sinuzita la un an si 9 luni

15-10-2008
natalia29
Nu este medic/terapeut
natalia29
Buna ziua, in urma unui examen rmn, copilului meu de un an si 9 luni i s-a descoperit sinuzita maxilara.
Intrebarea mea e:ce este de facut?Este posibil din aceasta cauza sa nu manance, sa aiba greata si anorexie?
9 comentarii
0
15-10-2008, ora 00:00
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Daca se confirma diagnosticul, poate fi util tratamentul de 10 zile cu Augmentin ES plus inhalatii. Sinuzita poate determina greata si anorexie, obstructie nazala si subfebrilitate.
0
20-10-2008, ora 20:43
natalia29
Nu este medic/terapeut
natalia29
am mers la doi medici orl-isti si au ras de diagnostic, au spus ca la varsta asta nici nu sunt sinusurile formate si ca probabil cei de la rmn au vazut muguri dentari.Ce parere aveti?
0
22-10-2008, ora 20:51
Dr. Ana-Maria Slanina
Dr. Ana-Maria Slanina
Intr-adevar, in contextul eruptiei dentare apar fenomene de febra, anorexie, insa cedeaza dupa cateva zile si dupa adm. de Nurofen si Calgel.
0
24-10-2008, ora 15:41
natalia29
Nu este medic/terapeut
natalia29
Anorexia asta a lui dureaza de 8 luni, luni in care nu a mancat decat stiksuri, biscuiti lapte si iaurt activia cu paiul nu mai stiu ce sa-i fac.I-am facut nenumarate analize si in afara de un streptococ pneumonie in nas(fara febra)si candida in copro nu are nimic, euzinofile 6.la coproparazitologic a iesit ok.Cred ca pana la urma ma internez cu el pt.ca se accentuiaza anorexia si parca are si o fobie alimentara.
multumesc pt.raspuns
0
29-10-2008, ora 12:44
Dr. Ivan Iuliana
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Ivan Iuliana
Nu ati mentionat nimic despre dintisori: cati au erupt pana acum? Ati incercat sa ii dati mancare pasata? Poate gingiile sunt sensibile si il dor daca mai sunt dintisori de erupt. Poate nu ii place mancarea. Sunt multi copii care mananca fructe pasate in supa sau supa indulcita cu zahar. Poate trece printr-o faza de gusturi mai ciudate. Intr-adevar, la copii si la RMN si la radiografie se pot confunda pentru ca se vede o aglomerare de muguri dentari in care chiar si unii stomatologi se incurca daca nu au experienta in cazuistica copiilor. Incercati sa ii prezentati mancarea intr-o forma cat mai agreabila si daca aveti analiza RMN si pe suport electronic (pe CD, DVD, etc.) va pot da adresa mea de mail (sunt stomatolog ca specializare si lucrez mult cu copiii).
Numai bine!
0
11-11-2008, ora 09:56
natalia29
Nu este medic/terapeut
natalia29
da multumesc daca doriti sa-mi dati adresa de mail sa va trimit inregistrarea rmn.Iar cu mancarea am incercat in toate felurile, de obicei pasat si nu vrea.biscuiti si floricele cum poate manca, chiar si alune.si nu-l doare nici o gingie este foarte vesel mereu si energic.DAR IN SFARSIT MI-A IESIT IN ANTIGENE GIARDIA, GIARDIA.POZITIV E 0.300 IAR EL ARE 1, 300.PEDIATRU SPUNE CA SA NU-L TRATEZ CA SE REINFECTEAZA IMEDIAT, SI CA IN AMERICA NU MAI TRATEAZA ASA CEVA CA NU ARE LEGATURA CU POFTA DE MANCARE CA ASTEA SUNT PARERI BABESTI, DAR EU NU SUNT DE ACORD, POATE MAI ARE SI ALTI PARAZITI SI NU A IESIT LA COPROPARAZITOLOGIC. TEANIA SI ASCARIS SE VAD NUMAI IN SANGE?MEDICUL SPUNE CA E MAI TOXIC TRAT.DECAT PARAZITUL.MULTUMESC INCA O DATA PENTRU IMPLICAREA DVS.
NATALIA
0
12-11-2008, ora 08:09
Dr. Ivan Iuliana
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Ivan Iuliana
-
Nefiind de specialitate pediatru nu va pot sfatui privitor la giardia. Pe vremea cand eram eu copil se trata dar nu sunt la curent cu ultimele cercetari. Singurul sfat pe care vi-l pot da este sa consultati mai multi medici pediatri. Ati incercat sa ii prezentati mancarea decorata (un ou fiert cu ochisori si cioc ca un pui, rosie umpluta pe post de ciuperca, etc.) si sa asociati o poveste? Poate merge!
0
13-11-2008, ora 03:02
Dr. Ana-Maria Slanina
Dr. Ana-Maria Slanina
In general Giardia este asimptompatica la adult (87% suntem infestati) iar la copil se trateaza numai in prezenta simptomelor- oprirea cresterii in greutate, colici abdominale, scaune moi, mai rar greturi si varsaturi. In general se trateaza cu Zentel sirop, 5 zile ( la varste peste 2 ani), toxicitatea e redusa pt.cadoar 3, 7% se absoarbe din intestin).
0
21-11-2008, ora 23:28
natalia29
Nu este medic/terapeut
natalia29
da, am fost si la parazitologie si medicul parazitolog a spus ca acea eozinofilie a lui nu e de la giardia, ca giardia nu da eozinofilie.Ca probabil e si alt parazit, asa ca am mai facut un parazitologic.si a iesit si
Blastocystis Hominis.dar pediatrul a spus ca acest parazit nici nu se trateaza, de ce nu crede ca acest copil are ceva si din cauza asta nu mananca, nu din ambitie.La exudat a iesit iar candida, e-coli, iar la alt laborator la exudat a iesit enterobacter.nu mai stiu care rezultat e bun.acum astept al treilea exudat, nu m-ar mira sa iasa altceva.Cred ca il las in pace
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul