Depresia poate fi tratata fara medicamente?
Va rog sa mi raspundeti daca depresia poate fi tratata fara tratament medicamentos prin "auto control"? cum anume? multumesc mult! astept raspuns!
8 comentarii
poate fi tratata, daca nu e o forma mai grava, cu psihoterapie, cu ajutorul unui psihiatru sau chiar a unui psiholog.
Buna seara. Am 35 ani si de cca un an de zile am stari de panica si de plans la un interval de o luna. Am fost la medic si mi-a prescris un tratament naturist cu Passiflora pe o perioada de cateva luni iar in momentele critice (care se intampla in perioada pre-menstruala) sa iau cate un Xanax, "la nevoie".
Intrebarea mea este daca trebuie sa am rabdare ca tratamentul naturist sa isi faca efectul sau ar trebui sa merg exclusiv pe Alprazolam sau altceva. Concomitent, incerc sa combat starile respective prin autocontrol, desi mi se pare destul de greu.
Va multumesc.
Intrebarea mea este daca trebuie sa am rabdare ca tratamentul naturist sa isi faca efectul sau ar trebui sa merg exclusiv pe Alprazolam sau altceva. Concomitent, incerc sa combat starile respective prin autocontrol, desi mi se pare destul de greu.
Va multumesc.
Buna seara !
Baza oricarei terapii psihiatrice este ce am scris aici:
http://forum.romedic.ro/prod/neuroleptice_+_antidepresive_+_insomnii_055810.html
Dupa parerea mea ar face inutil tratamentul chimic in multe cazuri - cu siguranta in cele mai usoare.
Baza oricarei terapii psihiatrice este ce am scris aici:
http://forum.romedic.ro/prod/neuroleptice_+_antidepresive_+_insomnii_055810.html
Dupa parerea mea ar face inutil tratamentul chimic in multe cazuri - cu siguranta in cele mai usoare.
Va multumesc pentru raspuns.
E adevarat ca eu am o forma usoara a acestui tip de afectiune dar recunosc faptul ca imi este teama ca, pe parcurs, sa nu se accentueze. Sunt foarte dificile acele momente si necazul e ca nu poti sa dai vina pe ceva anume. Probabil e un cumul de situatii care conduc la starile de panica si care se regaseste in experienta fiecarui individ. Cred ca eliminarea acestora depinde foarte mult de noi insine.
E adevarat ca eu am o forma usoara a acestui tip de afectiune dar recunosc faptul ca imi este teama ca, pe parcurs, sa nu se accentueze. Sunt foarte dificile acele momente si necazul e ca nu poti sa dai vina pe ceva anume. Probabil e un cumul de situatii care conduc la starile de panica si care se regaseste in experienta fiecarui individ. Cred ca eliminarea acestora depinde foarte mult de noi insine.
In interviul asta sunt mai multe pasaje in care se vorbeste despre depresie. click pe CC pentru traducere.
-----------*
(*modificat de admin)
-----------*
(*modificat de admin)
Buna si eu cred k am intrat intro stare de depresie nu ma bukur de ceea ce e frumos si chiar de era frumos ma gandesc ca trebuia sa fie altcumva ma gandesc non stop de ce nu era asa si k de ce nu am fcaut asta aia si incep sa ma stresez sa planga nu dorm noptile ma dore capu burta din aceasta cauza mi sa intamplat cv grav si ma gandesc k din aceasta cauza is asa credeti k e vorba despre depresie?? LA mine??? VA MULTUMESC
MI SA INTAPLAT CV GRAV K INTRUN MOMENT SPECIAL DIN VIATA MMEA NU ERA PARINTEE ALATURI DE MINE ALA E ACEL GRAV
Am si eu o probelma cu o persoana depresiva, mama mea care nu stim cum sa ne comportam cu ea.Nu vrea in primul rand sa recunoasca ca are o problema pentru a o putea ajuta, in schimb de o vreme nu se mai intelege nimeni cu ea nu vede decat partea rea a lucrurilor, are accese de plans, stari de nervi, crede ca toata lumea e impotriva ei, mai nou incearca niste amenintari de genul :(nu mai e mult si scapati de mine). nu stiu cum sa fac sa o ajut din moment ce ea nu vede ca are o problema si crede ca noi ii vrem raul sau ceva de genul asta.cum ar trebui sa ma comport cu ea sa o pot comvinge macar sa mearga la un medic sau sa ia ceva pastile antidepresiva?sincer ma ingrijoreaza starea ei si amenintarile acelea ca vom scapa de ea.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3depresie de 9 ani
- 5Sunt necajita ca nu pot munci
- 14Fizic sau psihic?
- 6boala nasoala - schizofrenie - depresie.. urat
- 10Depresia se poate trata?
- 25Cat costa tratamentul in total?
- 10Problema psihica?
- 29Carti recomandate de voi despre depresie, neliniste, anxietate
- 6Cam de circa 11 luni ma aflu in Suedia si ma simt groaznic
- 4Depresie-Pridia?!
- 7conceperea unui copil in perioada tratamentului cu cipralex