Sevraj nicotic

09-10-2018
DanielaYng
Nu este medic/terapeut
DanielaYng
Buna sunt Daniela si am 27 de ani. De vreo 3 saptamani am ranuntat la fumat. Fumam foarte mult. Nu am pofte de tigara deloc dar in schimb cred ca sunt in sevraj. Ma simt atât de rau si nu stiu când o sa înceteze. Nu am pofta de mâncare. Mananc pt ca trebuie nu pt ca îmi este foame. Am dureri abdominale. Palpitații. Îmi simt inima in gat. Transpiratie rece. Calduri. Anxietate (ma gândesc ca poate am o boala pe care nu o pot depista medicii si e posibil sa mor). Greața. Amețeala a fost constanta pana acum câteva zile. Acum amețeala este mai moderata. Nervozitate. Gingii inflamate. Si sângerează la spalatul dinților.
Vreau sa menționez ca am renuntatul la fumat fara ajutor fara carti sau plasturi. Si chiar nu simt nevoia de tigara de când m-am lasat chiar stau langa persoane care fumează si nu ma deranjează. Dar starile pe care le am ma termina. Nu stiu cum sa trăiesc cu anxietatea pe care o am. Ma face sa ma simt de parca sunt nebuna si mai am putin si mor. Daca mai este cineva care se confrunta cu asta si ati gasit o solutie poate ma ajutati si pe mine. Este asta oare sevraj sau am înnebunit.
6 comentarii
2
09-10-2018, ora 15:38
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna ziua,

Va felicit! Sunteti dovada vie ca se poate si mandriti-va cu asta. Este dovada Dumneavoastra de PUTERE. Bravo!

Iata insa cateva perspective care va pot ajuta sa "indulciti" situatia.
Este foarte clar ca descrieti un sevraj "ca la carte". Insa exista mai multe abordari:
- partea organica: este lipsa substantei cu care organismul se obisnuise; incercati sa beti foarte multa apa. indiferent cat de greu va va fi sa va alimentati corespunzator. Pe cat se poate incercati sa aveti un stil de viata sanatos, plin de vitamine si minerale, de preferat obtinute din surse naturale: legume, fructe etc. Ele ajuta refacerea organica si sustinerea stresului cauzat de sevraj
- partea emotionala: nu uitati ca dumneavoastra luati din fumat nu doar "nicotina" ci si o anume senzatie (placere, relaxare) dupa care organismul tanjeste. Incercati sa dati mintii dumneavoastra alte asemenea activitati care sa-i satisfaca, intr-o maniera mai sanatoasa, nevoile de bucurie, placere, relaxare. Adica ceva distractie, odihna, miscare, ceva hobbyuri care sa va umple mintea cu altceva si sa o faca sa uite sursa "veche"
Este foarte posibil ca anxietatea pe care o descrieti de aici sa-si traga seva. Este un fel de sentiment de pierdere: a unei activitati, a unei surse, a unei "relatii" care va oferea ceva, ceva foarte important pentru dumneavoastra.
Puteti trata aceasta anxietate cu ceva plante traditionale care sa va ajute sa o controlati mai bine: tei, valeriana etc., dar cel mai bine o veti aborda cu activitatile recomandate mai sus.

Organismul dumneavoastra este in suferinta. Fizic si psihic, el trece printr-o perioada de dezintoxicare, de lipsa, de pierdere. Oparte din toate starile dumneavoastra sunt normale si sanatoase in contextul dat. Infruntati-le! Face parte din renuntarea la fumat si recastigarea puterii.

Veste cea mai buna este ca sevrajul organic dureaza in principiu intre 3-4 saptamani. Cel emotional pana la 6. Deci sunteti pe la jumatatea perioadei si pe drumul cel bun.

Succes! Puterea sta in dumneavoastra, nu intr-o bucatica de hartie cu paie tocate inauntru.
0
23-02-2019, ora 11:11
Sch Carm
Nu este medic/terapeut
Sch Carm
Buna ziua,
in aceeasi situatie sunt si eu.Am o stare de rau general, cu vertij, palpitatii si o stare de frica nejustificata.Am aproximativ 3 saptamani de cand nu am mai fumat si nici nu simt momentan nevoia.Ma regasesc in descrierea d-nei Daniela.
Am incercat cu ceaiuri de liniste ( tei, lavanda, , , , ) dar nu tine.Tensiunea parca a luat-o si ea razna.O fi de la fumat?
1
23-02-2019, ora 12:12
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna ziua,
Cititi ce scrie mai sus. Organismul sufera pentru ca-i lipseste ceva, nu doar substanta ci si toate celelalte descrise. Incercati sa-i dati ce are nevoie, din alte surse, mai sanatoase.
0
13-03-2019, ora 00:55
DanielaYng
Nu este medic/terapeut
DanielaYng
Hey Sch Carm da este de la opritul nicotine. Am 6 luni de cand am renuntat la fumat exact cum am scris in postarea de mai sus fara ajutor de plasturi sau medicamente sau gume de mestecat. Pot sa spun ca primele 3 luni de zile au fost oribile chiar dacă nu am simtit nevoia sa fumez corpul in sine cerea nicotina si se manifesta prin acele simptome de sevraj cu panica
Sau frica nejustificată cu dureri si furnicaturi si amețeală si transpirație . Acum însă dupa 6 luni ma simt bine si simptomele au dispărut. Sper ca mesajul asta sa te ajute putin. Totul depinde de tine. Trebuie doar sa treci de sevraj si vei fi bine.
0
27-01-2023, ora 16:09
DalmaPop
Nu este medic/terapeut
DalmaPop
Bună ziua, am 23 de ani si trec printr-o situație asemănătoare. Am fost fumătoare 7 ani și în ultimii 2 ani începusem sa fumez exagerat de mult. Anul trecut am slăbit foarte mult și am decis sa ma las de fumat recent deoarece am o problema la stomac. Azi am 5 zile de când nu mai fumez, nu simt nevoia neapărat de țigară doar ca știu ca eram obișnuită sa fumez imediat ce ma trezeam și etc. De câteva zile am niște dureri de cap insuportabile, simt furnicături, strângere. Se oprește puțin și apoi începe iar. Ma simt obosita aproape tot timpul, de dormit noaptea dorm dar ma trezesc uneori, acum o luna fumam încă și am avut 2 atacuri de panica destul de rele, medicii mi au prescris medicamente spunând ca poate fii anxietate. Auzind toate aceste lucruri am decis sa renunț la fumat, am citit o carte "În sfârșit nefumător - Allen Carr" și m a ajutat extrem de mult sa ma abțin pana în ziua de astăzi dar cea mai mare problemă este aceasta durere de cap care persista. Ce pot sa fac?
0
23-08-2023, ora 00:42
Hipnoterapeut
Identitate neconfirmată
Hipnoterapeut
Buna ziua!
Se poate rezolva prin hipnoterapie.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Avantajele renunțării la fumat
  • Luarea în greutate după renunțarea la fumat
  • Țigara electronică – o soluție pentru a renunța la fumat?
  • O strategie mai bună pentru campaniile antifumat
  • Pachetele „vorbitoare” de țigări ar putea descuraja fumatul
  • Imaginile grafice de pe cutiile de țigări au impact asupra creierului
  • Renunțarea la fumat, bruscă sau graduală?
  • Faza luteală a menstruației poate ajuta femeile care doresc să renunțe la fumat
  • Cum se manifestă sevrajul nicotinic?
  •