am reușit sa ne luam o locuință dar nu ne am mai întors în România, de atunci locuiesc cu ea, mi-a fost mereu aproape, toate greutățile le-am dus împreună, mai ales în străinătate ne-a fost greu pana am obtinut o chirie in fine... intre timp l-am cunoscut pe sotul meu, el fiind in Franta a dorit sa vina la mine in Germania el cunoscand situație a spus ca nu il deranjeaza ca mama stau cu mama și a venit la mine, de atunci locuim toti 3 intr-un ap destul de mare, Problema este acum de cand a venit bebe el nu mai suporta sa o vada pe mama mea, spune ca nu mai are aer, ca il deranjeaza și ca vrea sa ne mutam, eu il înțeleg ca vrea intimitate dar ma doare sufletul sa ii spun mamei sa se mute singura mai ales in tara străina ( daca eram in ro era altceva) aici chiriile sunt scumpe, singura sa stea i-ar fi ft greu, plus de asta ea este o persoana ft angsioasa, în trecut a avut si probleme cu depresia dupa despartirea de tatal meu..a fost greu...o simt ca dacă i-as spune sa își caute chirie as distruge-o și ma doare sufletul sa fac asta, sotul meu acum ma pune sa aleg între ea și el, îmi vorbește foarte urat și de ea vb foarte urat și mama mea nu il deranjeaza cu nimic, niciodată nu i-a spus nimic, sta mai mult în camera ei face tot numai sa fie bine, încearcă sa nu ne deranjeze, dar el spune ca si prezenta ei il deranjează acum, il înțeleg și pe el ca vrea intimitate dar putea sa o spună cu ani în urma , a dat și în mine în momentul când i am spus ca nu pot sa ii spun mamei sa plece, sincer de atunci îmi este frica de el nu stiu ce sa fac, mie frica sa ma mut cu el as vrea sa aplanz cumva situația sau chiar sa ma despart dar nu stiu cum sa o fac, mie frica sa nu facă ceva, deoarece ma amenințat cu multe chestii ca dacă îndrăznesc sa ma despart de el mai bn face pușcărie, sincer nu mai pot simt ca o i au razna, ca nu mai fac fata stresului, am născut numai de 1 luna și nu știu cum sa fac sa fie bine. Parca vad numai momentele în care a dat în mine și cum mi-a vorbit și eram și cu copilul în brate.. offff. El zice ca numai din cauza mamei mele este asa. Ce ma sfătuiți sa fac.. cum sa fac.. sa îl scot afara nu stiu cum sa fac ca ar reacționa foarte urat.
7 comentarii
1
15-03-2024, ora 16:34
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Este asa pentru ca este dezechilibrat psihic. Problema cu mama este doar un pretext in mintea lui bolnava. Daca ati ramane numai cu el va poate face orice si veti suferi mai mult si dv. si copilul.
Daca v-a specificat ca ar face puscarie inseamna ca a mai facut lucruri asemanatoare in trecut. Feriti-va de un astfel de om. Ramaneti cu mama care stiti ca va va fi alaturi si la bine si la greu.
1
15-03-2024, ora 21:00
tassevasi
Nu este medic/terapeut
tassevasi
Probleme cu sotul tau este ca a intrat in depresie dupa nasterea copilului, in loc sa ai tu probleme are el. Motivul din cauza geloziei, te ocupi mai mult de copil si pe el asta il deranjeaza nu neaparat mama. Daca el a vrut sa vina sa stea cu voi trebue sa suporte nu sa te forteze sa te separi de mama mai ales ca platiti chirie. El are posibilitatea sa se mute daca nu-i convine in Franta si sa cresteti voi copilul.
Nu va intelegeti cere la autoritati protectie, mai ales ca te-a lovit, te ameninta si ramii cu mama.
0
23-03-2024, ora 17:54
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Încearcă să stai de vorbă cu el când e calm și cere-i să-ți aducă argumente de ce vrea ca mama ta să nu mai locuiască cu voi. Fii mai atentă la conversațiile dintre ei și poate observi ce anume nu-i convine. Poate mama îi reproșează ceva și bărbații fug de reproșuri. Sunt bărbați care vor să fie în centrul atenției și acum când ai copilul nu suportă să fie pe planul doi.
Nu e normal să-ți vorbească urât și să te lovească. Pune limite în relația voastră și dacă nu le respectă nu-ți rămâne altceva decât să vă despărțiți.
Poți încerca să faci și consiliere de cuplu dacă acceptă, nu e nevoie să vă deplasați la un cabinet se poate face și online. Totul este să înțelegi cauzele de ce se poartă așa și împreună cu psihologul să acționați pentru îmbunătățirea relației
0
24-03-2024, ora 22:47
Amy09
Nu este medic/terapeut
Amy09
Mulțumesc pentru răspuns. Faceti terapie de cuplu online ?
0
29-03-2024, ora 10:18
Mihai71
Nu este medic/terapeut
Mihai71
Buna,

Ati avut o intelegere de la inceput ca mama ta sta cu voi.
Intelegerea trebuie respectata.

Chiar daca o scoti pe mama ta din casa, lucrurile nu se vor schimba(din pacate).

Cauta pe youtube podcasturile cu psiholog Constantin Cornea.
Cred ca te vor ajuta sa iei o decizie.
Cred ca are si niste cursuri online.

Toate cele bune.

Mihai
0
29-03-2024, ora 11:03
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Imi dau seama Amy ca nu-ti doresti sa o lasi singura pe mama ta. Insa e destul de putin probabil ca o « sa o distrugi » in momentul in care v-ati muta singuri (poti doar in continuare sa o vizitezi si sa treci pe la ea). E adevarat ca nu o sa-i fie usor si ca probabil o sa fie nevoie de mai multi bani (si poate aici ai putea sa-l intrebi pe sotul tau daca ar fi dispuis sa contribuie la asta pentru a obtine ce-si doreste).

Insa daca situatia continua sa se deterioreze si sotul tau nu mai accepta sa stati impreuna, ai prefera sa ai o relatie de cuplu deteriorata si copilul vostru sa sufere din asta?

E clar ca e inacceptabil ca te-a lovit si ca lucrul asta ar fi nevoie sa-l abordati intr-o terapie de cuplu. Insa asta nu schimba dorinta lui foarte ferma de a sta separat de mama ta. Din cele povestite pare destul de putin probabil ca aceasta dorinta sa se schimbe. Se poate incerca o evaluare a situatiei in terapia de cuplu pentru a vedea daca este disponibilitatea lui de a o accepta alaturi in continuare pe mama ta, daca ar face anumite modificari in ce-l deranjeaza. Dar e important sa fii pregatita sa accepti si posibilitatea ca el sa nu mai creada ca astfel de schimbari ar fi posibile.

Dr Rares Ignat
Terapeut de cuplu - Psihosexolog
0
30-05-2024, ora 08:59
FlorianL
Nu este medic/terapeut
FlorianL
Nu cred ca este normal ca un cuplu casatorit sa locuiasca cu soacra. Omul vrea sa stea linistit in casa lui.
Deasemenea nu cred ca este normal sa tii asa de mult la parinti incat sa-ti sacrifici casnicia de dragul lor.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Violența din partea partenerului intim crește riscul de atac de cord și accident vascular cerebral
  • Creștere alarmantă a violenței în cuplu în rândul adolescenților
  • Studiu global evidențiază legătura puternică dintre violența familială și consecințele pe termen lung asupra sănătății
  •