Somnul la sugari | Forumul Medical ROmedic

Somnul la sugari

04-10-2011
MARIANA - AURORA
Nu este medic/terapeut
MARIANA - AURORA
Buna dimineata!As vrea sa stiu daca e normal ca un bebe de 3 luni sa doarma toata noaptea.Mentionez ca la un moment dat in cursul noptii si-a bagat degetul in gurita dar nu s-a trezit sa manance.Am cantarit-o cu o saptamana in urma si avea 5, 700 kg eu sper ca a luat bine in greutate avand in vedere ca s-a nascut cu 2, 950.Astept raspuns va rog.!
2 comentarii
0
05-10-2011, ora 21:12
Luana Aimee
Nu este medic/terapeut
Luana Aimee
La 4 luni bebe trebuie sa-si dubleze greutatea de la nastere, deci in greutate a luat destul de bine pana acum.
Citez dn cartea sotilor Capraru : "perioada de somn din timpul noptii continua sa se prelungeasca si sa fie mult mai bine delimitata de perioadele de veghe, Somnul de noapte se prelungeste fie prin renuntarea de catre sugar la ambele mese de noapte(la orele 23-24 si 2-3), fie prin intarzierea orei de trezire dimineata(6-7:30). Ei vor dormi mai mult pe masura ce vor creste. Somnul de noapte este de 10 ore (in total doarme cam 13-14 ore pe zi)
40% din sugari se trezesc la ora 5 dimineata".
Nu cred ca ai de ce sa-ti faci griji. Asa e si bebelina mea, numai ca eu o mai trezesc noaptea sa-i dau laptic, deoarece pediatra mi-a recomandat sa-i dau in continuare 6 mese/zi (alaptat natural) din cauza unui icter prelungit de care abia am scapat la 3 luni jumatate.
Multa sanatate! :)
0
04-12-2011, ora 11:11
nekunoskuta
Nu este medic/terapeut
nekunoskuta
E normal si trebuie sa fii fericita! Nu multi parinti dorm noaptea la 3 luni ale bebelului. Fetita mea doarme noaptea de cand s-a nascut, in aproape 4 luni a avut maxim 8 nopti mai dificile iar acum se culca la 21:00-21:30, mananca uneori o data, uneori de doua ori pe noapte si se trezeste la 7:30-8:00. Sunt fericita ca ma pot odihni macar noaptea pentru ca ziua doarme in reprize de doar 40 minute si somnul lung de 2-3 ore si-l face afara la plimbare.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum pot fi ajutaÈ›i bebeluÈ™ii să doarmă mai mult
  • Cât trebuie să doarmă bebeluÈ™ul È™i copilul mic
  •