Sevraj Seroxat ? | Forumul Medical ROmedic

Sevraj Seroxat ?

25-08-2016
Florentin21
Nu este medic/terapeut
Florentin21
Buna ziua, numele meu este Florentin si am 21 de ani. In urma cu un am am ajuns la psihiatru dupa o criza de spasmofilie atacuri de panica... unde mi s-a dat tratament cu Seroxat 20mg/zi dimineata si Cinarizin o pastila dimineata si 2 la pranz. Cinarizinul mi l-a scos dupa cateva luni (numai stiu exact). In urma cu 4 luni cand am fost la control medicul mi-a scazut doza la seroxat astfel: doua luni 10mg/zi, a treia luna 10mg o zi - 5mg urmatoarea, iar a patra luna 5mg in fiecare zi. Acum 2 saptamani cand am fost la control ultima data medicul m-a intrebat cum ma simt si i-am zis ca sunt bine, numai am nici un simptom precedent si mi-a spus ca este timpul sa oprim tratamentul. Dupa cateva zile in care n-am mai luat seroxat am inceput sa simt senzatii de ameteala, simt iar o usoara lipsa de interes fata de unele lucruri care imi plac, am stari de greata, cosmaruri... Toate acestea nu se manifesta intreaga zi, ci pot sa dureze cateva ore sau cateva minute, depinde ce activitate am. Daca imi gasesc ceva de lucru, gen lucrez la masina uit de tot, dar daca nu am ce sa fac si stau degeaba imi vin toate in cap...
Acum vin si intrebarile: sunt normale aceste simptome dupa oprirea tratamentului ? Sunt un fel de sevraj peste care trebuie sa trec singur ? Cam cat timp dureaza?
Vreau sa stiu daca aceste simptome sunt normale dupa oprirea tratamentului... Multumesc frumos!
8 comentarii
0
25-08-2016, ora 17:42
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Medicul tau psihiatru iti stie cazul. Tre sa aiba o fisha a ta. El decide.
2
25-08-2016, ora 18:58
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
...sau tratamentul a "acoperit" cauza, micsorand simptomele. Cand tratamentul a disparut iese la iveala ceea ce este de fapt cauza problemelor. In text aveti si solutia: simptomele apar doar cand mintea incepe sa deruleze anumite scenarii, care la ramdul lor declanseaza anumite stari, care vin impreuna cu anumite senzati...Acesta este mecanismul complet, specific tulburarilor anxioase. Si daca lucrurile avanseaza apare atacul de panica...
Poate ca ar fi indicat sa vorbiti cu un psihoterapeut despre toate acestea, sa lucrati asupra cauzelor.
0
25-08-2016, ora 20:50
Florentin21
Nu este medic/terapeut
Florentin21
Va multumesc mult pentru raspunsuri!
Atacuri de panica nu am mai avut, doar aceste simptome... Asta era singurul lucru care voiam sa il stiu, daca aceste simptome sunt normale dupa terminarea tratamentului deoarece am citit destule cazuri pe net unde spuneau ca sunt normale aceste simptome dupa terminarea tratamentului iar in timp acestea vor disparea.
Medicul mi-a dat si o reteta provizorie cu doxepin, mi-a spus sa iau jumatate de pastila in caz ca nu ma simt bine.
Ar fi cazut sa merg inapoi sa ii spun despre ce este vorba ?
0
26-08-2016, ora 08:17
Psiholog Stefan Liviu
Psihologie, PloieÅŸti
Psiholog Stefan Liviu
Medicul psihiatru a avut in vedere faptul ca mai pot aparea stari care sa te tulbure. Prescriptia cu dexepina a fost facuta tocmai in acest sens. Dar constat ca ceea ce descrii acum apare doar in momentele in care "stai degeaba".
0
26-08-2016, ora 09:55
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Daca simptomele continua si nu se amelioreaza nu sunt de la sevraj.
Discutati cu psihiatrul aceste probleme.

Afectiunile acestea sunt de durata.
Daca sunt fonduri, e buna psihoterapia.
0
28-08-2016, ora 20:07
Florentin21
Nu este medic/terapeut
Florentin21
Ce am observat eu este ca, cum incep sa ma gandesc la problemele care le am, cu prietenii, datorii etc. incep sa ma simt nasol... DAR, imediat cand incep sa ma gandesc la ceva frumos, incep sa povestesc chestii amuzante din trecut imi trece instant, revin la viata.
Ar trebuie sa iau jumatate de doxepin ? Pe schema de la medic scrie sa iau 3-6 zile in caz ca nu ma simt bine.
0
29-08-2016, ora 15:16
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Luati cum va zice medicul. V-a dat ceva slabut. Fiti mai curajos. Sunati-l inainte si incercati daca e posibil, cateva sedinte de Psihoterapie, cumparati o data pe luna sa o data la cateva luni, de la librarie o carte de psihoterapie. Aveti pe Sectiunea Tulburari psihice o lista cu recomandari de carti.
Sanatate multa!
1
29-08-2016, ora 23:05
Psihologie, Bucuresti
Observati mecanismul: starile sunt legate de probleme, de "scenariile" pe care le faceti. Aceste scenarii declanseaza in minte TEAMA, aceasta, la randul ei declanseaza rapsunsul fiziologic specific fricii: incordare, ameteala si o multime de alte stari. Dispare "scenariul" dispar simptomele.
Atentie: SCENARIU -> TEAMA/INGRIJORARE -> RASPUNS FIZIOLOGIC/SIMPTOME
Cu alte cuvinte, atentie la scenariile pe care vi le compuneti in minte!!!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Anxietatea È™i stresul cronic pot creÈ™te riscul dezvoltării tulburărilor psihiatrice
  • DependenÈ›a față de tehnologiile mobile a fost asociată cu depresia È™i anxietatea
  • Anxietatea poate influenÈ›a negativ luarea deciziilor
  • AplicaÈ›ia pentru smartphone care ar putea reduce anxietatea È™i depresia
  • Riscul de anxietate la mame, asociat cu utilizarea intensă a dispozitivelor electronice
  • Tinerii È™i femeile sunt mai predispuÈ™i la anxietate
  •