sindromul raynaud si nu am voie anticonceptionale
pentru doctor dragomir
daca sufar de sindromul raynaud si nu am voie anticonceptionale cu estrogen ce anticonceptionale. mi-ati recomanda sa folosesc??
daca sufar de sindromul raynaud si nu am voie anticonceptionale cu estrogen ce anticonceptionale. mi-ati recomanda sa folosesc??
7 comentarii
Dintre anticonceptionale, cele injectabile pe baza de progesteron. Este nevoie, insa, de un consult, deoarece au, pe langa avantaje incontestabile, si numeroase contraindicatii si reactii adverse.
dar estrogenul poate fi periculos pt acest sindrom???am fost la planificare familiala si mi sa spus ca dimpotriva este recomandat pt ca nu permite ingustarea vaselor de sange...ce sa cred??va multumesc oricum pt raspuns
Asta imi aminteste de una dintre legile lui Murphy, care spune cam asa: "Cine are un ceas, stie intotdeauna ce ora este, cine are doua ceasuri, nu stie niciodata sigur."
Raspunsul meu este: in cazul sindromului Raynaud, tratamentul cu estrogen nu e convenabil. Trebuie aleasa o varianta cu cat mai putin estrogen; daca se poate, de loc.
Raspunsul meu este: in cazul sindromului Raynaud, tratamentul cu estrogen nu e convenabil. Trebuie aleasa o varianta cu cat mai putin estrogen; daca se poate, de loc.
ce efecte poate avea fumatul asupra anticonceptionalelor?in perioada aceea de 7 zile intre blistere sunt protejata?
1. Fumatul nu are nici un efect asupra anticonceptionalelor, ci doar asupra organismului. Cei doi factori de risc (anticonceptionalele si fumatul) se sumeaza astfel incat creste "sansa" unor neplaceri sau chiar accidente vasculare si embolice. Acest lucru este valabil mai ales pentru combinatia fumat + pilule estroprogestative.
2. Da, in pauza de 7 zile dintre blistere sunteti protejata.
2. Da, in pauza de 7 zile dintre blistere sunteti protejata.
e adevarat ca orice tip de anticonceptionale afecteaza vederea in timp..?grapefruit-ul poate scadea efectul anticonceptionalelor?
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4recomandari pt o contraceptie cat mai sigura..
- 4contraceptive fara efecte secundare
- 6postinor...cu intarziere
- 2am 18 ani si as vrea sa folosesc alta metoda de contraceptie, ce imi recomandati?
- 5iar logest... o intrebare daca se poate
- 41anticonceptionale
- 9o parere avizata va rog
- 2Intarzierea menstruatiei, pilula luata tarziu
- 4contraceptia - cat de sigura este?
- 3contraceptia la 39 de ani
- 3metoda de contraceptie la 39 ani
- 1are rost sa iau pilula de a 2-a zi?
- 9Dilema in alegerea unei metode contraceptive.
- 6un raspuns va rog: contraceptivele pot afecta psihicul?
- 2Contraceptia in cazul hepatitei
- 5anticonceptionale de ocazie?
- 3Contraceptie
- 1Foitele chinezesti - exista vreun risc?
- 0Contraceptiv vomat. ciclu dereglat
- 0informatii contraceptive Milligest
Mai multe informații despre: Sindromul Raynaud contraceptia
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: