De ce iubitul meu cu care deja am discutat căsătoria ma lovește când e nervos | Forumul Medical ROmedic

De ce iubitul meu cu care deja am discutat căsătoria ma lovește când e nervos

09-12-2021
dariaary
Nu este medic/terapeut
dariaary
Suntem împreună de aproape trei ani.locuim împreună de doi ani.Pe parcursul acestei relații m-a mai îmbrâncit, a mai dat în mine însă l-am iertat pt ca are sindromul tourette și sigur o alta tulburare cum ar fi bipolara sau borderline. Și eu am tulburare bipolara însă nu am un comportament care sa îl afecteze direct pe el altul decât faptul ca ma tai pe mâini ceea ce îl afectează emoțional.
Ceea ce îmi face el ma afectează și fizici și emoțional
De exemplu, ieri și a vârstă nervii pe mine din cauza insuficientei financiare. De acolo a început sa îmi adreseze cuvinte jignitoare cum ar fi "curva" ceea ce mi se pare josnic având în vedere faptul ca nu l-am înșelat.Dupa, a început sa îmi jignească mama spunând ca este nebuna, ea suferă tot de tulburare bipolara. Atunci i-am jignit și eu mama și a început sa ma lovească.
Ma numește curva pt ca am făcut greșeală sa ma deschid la el cu privire la relațiile anterioare care nu au fost decât 8 la număr, de aceea cuvântul curva adresat mie consider ca este adresat din frustrarea faptului ca nu are nimic valabil cu care sa ma jignească. De asemenea el ma face în aceste feluri dar eu de la el am luat HPV și am făcut candidoza, nu mai zic infecții urinare.si în apărarea lui tot ce îmi spune este ca "lasă, eu am avut ghinion dar tu la cât de curva ești ai avut noroc ca ai luat ceva de la mine"
Este supărătoare relația dar nu ma pot despărți de el, parca ceva ma tine legata de el.Acum este 4 dimineața și nu pot dormi din cauza abuzurilor verbale și fizice care mi-au rămas întipărite în minte.ce as putea face sa ma îndepărtez de el ca să îmi fie mai ușoară despărțirea.
Eu cred ca iubitul meu poate fi și narcisist sau sociopat după comportament.
3 comentarii
0
09-12-2021, ora 08:40
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Daca veti continua cu el veti avea parte de abuzuri verbale si fizice toata viata. Asta va doriti?
Apelati la un psiholog cu trimitere de la psihiatru ca sa va ajute sa iesiti din aceasta relatie nefericita. Aveti dreptul la 24 de sedinte gratuite anual.
0
11-12-2021, ora 11:49
Psiholog Anghel Lucia Alexandra
Psihologie, Ploiesti
Psiholog Anghel Lucia Alexandra
Buna ziua. Din cele mentionate de dumneavoastra, partenrul de cuplu este abuziv verbal si fizic si il iertati pentru ca are un sindom si niste tulburari. Pare ca il absolva de orice manifestare fata de dumneavoastra acestea si la pachet se mai adauga si faptul ca sunteti luata la rost in legatura cu relatiile pe care le-ati avut anterior relatiei cu partenerul. Partenerul urmeaza un tratament medicamentos, dat fiind faptul ca ati spus ca e diagnosticat cu acele tulburari? Dumneavoastra urmati un tratament medicamentos in urma diagnosticarii cu tulburarea bipolara? Daca nu, cine v-a oferit aceste diagnostice? In afara etichetelor de narcisic sau sociopat, care nu va ajuta in rezolvarea problemei cu care va confruntati, pare ca nu aveti cum sa il ajutati pe partener, ci e necesar sa caute un ajutor singur, la un medic psihiatru si la un psihoterapeut apoi (solutie pentru dansul care e necesar sa o caute el si sa considere ca are o problema) si dumneavoastra sa cautati ajutor specializat pentru a intelege aspectele care va mentin in aceasta relatie si care nu va permite sa va distantati si sa va lasati sa traiti separarea de el asa cum ea va fi traita. Orice separare solicita disconfort intern si o pleiada de stari, pare ca evitati sa faceti cunostita cu ele, insa va lasati in a trai abuzurile verbale si fizice din partea partenerului, abuzuri care sunt mai greu de dus decat o separare. Cele bune!
0
14-04-2022, ora 04:46
abd289
Nu este medic/terapeut
abd289
Nici nu a fost nevoie sa citesc textul, decat titlul.Eu spun sa te desparti de el clar. Nu fii calul lui de bataie, pt ca mai tarziu vei ajunge sa fii frustrata si sa faci lucruri de care tot tu te vei simti vinovata si nu are rost. Te vei atasa si mai mult si va fi mai rau. Cat despre ce spui tu ca ceva te tine legata de el, este din cauza ca esti indragostita. Crede-ma ca dupa despartire vei uita de el, ba chiar vei fii mirata ca ai rabdat atatea si vei fii mult mai puternica si pe viitor o sa stii ce sa alegi, dar nu ramane in situatia asta.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: