sex la 16 ani? varsta potrivita?

18-08-2010
one girl
Nu este medic/terapeut
one girl
buna...am aproape 17 ani(fara o luna)...si as vrea sa va intreb daca e potrivita varsta pentru ami incepe viata sexuala...apar modificari ale corpului dupa primul contact sexual?...va rog sa ma ajutati.;;).va multumesc
12 comentarii
0
18-08-2010, ora 14:55
calogeropoulis aristia
Nu este medic/terapeut
calogeropoulis aristia
draga one girl, parerea mea este ca esti inca micuta si nu ar fi portivit sa iti incepi viata sexuala.
Pentru a incepe viata sexuala trebuie sa fii apt fizic, psihic si social.
Fizic adica sa fie organismul complet maturizat, psihic pentru ca orgasmul este ceva care te consuma oarecum si social ca poate aparea sarcina, cu toate metodele contraceptive tot exista riscul unei sarcini, nici o metoda de contraceptie nu este sigura suta la suta.
Eu zic sa te mai gandesti. Te preseaza prietenul tau? Simti nevoia puternica de a face sex?
Daca nu, eu zic sa mai astepti. Da, apar si modificari in corp dupa viata sexuala.
Numai bine
0
31-08-2010, ora 01:47
silviarebell
Nu este medic/terapeut
silviarebell
dak asta simti sa faci...fa-o si nu iti face griji pt varsta sutem in 2010..fetele isi incep viatza sexuala si mai devreme.dar fa asta doar dak in relatia ta cu acel baiat exista sentimente din partea am2..sper k te am ajutat
0
04-09-2010, ora 03:00
alecs_x14
Nu este medic/terapeut
alecs_x14
buna am 15 ani si vreau sa imi incep viata sexuala si nu stiu cum sa o fac prietena mea este virgina si nu stiu cum sa ma comport cu ea ce e de facut ma ajutati va rog???????????
0
22-11-2010, ora 15:11
special
Nu este medic/terapeut
special
apar modificari depinde de fiecare, e ok varsta, bine ca ai stat pana la 17 ani virgina, cam rarute fetele virgine la 17 ani
0
22-11-2010, ora 22:50
Ionyssa
Nu este medic/terapeut
Ionyssa
One girl, daca venisi sa ceri sfaturi pe un site despre cat de ok este sa-ti incepi sau nu viata sexuala la varsta asta...e clar ca esti putin confuza si nehotarata. Toti or sa sara cu sfaturi din toate partile si tu, in loc sa-ti asculti vocea interioara si ceasul biologic iti pierzi timpul pe aici cerand sfaturi pe care nimeni nu e in masura sa ti le dea mai bine decat tu insuti. Daca te iau la bani marunti si iti cer sa-mi spui macar 3 motive pentru care ar merita sa faci sex...pun pariu ca n-ai gasi nici macar unul care sa merite sa faci pasul asta. Vezi-ti fetitza de copilaria ta si fa sex cand o sa fi suficient de pregatita din toate punctele de vedere. Fa sex atunci cand esti ferm convinsa ca n-o sa te trezesti a doua zi regretand ca ai facut-o. Daca te consideri in stare sa faci sex fara sa ramai cu vreo trauma sau cu regrete, poti s-o faci oricand. Dar n-o face doar de dragul de a scapa de virginitate sau pentru ca te preseaza prietenul tau s-o faci. Fa-o atunci cand simti cu sufletul si cu intelectul si cere sfaturi de acest gen singurei persoane care poqate sa-ti raspunda: TIE!
0
25-11-2010, ora 03:28
Sandel Sauleanu
Nu este medic/terapeut
Sandel Sauleanu
Poate ai facut-o pana acum dar raspunsul meu ar fi NU ! Intr-o lume bolnava anormalul devine normalitate.
Deci nu te lua dupa ce vezi in jurul tau caci asta nu este normalitate.
Cand trebuie inceputa viata sexuala ? Simplu, atunci cand nu mai poti altfel ! In caz contrar iti vei darui puritatea, inocenta, virginitatea, unui tip care nu peste mult timp te va arata cu degetul pe strada : "O vezi pe aia ? Mamaaa sa vezi cum facea cand al luat-o la pu...". Crede-ma nu-ti doresti asta !
0
01-12-2010, ora 14:39
motanikathy
Nu este medic/terapeut
motanikathy
buna ziua am si eu o proplema help..am 19 ani si am un iubit de 24 de ani..suntem impreuna de 4 luni si eu sunt virgina..si nu vreau sa o fac..adica nush imi e frica si imi e frica sa nu imi dezamagesc parintii...si el a avut inaintea mea o relatie de 4 ani..si e invatat cu sex.si a zis k ma asteampta..au trecut 4 luni...noi ne excitam reciproc.foarte tare.el imi zice k nu mai poate rezista..si imi zice fel de fel de lucruri cum ar fi...cred k pana am sa fac dragoste cu tine o sa uit sa fac nu o sa mai stiu...daca de la atata abstinenta nu o sa mai pot face dragoste.ma simt foarte vinovata cand il aud..nush...as vrea sa stiu daca el chiar ma iubeste.sau nu...sau c ar trebui sa facem?
0
01-12-2010, ora 19:45
just me alle
Nu este medic/terapeut
just me alle
motanikathy si eu am fost in aceeasi situatia ca tine, numai k eu am 18 ani si el ma asteptat 6 luni. dak kiar te iubeste te asteapta si nu iti bate apropouri... eu una zik sa mai astepti un pic sa vezi cum decurg lucrurile si dak te simti pregatita sa faci pasul asta, nu cred k ai vrea k dupa un anumit timp sa regreti...
0
25-05-2016, ora 00:09
Elliiiii
Nu este medic/terapeut
Elliiiii
Buna, am 16 ani si 3 luni, sunt cu un băiat de 7 luni, de când aveam 15 ani, el are 17 aproape 18 ani. Sunt virgină si m-a asteptat pana acum, insa acum m-a intrebat daca vreau sa fac cu el sex, iar eu ocolesc răspunsul pentru ca nu stiu ce sa ii răspund. Mama îmi spunea ca e cam devreme, insa eu nu stiu ce sa fac. CE AR TREBUI SA FAC?
0
25-05-2016, ora 17:11
cris_89
Nu este medic/terapeut
cris_89
Tu ce simti ca ar trebui sa faci? Simti ca-l iubesti suficient de mult incat sa-ti doresti cu toata fiinta sa faci acest pas? Sau iti doresti ca relatia ta sa ramana una platonica ca si pana acum? Eu cred in a doua varianta pt ca daca chiar mureai de dorinta, o faceai fara sa tii cont de parerile altora, dar tu cauti rationamente, ceea ce nu-i rau doar ca demonstreaza ca balanta ta inclina mai mult inspre a nu face pasul decat inspre a-l face. Eu stiu asa: iubirea=inima; ratiunea=creierul. Tu le-ai amestecat pt ca poate, in fond nu-l iubesti suficient incat sa nu-ti pese de vocea ratiunii. Si e mai ok sa admiti asta (daca am dreptate) si sa-i spui omului clar ca nu iti doresti sa faci sex cu el decat sa te prefaci ca-l iubesti si sa-ti incepi viata intima in conditii neclare, pt poti sa regreti mai tarziu. Cat despre ce tine strict de partea fizica, esti prea tanara pt sex si tot ce implica el. Tu ar trebui sa te concentrezi pe placerile vietii care nu-s putine, sa te bucuri de compania prietenilor, de natura, sa descoperi iubirea, sa te bucuri de compania persoanei iubite. In adolescenta se pot construi legaturi emotionale puternice chiar daca nu au legatura cu sexul. Cand ai impresia ca cineva doreste sa profite de tine, nu mai poti construi nimic, pt ca asta nu are nimic de-a face cu dragostea aia libera in care nu sunt presiuni. Eu zic sa te gandesti la aceste lucruri dar si la faptul ca, mijloacele de contraceptie iti dau tot sistemul peste cap, sunt pe baza de hormoni si au efcte secundare grave (chisturi, hemoragii etc) si mai putin grave (pierderea libidoului etc).
Iar prietenul tau, desi e tanar si plin de dorinta, ceea ce-i de inteles, nu ar fi trebuit sa-ti propuna asa ceva. El e aproape de varsta legala, dar tu nu esti, si o stie f bine. Crede ca te-a asteptat destul? Daca ar fi tinut macar un pic la tine, ti-ar fi asteptat mult mai mult... Propune-i sa te astepte pana implinesti 18 ani sau macar 18 fara cateva luni, vezi ce zice...daca da impresia ca nici n-are de gand sau iti zice ca te paraseste, atunci e clar cat tine la tine - deloc! Si in acest caz, vei sti f bine ca meriti ceva mult mai bun nu pe cineva caruia nu-i pasa de tine ci doar de satisfacerea propriilor placeri.
0
25-05-2016, ora 23:03
shadowshadow
Nu este medic/terapeut
shadowshadow
Faci doar ce-ti spune inima, parerile celorlalti ar trebui sa aiba caracter consultativ. Daca nu esti sigura de ceea ce simti, atunci ii raspunzi cu "nu" la intrebare si mai astepti pana cand esti convinsa de ceea ce simti tu si de ceea ce simte partenerul, oricare ar fi el. Si, la momentul potrivit, sa nu uiti de protectie si de rolul organelor, doar vaginul este pentru sex.
0
26-05-2016, ora 14:25
david90
Nu este medic/terapeut
david90
Subscriu si eu la ce spune cris_89, cu cateva rectificari: ratiunea=constiinta+creierul; iubirea=constiinta+creierul+endorfine=stare alterata de constienta=gandire irationala si comportament in consecinta...Iar inima=pompeaza sange. :))
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Clinicaon
Impotența, erecția slabă și ejacularea precoce pot fi rezolvate de către medicii noștri. Am tratat mii de pacienți, iar DISCREȚIA este asigurată! Detalii aici
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Dezvirginarea - ce trebuie să știi, sfaturi și explicații
  • Sexul pentru prima dată - ce trebuie să știi
  •