sinuzita

Multumesc pentru promptitudine. Nu e raspunsul la care ma asteptam sincer sa fiu dar o sa am in vdere si varianta asta. Trebuie sa gasesc pe cineva sa inteleaga problema, ca daca ma duc la gastro si ii zic medicului ca am sinuzita ma da afara urgent. Poate imi puteti recomanda aici sau pe privat pe cineva. Ah, am uitat sa mentionez ca am facut in 2009 o endoscopie(groaznica procedura!!) si nu a gasit nimic in neregula cu stomacul meu doar un usor reflux pentru care am primit tratament.

acel ( usor ) reflux.. prin acidula gastric.. irita faringele si duce la foarmarea mucusului in faringe...
elimini produsele acide, acre..din alimentatie.
eviti colorantii artificiali s i condimentele.. care sunt alergene...
IN rest citesti ce am mai postat aici despre aerosoli, inhalatii, spalaturi nazale, gargara si aromoterapie...
o sa te ajute mult
elimini produsele acide, acre..din alimentatie.
eviti colorantii artificiali s i condimentele.. care sunt alergene...
IN rest citesti ce am mai postat aici despre aerosoli, inhalatii, spalaturi nazale, gargara si aromoterapie...
o sa te ajute mult

Va multumesc frumos pentru raspuns. Unul din medicii la care am fost la control mi-a spus ca am deviatie de sept care ar trebui operata, insa celalalt mi-a spus ca am o usoara deviatie de sept si ca nu e necesar sa o operez.
Acea stare subfebrila de care am mentionat, ar putea fi de la sinuzita?
Acea stare subfebrila de care am mentionat, ar putea fi de la sinuzita?

buna ziua domnule doctor
eu v-am mai spus...am ceva probleme cu o rinosinuzita cronica..si polipoasa.iar dumneavoastra m-ati indrumat spre operatie...si apoi sa am grija la alergeniii alimentari. Mi-ati putea spune mai multe despre acesti alergeni alimentari?...unde as gasi mai multe informatii..care sunt...si daca din cauza lor acea polipoza ar putea recidiva
Va multumesc mult. O zi buna.
eu v-am mai spus...am ceva probleme cu o rinosinuzita cronica..si polipoasa.iar dumneavoastra m-ati indrumat spre operatie...si apoi sa am grija la alergeniii alimentari. Mi-ati putea spune mai multe despre acesti alergeni alimentari?...unde as gasi mai multe informatii..care sunt...si daca din cauza lor acea polipoza ar putea recidiva
Va multumesc mult. O zi buna.

cauti pe google..
alergeni alimntari
( coloranti artificiali, condimente, euri, galbenus ou, ciocolata, capsuni..s.a)
alergeni alimntari
( coloranti artificiali, condimente, euri, galbenus ou, ciocolata, capsuni..s.a)

ok..va multumesc mult
o sa ma interesez despre ce este vorba
oricum am sa iau legatura si cu un homeopat pentru un tratament pentru intarirea imunitatii.am auzit ca si asta e o cauza pentru acea sinuzita polipoasa.si sper ca prin controale.medicamente si o alimentatie sanatoasa sa nu mai am astfel de probleme
O zi buna domnule doctor
o sa ma interesez despre ce este vorba
oricum am sa iau legatura si cu un homeopat pentru un tratament pentru intarirea imunitatii.am auzit ca si asta e o cauza pentru acea sinuzita polipoasa.si sper ca prin controale.medicamente si o alimentatie sanatoasa sa nu mai am astfel de probleme
O zi buna domnule doctor

Buna ziua dnule doctor. incepand cu anul trecut, in urma unei raceli puternice, am ramas cu mari dureri de cap, ameteli, tinitus, ma strange fruntea, tamplele...apoi durerea se muta cand in crestetul capului, cand revine la frunte.este o stare de presiune oarecum in cap, mi-l simt greoi, incarcat, ma simt obosita si nu mai sunt in stare sa imi desfasor activitatile zilnice.se manifesta cam 7 zile pe luna, indiferent de anotimp..neurologul mi-a dat betaserc 24 insa criza a reaparut. va rog sa imi dati un sfat. va multumesc mult.

1. sa nu legati simptomele care le aveti.. numia cu raceala, cu siguranta sunt si alte probleme la coloana cervicala, circulatie cerebrala..s.a
2 Sa faceti o radiografie SAF si sa mergeti la ORL.. pentru excluderea diagnosticului de sinuzita dar si pentru investigarea auzului si vertijului periferic
3 monitorizati zilnic tensiune aarteriala
4 conteaza varsta si greutatea corelata la inaltimea Dvs. adic Kg in plus !!!
2 Sa faceti o radiografie SAF si sa mergeti la ORL.. pentru excluderea diagnosticului de sinuzita dar si pentru investigarea auzului si vertijului periferic
3 monitorizati zilnic tensiune aarteriala
4 conteaza varsta si greutatea corelata la inaltimea Dvs. adic Kg in plus !!!

eu am incercat mai multe moduri de a-mi trata pacatoasa asta de sinuzita. intr-un final am ajuns la dr Raluca Grigore de la Coltea, care mi-a prescris Sinutox.
recunosc ca am fost reticenta pt ca sunt niste pastile din plante (o combinatie de gentiana, macris, verbina, soc si ciubotica-cucului) care nu se administreaza cu antinflamator ca alte tretamente, insa, din fericire, m-am inselat :). recunosc ca le-a luat si sotul fara sa mai consulte medicul si s-a simtit foarte bine. singura problema e ca au inceput sa fie importate de curand si e posibil ca inca sa nu le gastiti in toate farmaciile, dar daca perseverati sigur le veti gasi :)
recunosc ca am fost reticenta pt ca sunt niste pastile din plante (o combinatie de gentiana, macris, verbina, soc si ciubotica-cucului) care nu se administreaza cu antinflamator ca alte tretamente, insa, din fericire, m-am inselat :). recunosc ca le-a luat si sotul fara sa mai consulte medicul si s-a simtit foarte bine. singura problema e ca au inceput sa fie importate de curand si e posibil ca inca sa nu le gastiti in toate farmaciile, dar daca perseverati sigur le veti gasi :)

As avea doua intrebari separate:
1. Legata de un tinitus pe care il am permanent de ani de zile. Tinitusul poate fi tratat? Care ar putea fi posibilele cauze?
2. Sunt insarcinata si racita. Mucusul este verzui si nasul infundat. Nu mai reusesc sa respir aproape deloc. Incerc sa fac inhalatii, dar nara dreapta nu se desfunda deloc. Mai mult, am senzatia ca sinusul din dreapta este plin de lichid si simt presiune. Carii dentare nu mai am deloc de 7 ani de cand merg regulat la stomatolog. Am facut spalaturi nazale de cateva zile incoace, si, desi initial imi desfundau nasul, acum nu mai au acest efect.
Fiind insarcinata trebuie sa limitez folosirea picaturilor nazale. Cum altfel as putea desfunda nasul?
Temperatura nu am avut mai mult de 37.4.
Este posibil sa am sinuzita maxilara pe dreapta, sau e pur si simplu un drenaj slab care va trece odata cu raceala?
Poate e important faptul ca in urma cu aproximativ trei ani am avut o serie de raceli similare (cate una pe luna, vreme de 3-4 luni). Am facut atunci tratament cu antibiotic, si desi simteam aceeasi presiune in sinusul maxilar drept, dr orl care m-a tratat mi-a spus ca nu este o sinuzita. Dupa cele trei luni de raceli succesive, nu am mai avut decat raceli comune ocazionale, pana acum.
Multumesc.
1. Legata de un tinitus pe care il am permanent de ani de zile. Tinitusul poate fi tratat? Care ar putea fi posibilele cauze?
2. Sunt insarcinata si racita. Mucusul este verzui si nasul infundat. Nu mai reusesc sa respir aproape deloc. Incerc sa fac inhalatii, dar nara dreapta nu se desfunda deloc. Mai mult, am senzatia ca sinusul din dreapta este plin de lichid si simt presiune. Carii dentare nu mai am deloc de 7 ani de cand merg regulat la stomatolog. Am facut spalaturi nazale de cateva zile incoace, si, desi initial imi desfundau nasul, acum nu mai au acest efect.
Fiind insarcinata trebuie sa limitez folosirea picaturilor nazale. Cum altfel as putea desfunda nasul?
Temperatura nu am avut mai mult de 37.4.
Este posibil sa am sinuzita maxilara pe dreapta, sau e pur si simplu un drenaj slab care va trece odata cu raceala?
Poate e important faptul ca in urma cu aproximativ trei ani am avut o serie de raceli similare (cate una pe luna, vreme de 3-4 luni). Am facut atunci tratament cu antibiotic, si desi simteam aceeasi presiune in sinusul maxilar drept, dr orl care m-a tratat mi-a spus ca nu este o sinuzita. Dupa cele trei luni de raceli succesive, nu am mai avut decat raceli comune ocazionale, pana acum.
Multumesc.

1.
tinitusul se trateaza daca se afla cauza
( coloana cervicala, starea vaselor sangvine cerebrale, probleme rinichi, ficat, inima.s.a)
2.
este vorba de sinuzita
trebuie facute inhalatii si spalaturi nazale
se poate pune unpuf de Olynth.. pentru a desfunda nasul si a sufla secretiile
se poate lua Sinupret 2 la 8 ore
tinitusul se trateaza daca se afla cauza
( coloana cervicala, starea vaselor sangvine cerebrale, probleme rinichi, ficat, inima.s.a)
2.
este vorba de sinuzita
trebuie facute inhalatii si spalaturi nazale
se poate pune unpuf de Olynth.. pentru a desfunda nasul si a sufla secretiile
se poate lua Sinupret 2 la 8 ore

Buna ziua am si eu o problema. Cam de un an de zile ma chinuie. Am avut un chist maxilar de la o masea si o usoara deviatie d sept pe care le-am tratat si operat insa tot nu ma simt bine. Am in continuare secretii nazale care se scurg in faringe si imi dau senzatia ba de tuse ba de voma nu e tocmai placut. Am si nasul infundat ba o nara ba cealallta nu pot respira perfect pentru ca aceste secretii si formeaza intr-una. Nu au nici o culoare sunt transparente, incolore dar nu sunt apoase sunt mai mucolitice si se dreneaza destul de greu. Am si cornetele Inflamate. Am incercat Colargol 1 la suta de vreo 4 zile dar nu simt nici o diferenta. Ce pot sa fac va rog? Am crezut ca dupa ce voi opera chistul maxilar si deviatia nu voi mai avea aceste probleme. Vreau sa am si eu un nas uscat( uscat e mult spus pentru ca nu e bine dar sa nu se mai formeze aceste secretii). Cand ies afara si e mai frig mi se drenreaza in gat de simt nevoia sa scuip din minut in minut. Ce pot sa fac. ??Va multumesc!

buna seara domnule doctor...sotul meu are o problema cu o sputa de vreo 2luni nu ii da voie sa respire se chinuie sa o expectoreze si de cele mai multe ori face atacuri de panica din cauza ca nu poate sa o elimine ca i se pune undeva la nivelul gatului si nu mai poate respira...va rog din suflet sa-mi dati un raspuns.de 2luni ia antibiotice si degeaba...la rezultatul de la exudat prima data i s-a spus ca are un streptococ grupac si o candida...i s-a dat augumentin si fluconic parca timp de 14zile...dupa 10 zile de la terminarea tratamentului a repetat exudatul si s-a pricopsit cu pseudomonas aeruginosa...amfost cu el peste tot...ca initial i s-a spus ca are o faringita apoi un reflux gastroesofagiana facut analize ptr tiroida endoscopie rinoscopie sau cum s-o numi la stomac nu are decat o simpla si banala gastrita la tiroida nimic i s-a gasit o rinita cronica hitrofica si deviatie de sept dupa ce a fost la 5medici orlisti...in urma rezultatului cu aeruginosa i s-a administrat colistin si fluconazol in vena si aerosoli timp de iarasi 14 zile...in tot acest timp el a facut nenumarate crize de respiratie nu are aer si a ajuns sa slabeasca sa faca tot timpul atac de panica...ieri in urma altor 2 crize a facut un ct.si va scriu exact ce scrie pe rezultat-Ingrosare circumferentiala a mucoaseicu obliterarea cvasicompleta a celulelor etmoidale anterioare si mijlocii stangi.Ingrosare circumferentiala cu aspect polipoid al mucoasei sinusului sfenoidal stang pana la o grosime de 15, 4mm.Ingrosare parcelara a mucoasei sinusurilor maxilare la nivelul recesurilor alveolare cu grosime de 11mm pe partea stanga, respectiv 7, 5mmpe partea dtreapta.Ostia sinusale permeabile, bilateral.Asimetrie de pneumatizare a sinusurilor frontale(dreptstang).Pneumatizarea excesiva a stancilor temporale, bilateral.Sept nazal pe linia mediana, in planul de simetrie al fetei..CONCLUZII--Sinuzita sfeno-etmoido-maxilara stanga.else simte fffffrau...a slabit enormchiar nu stiu ce poate avea...nu a fumat niciodata dar din totdeauna lucreaza ca barman in fum.dupa ce a facut tratament intravenos sputa si-a modificat consistenta adica de la foarte putina si incolora si gelatinoasa ca un mucus a devenit ffffconsistenta si verzuie, apoi galbuie si acum de cand nu mai ia nimic e consistenta si alba...i s-a facut si analiza la sputa si nu i-a iesit absolut nimic...analizele la sange sunt toate in limite normale..leucocite vshsi absolut tot...dar el expectoreaza din ce in ce mai mult si pur si simplu nu are aer...va implor dati-mi un raspuns...ce poate sa aiba...nici un doctor nu zice nimic.si am platit absolut tot ajutati-ne va rog din suflet,..el deja se vede mort atat timp cat nimeni nu ii gaseste nimic...ajutati-ne va implor!!!!...spuneti-mi ce are unde sa ma mai duc cu el ca e ingrozitor...va multumesc...

1. nu prea inteleg cum nimeni nu gaseste nimic cand e scris negru pe alb..
CONCLUZII--Sinuzita sfeno-etmoido-maxilara stanga
Este un diagnostic pentru internare in clinica ORL.. unde se face punctie sinusala..sa se elimine puroiul din sinus si daca NU ajuta se face intyerventie chirurgicala pe sinus
ideal ar fi o internare in clinica ORL. oras universitar.. unde se fac operatii endoscopice
2. din cele descrise de DVs.. imi dau seama ca se face o confuzie intre simtome..si asa nu permite un diagnostic si tratament corect...
__ sotul meu are o problema cu o sputa "".. o secretie abundenta. poate sa coboare din nas, din cauza acelei sinuzite,
poate sa se formeze in faringe.. din cauza gastritei si refluxului...
poate sa fie o secretie traheo- bronsica.
pana NU va lamuriti de unde vin secretiile si care este cauza formatii lor.. nu o sa aveti tratamentul corect
-"in tot acest timp el a facut nenumarate crize de respiratie nu are aer"
si aici trebuie facut diferenta.. daca e cauza numai in nas
un sprey de desfundat nasul sau faptul ca deschide gura si respira usor pe gura ajuta la cuparea crizei
mai grav este daca blocajul este la plamani( trahee -bronhii) atunci nici pe nas..nici pe gura NU ajunge aer
in acest caz se suspecteaza bronho-spasm sau bronsita asmatiforma
si pentru asta se fac investigatii la Pneumo-ftizio inclusiv Bronhoscopie
3. Cititi pe google Produse alimentare producatopare de MUCUS..si le excludeti complet din alimentatie
cititi Produse alimentare alergene.. si le excludeti si pe ele din alimenttaie
cititi tot ce am mai scris pe forum.. depre rinite alergice, faringite
unde exclic cum si cu ce se fac tratamente locale ORL
CONCLUZII--Sinuzita sfeno-etmoido-maxilara stanga
Este un diagnostic pentru internare in clinica ORL.. unde se face punctie sinusala..sa se elimine puroiul din sinus si daca NU ajuta se face intyerventie chirurgicala pe sinus
ideal ar fi o internare in clinica ORL. oras universitar.. unde se fac operatii endoscopice
2. din cele descrise de DVs.. imi dau seama ca se face o confuzie intre simtome..si asa nu permite un diagnostic si tratament corect...
__ sotul meu are o problema cu o sputa "".. o secretie abundenta. poate sa coboare din nas, din cauza acelei sinuzite,
poate sa se formeze in faringe.. din cauza gastritei si refluxului...
poate sa fie o secretie traheo- bronsica.
pana NU va lamuriti de unde vin secretiile si care este cauza formatii lor.. nu o sa aveti tratamentul corect
-"in tot acest timp el a facut nenumarate crize de respiratie nu are aer"
si aici trebuie facut diferenta.. daca e cauza numai in nas
un sprey de desfundat nasul sau faptul ca deschide gura si respira usor pe gura ajuta la cuparea crizei
mai grav este daca blocajul este la plamani( trahee -bronhii) atunci nici pe nas..nici pe gura NU ajunge aer
in acest caz se suspecteaza bronho-spasm sau bronsita asmatiforma
si pentru asta se fac investigatii la Pneumo-ftizio inclusiv Bronhoscopie
3. Cititi pe google Produse alimentare producatopare de MUCUS..si le excludeti complet din alimentatie
cititi Produse alimentare alergene.. si le excludeti si pe ele din alimenttaie
cititi tot ce am mai scris pe forum.. depre rinite alergice, faringite
unde exclic cum si cu ce se fac tratamente locale ORL

Am o inttrebare la dvs la orl mi sa zs k am sinozita maxilara dreapta am stat internata si apoi mia dat drumul aksa dupa 10 zile dar acolo ma luat dureri dupa cap nai exact la ceafa ni sr infunda urechile si ametesc iau berahistina de 24 dar tot ametesc mi se infunda urechile mi sa zs sa merg la stonatolog k poate sa fie de la dinti zva rog sa imi ziceti se poate maine merg sa imi scot un dinte care a zis dna doctor k e infectat si apoi dispar ametelile si durerile de cap se poate?

1. se face radiografii la radacina dintilor de sus de supb sinus si se rezolva toate problemele dentare
2 te intorci la ORL..sa vada daca sa vindecat sinuzita sau e cazul de punctii sinusale sau operatie pe sinus
3 intre timp verifici zilnic, de mai multe ori pe zi.. Tensiunea arteriala
cauzele ametelilor suiunt foarte multe si majoritatea tin de calityatea sangelui si tensiunea arteriala
2 te intorci la ORL..sa vada daca sa vindecat sinuzita sau e cazul de punctii sinusale sau operatie pe sinus
3 intre timp verifici zilnic, de mai multe ori pe zi.. Tensiunea arteriala
cauzele ametelilor suiunt foarte multe si majoritatea tin de calityatea sangelui si tensiunea arteriala

Buna seara, de aprox 2 saptamani simt cateodata un miros urat din nara dreapta a nasului si cand suflu nasul este si ceva de galbena, de vreo 3 zile simt o durere in diferite perioade ale zilei sub pomete culuaregalbenapometeapasare PRECIZEZ ca nu ma doare la atingere deloc, apasare deloc ! Am o masea care am tratato candva dar intre timp a picat plomba si dusa a fost in partea de sus exact in zona in care simt durerea dar e prea sus parca, acum eu nu sunt in tara. Voi merge la urgente pentru ca la clinicinuma cu programari peste 2 luni dar mie frica de punctii / operatie la o prima vedere a simptomelor ce parere aveti macar sa stiu la ce sa ma astept si mie cam frica cu nemtii ca nici nu inteleg foarte bine limba (deci in concluzie sunt ferm convins e de la masemaseat ca miroase nasul dar daca nu doare obrazul la atingere poate scap cu antibiotic etc? Va multumesc anticipat

este Sinuzita Odontogena
daca se poate salva dintele..se face rezectie apicala si se trateaza sinuzita cu antibiotic
merge foarte bine rovamicina
daca procesul este avansat..se poate ajunge la extragerea dintelui si operatie pe sinusul maxilar ( facut corect la chirurgie maxilo-faciala)
daca se poate salva dintele..se face rezectie apicala si se trateaza sinuzita cu antibiotic
merge foarte bine rovamicina
daca procesul este avansat..se poate ajunge la extragerea dintelui si operatie pe sinusul maxilar ( facut corect la chirurgie maxilo-faciala)

Va multumesc de raspuns maseaua 100 la 100 nu mai merge salvata sa spart de tot si e destul timp de cand a picat plomba, stiu ca trebuie scoasa trebuia de mult deci in concluzie nu scap de punctie :( deci operatie mai nasol decat punctia:(

e Lege si trebuie stiuta de toata lumea
Dintii de sus..au radacina in sinus si trebuie tratati la timp
neglijenta in acest caz este cu urmari grave
Dintii de sus..au radacina in sinus si trebuie tratati la timp
neglijenta in acest caz este cu urmari grave

Da aveti dreptate, am fost la urgente astazi nu mi au facut film nu prea am inteles de ce, mi-a bagat o camera pe nas sa uitat la gat si nas si mi a dat o scrisoare sa o duc la medicul generalist din oraselul unde sunt eu probabil el ma trimite undeva sa fac film, la diagnosticare mi a scris : usoara deviatie de sept, strat de puroi in nara dreapta si exacerbatie acuta a unei sinuzite cronice la maxilarul drept si mia dat : antibiotic CEFUROXIM 500 mg, spray NASONEX, picaturi OTRIVEN.

gresit
nu o sa ajute
mergi la maxilo-facial si ocupate serios de problema
nu o sa ajute
mergi la maxilo-facial si ocupate serios de problema

Buna ziua din nou, am fost la stomatologie mi sa facut o radiografie la toata dantura nush cum se cheama, si mi sa dat trimitere la maxilo-facial cum a-ti spus dvoastra, am fost la maxilo-facial cu radiografia si mi a spus trebuie extrasa maseaua cu probleme si atunci vede ce e acolo, mi a scos maseaua si nu stiu sa zic ce a facut acolo doar ca o gaura foarte mare probabil a curatat nu stiu termenii mi a spus ca a gasit un chist care nu se veedea pe radiografie la scos si pe ala si ma lasat deschis o saptamana cu un fel de drenaj dintru n pansament in gaura, ieri am fost mi a scos pansamentul si ma cusut dar i am spus ca mai simt miros urat cam odata pe zii dar nu curge nasul mi a spus ca nu sa eliminat tot si sa mai iau antibiotic 10 tablete sa dau cu picaturile care amscris mai sus si sa fac inhalatii cu ceai de salvie cred ca e traducerea corecta eu ma simt bine de la extractia maselei nu am mai avut puroi mult p nas cum aveam inainte si dureri dar ma ingrijoreaza mirosul si a curs si un pic de sange cu puroi mai mult sange din nas ieri dupa ce ma cusut cand am ajuns acasa. As dori o parere va rog despre sintomele care le am acum dupa ce am facut toate acestea in 2 saptamani abia mi se scot atele va multumesc

Ps: tin sa mentionez ca inainte de a merge sa mi se extraga am luat antibiotic si ma durea obrazul spre nas si cand stateam pe spate si aoasam un pic locul pur si simplu iesea puroi pe nas ca si o 'voma' si durerea inceta instant.de 2 ori mi sa intamplat asta ! Dar dupa extractie si ce mi sa facut m am simtit bine de tot nici un fel de durere cainainte dar tot mai simt mirosul urat din nas :(

Va salut,
Am si eu o intrebare, in urma unor " dureri de cap " ( practic presiune la nivelul fruntii ), medicul de familie m-a indrumat catre spital, pentru a face o radiografie SAF si mi-a dat un tratament cu augmentin 1000 1/12h si paracetamol sinus.
Rezultatul radiografie este :
Reducere neomogena a transparentei sinusurilor frontale.
Tin sa precizez ca nu am dureri de cap suparatoare, mai de graba este o presiune care trece in secunda 2 cu un parasinos :)
Va multumesc frumos, as fi recunoscator daca cineva mi-ar raspunde si implicit m-ar linistii, intrucat sunt ceva panicat :)
Am si eu o intrebare, in urma unor " dureri de cap " ( practic presiune la nivelul fruntii ), medicul de familie m-a indrumat catre spital, pentru a face o radiografie SAF si mi-a dat un tratament cu augmentin 1000 1/12h si paracetamol sinus.
Rezultatul radiografie este :
Reducere neomogena a transparentei sinusurilor frontale.
Tin sa precizez ca nu am dureri de cap suparatoare, mai de graba este o presiune care trece in secunda 2 cu un parasinos :)
Va multumesc frumos, as fi recunoscator daca cineva mi-ar raspunde si implicit m-ar linistii, intrucat sunt ceva panicat :)

rezultatul radiografiei.. NU este relevant fara un consult ORL.. care sa vada nasul si sa spuna daca sunt semne de inflamatie a mucoasei nazale
acea presiune si dureri pot fi si de la stres si de la tensiune mica sau mare si de la probleme digestive
pentru frica de boala e bine sa consulti si un psiholog.. altfel te bagi singur in probleme
acea presiune si dureri pot fi si de la stres si de la tensiune mica sau mare si de la probleme digestive
pentru frica de boala e bine sa consulti si un psiholog.. altfel te bagi singur in probleme

Buna ziua, as vrea sa va cer parerea, am avut sinuzita de la care aveam dureri de frunte si cap, am fost la doctor si dupa tratament s -a vazut ca s-au curatit toate sinusurile care erau pline, doctorul zicea sa merg la operatie, acum o luna.Acum ma simt bine doar ca cind e frig sau curent imediat ma incepe a durea fruntea ?Ce as putea face ?ca la radiografie arata ca s a curatit tot ?

se trateaza dantura
se trateaza si coloana cervicala
se alimenteaza si se hidrateaza corect organismul sa fie tensiunea artriala buna
Toate 3 cauze.. pot da acele dureri de frunte
se trateaza si coloana cervicala
se alimenteaza si se hidrateaza corect organismul sa fie tensiunea artriala buna
Toate 3 cauze.. pot da acele dureri de frunte

Buna ziua domnule doctor
In urma cu aproximativ 2 saptamani am inceput sa am niste ameteli si o senzatie de sange care-mi zvacneste in cap (pulsatii) care m-au limitat in a-mi desfasura activitatile mele de zi cu zi (ca o stare de betie prelungita). Acestea au aparut din senin, fara ca eu sa fi avut vreun alt simptom asemanator inainte. Initial m-am panicat destul de tare crezand ca e o problema de inima, insa in urma unui control mi s-a spus ca nu aceasta este problema. Ulterior am facut si analizele de sange, care spre surprinderea mea avand in vedere starea proasta in care ma aflam, au iesit f bine, cu exceptia unui calciu ionic putin sub limita. Si markerii endocrini au iesit buni. La fel si testele de urina.
Am cerut sa fac si un rmn pt ca excluzand restul doar asta mi- a mai ramas. Rezultatul primit este cam acesta:
Aspect IRM cerebral normal.
Conflict vasculo-nervos cu nervii acustico-vestibulari in ambele cisterne ponto-cerebeloase.
Mentionez ca medicul de familie mi-a dat sa urmez un tratament cu betaserc 24 mg de 2 ori pe zi. Iar eu in paralel am inceput sa iau Vitamax sa ma mai pun pe picioare.
Nu prea inteleg ce inseamna acest conflict vasculo nervos cu nervii acustico vestibulari.
Precizez totusi ca acum o luna m-am intors din vacanta si mergand mult cu autocarul m-au durut urechile la intoarcere de la aerul conditionat, insa in urma unui control la orl mi s-a spus ca nu e nimic grav si va trece de la sine. Sa fie oare o reactie intarziata la acea problema sau sa fi degenerat ulterior?
Totodata in saptamana in care au inceput ametelile am fost la stomatolog pt a plomba 2 masele. Sa aiba cumva vreo legatura? Dureri de la respectiva masea am tot avut, de ordin trecator desi e definitivata plomba.
Nu stiu ce ar trebui sa iau ca sa scap de aceste ameteli si sa pot sa-mi reiau activitatile de zi cu zi. Am 23 de ani si duc o viata sportiva, fara tutun, alcool, grasimi etc insa cu mult stres. Nu am avut lovituri la cap sau alte probleme pana acum de genul, pur si simplu totul a izbucnit dintr odata.
Ce ma sfatuiti sa fac pt ca doar betaserc ul asta nu prea are efect spre o reala ameliorare a starii de ameteala? Multumesc frumos !
In urma cu aproximativ 2 saptamani am inceput sa am niste ameteli si o senzatie de sange care-mi zvacneste in cap (pulsatii) care m-au limitat in a-mi desfasura activitatile mele de zi cu zi (ca o stare de betie prelungita). Acestea au aparut din senin, fara ca eu sa fi avut vreun alt simptom asemanator inainte. Initial m-am panicat destul de tare crezand ca e o problema de inima, insa in urma unui control mi s-a spus ca nu aceasta este problema. Ulterior am facut si analizele de sange, care spre surprinderea mea avand in vedere starea proasta in care ma aflam, au iesit f bine, cu exceptia unui calciu ionic putin sub limita. Si markerii endocrini au iesit buni. La fel si testele de urina.
Am cerut sa fac si un rmn pt ca excluzand restul doar asta mi- a mai ramas. Rezultatul primit este cam acesta:
Aspect IRM cerebral normal.
Conflict vasculo-nervos cu nervii acustico-vestibulari in ambele cisterne ponto-cerebeloase.
Mentionez ca medicul de familie mi-a dat sa urmez un tratament cu betaserc 24 mg de 2 ori pe zi. Iar eu in paralel am inceput sa iau Vitamax sa ma mai pun pe picioare.
Nu prea inteleg ce inseamna acest conflict vasculo nervos cu nervii acustico vestibulari.
Precizez totusi ca acum o luna m-am intors din vacanta si mergand mult cu autocarul m-au durut urechile la intoarcere de la aerul conditionat, insa in urma unui control la orl mi s-a spus ca nu e nimic grav si va trece de la sine. Sa fie oare o reactie intarziata la acea problema sau sa fi degenerat ulterior?
Totodata in saptamana in care au inceput ametelile am fost la stomatolog pt a plomba 2 masele. Sa aiba cumva vreo legatura? Dureri de la respectiva masea am tot avut, de ordin trecator desi e definitivata plomba.
Nu stiu ce ar trebui sa iau ca sa scap de aceste ameteli si sa pot sa-mi reiau activitatile de zi cu zi. Am 23 de ani si duc o viata sportiva, fara tutun, alcool, grasimi etc insa cu mult stres. Nu am avut lovituri la cap sau alte probleme pana acum de genul, pur si simplu totul a izbucnit dintr odata.
Ce ma sfatuiti sa fac pt ca doar betaserc ul asta nu prea are efect spre o reala ameliorare a starii de ameteala? Multumesc frumos !

1. nu sa gasit cauza..
vezi cum stai cu hidratarea , verifica mai des tensiunea arteriala la ambele maini
cum e starea tractului digestiv... deobicei de acolo incep problemele de absorbtie a nutrientilor necesari
2 este obligatoriu consult ORL.. tratamentul de la med de familie..este doar unul timic..ei nu au specializarea pentru tratament complex ORL
vezi cum stai cu hidratarea , verifica mai des tensiunea arteriala la ambele maini
cum e starea tractului digestiv... deobicei de acolo incep problemele de absorbtie a nutrientilor necesari
2 este obligatoriu consult ORL.. tratamentul de la med de familie..este doar unul timic..ei nu au specializarea pentru tratament complex ORL

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5colesterol mare... amorteli, ameteli, dureri de cap
- 3dureri zilnice de cap
- 2dureri persistente de cap, in special dimineata
- 3am deja intarziere 4 zile a ciclului + durere de cap, caderea parului, tuburari de vedere
- 4exoftalmie - recomandare tomografie
- 3Este alergie ? Va rog ajutor.
- 2Diaree, durere de stomac, greata, febra, frisoane, durere de cap...
- 4sinuzita cronica maxilo-fronto-etmoidala
- 3Dureri de cap, somnolenta, stari de greata-EXCLUS SARCINA
- 6disconfort in gat, sinuzita cronica
- 1Durere de cap la ceafa
- 4dureri mari de cap in urma unui soc puternic emotional (negativ)
- 7Ganglion inflamat (polipi+sinuzita+carii)
- 5epilepsie de la varsta de 10 ani
- 2Sinuzita
- 5Durere cap, intr-un singur loc
- 3va rog sa ma ajutati ca nu stiu ce sa mai fac
- 2Intepaturi in crestetul capului dreapta
- 4Spasme mana stanga + mana dreapta, dureri de cap
- 5Sinuzita acuta
Mai multe informații despre: Sinuzita Durerea de cap
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: