Serotonina, Dopamina si Noradrenalina - tratarea depresiei...

480 comentarii 1 2 345 ..... 15 16 Înainte ›
0
08-04-2010, ora 16:54
MARIAN O.
Nu este medic/terapeut
MARIAN O.
Draga Deea baby.Poti lua 5 HTP-ul mai ales ca nu iei alte medicamente antidepresive sau cu o actiune in acest sens si te sfatuiesc sa nu mai eziti nici un pic sa-l iei pt. ca poate face minuni si oricum nu are nici un efect secundar, deci nu are ce sa-ti faca rau numai sa nu-l combini cu alte medicamente asa cum ti-am zis.5-HTP-ul este un extras natural dintr-o planta numita griffonia simplicifolia.
In cazul meu din primele 2, 3 zile de cand l-am luat i-am simtit efectele si vreau sa-ti spun ca m-am simtit extraordinar cu el, adica asa cum zicea si Nick am fost alt om cat timp l-am luat.Am dormit normal adica 7-8 ore pe noapte si am avut un somn profund, am fost foarte activ adica am putut sa muncesc foarte mult fara sa obosesc foarte usor asa cum mi sa petrece de obicei si am avut in permanenta o stare de optimism de antuziasm si chiar de fericire.Mie imi pare foerte rau ca nu-l pot lua in continuare acum deoarece iau si alte medicamente neuroleptice cu actiune antidepresiva.De aceea eu te sfatuiesc sa nu mai eziti sa-l iei si te mai rog sa-i scrii si lui Nick si sa-l rogi sa te sfatuiasca si sa-ti spuna cu ce mai poti sa-l iei impreuna deoarece mai sunt si alte produse ca de exemplu L-theanine si altele cu care 5 HTP-ul are o actiune sinergica.De 5 HTP daca vrei pot sa-ti fac eu rost si daca esti din Bucuresti ne putem intalni sa ti-l dau.Ai numerele mele de telefon mai sus.Daca esti din provincie o sa-l rog pe prietenul meu sa-ti trimita.Scrie-i si lui Nick si intreabal.Sa stii ca poti avea incredere in el pt.ca are experienta. Eu il vad ca fiind deja un mare terapeut.Iti doresc insanatosire grabnica si sa ai incredere in Dumnezeu ca te vai face bine.
Marian, -*

(*modificat de administrator)
0
08-04-2010, ora 20:19
Andeea
Nu este medic/terapeut
Andeea
iti multumesc pt raspuns marian.i-am scris si lui nick pe mail dar nu mi-a raspuns inca..sper sa ma ajute medicamentul acesta si sa ma faca sa ma simt din nou bine.eu sunt din sibiu si cred ca il iau de pe net caci alta sursa nu stiu.atat imi doresc de la viata sanatate si sa fiu din nou fericita si sa ma simt bine!sa nu mai am stari din acestea ca nu-mi plac:)ai grija de tine si sa-mi spui cum te mai simti.mersi inca o data si multa sanatate tie si tuturor!ne mai auzim!
0
09-04-2010, ora 12:39
Andeea
Nu este medic/terapeut
Andeea
Draga Nick!ti-am scris un mail pe adresa ta si astept sa-mi raspunzi cat mai repede la el caci am nevoie de sfatul tau urgent.te rog sa ma ajuti!iti multumesc din suflet si astept nerabdatoare raspunsul tau.numai bine!
0
10-04-2010, ora 11:49
Andeea
Nu este medic/terapeut
Andeea
buna marian.acuma te tot stresez cu intrebarile.sper sa nu te superi pe mine..i-am scris lui nick pe mail si nu-mi raspunde.si pe forum dupa cum se vede.as vrea sa te intreb daca ai putea sa-mi trimiti si mie 5htp ul acela.acuma am citit la cineva la mladen parca.si el a luat 5htp si nu si-a facut efectu.si acuma mi-e frica.daca nu are efect nici la mine?nu vreau sa merg la psihiatru sami dea chimicale care au efecte urate si dependenta dupa cum zic unii.dar o sal incerc.da doamne sa ma ajute!!!te rog spunemi daca ai putea sa mil trimiti cumva..si cat costa.vreau sami vina cat mai repede.sau pe net e mai bine?caci am auzit ca dureaza unpic mai mult.te rog sami raspunzi cat mai repede.ms mult!
0
10-04-2010, ora 17:36
MARIAN O.
Nu este medic/terapeut
MARIAN O.
Buna Deea baby.Nu ma stresezi cu intrebarile, poti sa ma intrebi ce vrei si daca stiu iti raspund.Sunt fericit daca o sa te pot ajuta cu ceva pt.ca as dori ca nimeni niciodata sa nu trebuiasca sa aibe aceste stari prin care treci si tu acum.Ma bucur ca te-ai hotarat sa iei 5 HTP-ul si sa dea Dumnezeu sa te ajute.Lasa-mi te rog pe mail datele tale si un nr.de telefon la care sa te pot suna in caz ca este vreo problema pt.a-ti trimite 5 HTP-ul.5HTP-ul de la provitanutrition costa 90 de lei flaconul de 90 de capsule dar se mai pun si taxele de transport. Nu stiu sigur cat o sa fie cred ca in jur de un milion si ceva.Vreau sa-ti spun ca nu incerc sa fac nici o afacere in acest mod ci vreau doar sa ajut.Am alte afaceri pe care le fac.-*.Incearca te rog pana iti vine 5 HTP-ul sa iei sub limba busuioc pulbere dat prin rasnita de cafea sau sunatoare de 4 ori pe zi, dimineata la prinz, seara si inainte de culcare pe stomacul gol cu minim o jumatate de ora innainte de masa.Le tii 10-15 minute sub limba dupa care le inghiti cu apa.Poti sa le iei si impreuna sunatoarea cu busuiocul.Vreau sa-ti spun ca eu iau plante sub limba si ma ajuta foarte mult.Ce am mai lut eu si care ma ajutat foarte mult a fost produsul Relaxirem de la plafar, mai ales daca nu dormi.Este din 2 plante passiflora si valeriana.
Te imbratisez cu multa iubire, iti doresc multa sanatate si mult succes.

Marian.

(*modificat de admin)
0
10-04-2010, ora 18:08
MARIAN O.
Nu este medic/terapeut
MARIAN O.
Va mai dau un procedeu ayurvedic foarte original cara se face in starile de criza anume planta OBLIGEANA PULBERE TRASA PE NAS.Poate ca o sa vi se para ciudat acest procedeu dar sa stiti ca este foarte bun.Si eu am zis ca e ciudat dar l-am facut de mai multe ori si ma scos dintr-un episod depresiv pe care l-am avut asta vara.Cum v-am spus asta vara am avut un episod depresiv din cauza ca nu am mai luat medicamente.Am fost la un medic naturist pe care il cunosteam deoarece nu am mai vrut sa merg la spital si mi-a dat acest procedeu pe care l-am facut de 1, 2 ori pe zi timp de cateva zile la rand si mi-am revenit.Am mai luat si plante sub limba.
Procedeul se face astfel;se dau pe rasnita de cafea cateva grame din planta obligeana.Obligeana ar trebui sa se gaseasca la orice plafar.Apoi la baie se pun cateva grame din pulbere in palma stanga iar cu degetul aratator de la mana dreapta se astupa nara dreapta.Se inspira usor din pulbere pe nara stanga.Apoi se face invers.Se astupa nara stanga cu degetul si se inspira usor pe nara dreapta pulberea de obligeana.Imediat va va aparea o satre de luciditate si de bine.S-ar putea sa usture putin si sa va dea lacrimile.Dupa ce ati inspirat obligeana pe ambele nari sa mai sta putin si apoi se poate sufla nasul pt.a da planta afara.Se mai poate spala nasul cu putina apa calduta cu sare pt.a elimina orice rezidu.
In speranta ca v-am fost de ajutor va imbratisez.

Marian.
0
10-04-2010, ora 18:52
Andeea
Nu este medic/terapeut
Andeea
ms pentru raspuns marian.nu conteaza cat costa dar vreau sal am cat mai repede.si SPER din tot sufletul sa ma ajute.mi-e cam frica sa incerc chestia asta cu trasu pe nas:))daca nu mai pot sa respir sau ma inec cumva?:))sa nu razi de mine:D nu stiu de ce nu-mi raspunde nick la mail.o fi ocupat sau ce stii.dar sper sami dea un raspuns cat mai repede.mai vb pe mail atunci si sper sa-mi raspunzi.multa sanatate!!!
0
10-04-2010, ora 20:38
MARIAN O.
Nu este medic/terapeut
MARIAN O.
Deea baby.
Cauta macar sa iei plantele sub limba.Iti mai amelioreaza starea.Astept mail-ul tau cu datele si daca totul

marge bine cu posta si cu coletul miercuri, joi ar trebui sa ai 5 HTP-ul.Te pup.

Marian.
6
11-04-2010, ora 15:08
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Medicina naturista, complementara, alternativa
Hristos a înviat!

Of, Doamne! Haideţi să vă spun ceva foarte important (valabil pentru toţi). Persoanele cu care vorbesc prin intermediul messenger-ului, unele dintre ele, sunt supărate pe mine pentru că nu le răspund la mesaje/întrebări, când vor ele şi când au nevoie. Unele de pe forumul Romedic, sunt supărate că nu le răspund când îmi cer ajutorul direct pe forum, adică tot atunci când vor ele. Altele sunt supărate că nu le răspund la telefon, prin sms-uri sau prin intermediul e-mail-ului, tot când vor ele.
HELLOOOOOOOOOOOOOO, oare vi se pare că eu sunt un robot automat sau vi se pare că sunt un înger coborât din cer? Oare nu am şi eu nevoie de odihnă, de recreaţie, de alimentaţie...??? Trebuie să stau non-stop să răspund la mesaje? NU POT! ÎNŢELEGEŢI-MĂ :)
V-am oferit toate condiţiile să-mi puneţi întrebări şi v-am garantat că voi încerca să vă ajut cu tot ce-mi stă/va sta în putinţă. Îmi puteţi adresa întrebări/trimite mesaje, dar vă rog să aveţi răbdare. Primesc zilnic zeci de mesaje (mai am de răspuns la vreo 100 de e-mail-uri)!!! Eu vă înţeleg suferinţa şi disperarea, dar...nu sunt superman, din păcate pentru unii, din fericire pentru alţii. Fac tot posibilul şi mai decât atât...nu pot face.
În concluzie, AVEŢI RĂBDARE şi vă voi răspunde. MULŢUMESC PENTRU ÎNŢELEGERE!

...
Stimate d-nule Marian O., puteţi să-mi scrieţi şi puteţi să vă şi împrieteniţi cu mine, chiar mi-ar face plăcere. Eu sunt prieten cu toţi oamenii. Îmi iubesc toţi semenii, vorbesc cu toţi, inclusiv cu cei care mă urăsc din toată fiinţă. Îmi plac toţi oamenii, dar nu-mi plac toate acţiunile întreprinse de oameni. Oamenii sunt nişte fiinţe minunate, dar nu fac întotdeauna lucruri pozitive. Tot ce nu este pozitiv mă dezgustă (şi eu fac lucruri dezgustante, din păcate). Vorbesc detaşat, de parcă eu nu aş fi om. Sunt!).
Am avut nişte sărbători foarte frumoase, dar, ca de obicei, au existat şi aspecte care au eclipsat echilibrul frumuseţei. Dar, per ansamblu, m-am "făcut" că percept doar pozitivismul, nu şi negativismul.

Să fiţi binecuvântat. Numai bine! :)
Cu respect,
Mr. Nick
...

Stimată d-ră/d-nă Deea, nu v-am răspuns pentru că nu sunteţi singura care mi-a scris e-mail (am fost şi plecat în pelerinaj...), mai sunt vreo 100 de persoane care aşteaptă un răspuns.
Ştiu că vă doriţi de la viaţă sănătate şi fericire, asta îşi doreşte toată omenirea (cred!), dar trebuie să fiţi conştientă de faptul că aceste calităţi au existat în viaţa dvs. Acum nu mai există pentru că...nu ştiu, nu mai există. Sunt o mulţime de motive care ar fi putut să determine această schimbare majoră şi, cel puţin unul dintre acele motive stă la baza suferinţei actuale, mai mult ca sigur. Un efect nu se produce niciodată fără o cauză! (fumul există doar dacă există focul, doar dacă există un proces care presupune şi ardere).
5-htp-ul este un produs polivalent, cu o receptivitate mare. Nu vă pot garanta că vă va ajuta, dar vă pot garanta că va încerca. Aveţi credinţă în Dumnezeu şi vă veţi face bine.
Am postat pe forum, chiar astăzi, o schemă ce include şi 5-htp-ul; o schemă care vă poate ajuta şi pe dvs. Vă rog, dacă puteţi, urmaţi-o îndeaproape.

.
Schemă terapeutică de folosire a 5-htp-ului în combinaţie cu omega 3 superconcentrat (900 mg EPA+DHA)

Primele 5 zile - o singură capsulă de 5-htp administrată cu 30 de minute înainte de cină (pe stomacul gol);
Următoarele 5 zile - o capsulă de 5-htp administrată cu 30 de minute înainte de micul dejun şi una administrată cu 30 de minute înainte de cină.
După cele 10 zile: Dimineaţa luaţi o capsulă de 5-htp (cu 30 de minute înainte de micul dejun), la prânz luaţi o gelulă de omega 3 superconcentrat + o capsulă cu ulei de cătină de la Hofigal (ambele se iau după masa de prânz, cu minim 100 ml de apă plată), iar seara luaţi o capsulă de 5-htp (cu 30 de minute înainte de cină). Continuaţi tratamentul în acest mod timp de minim 3 săptămâni.
Dacă vă veţi simţi bine în primele 3 săptămâni (mai mult ca sigur vă veţi simţi), conţinuaţi să luaţi tratamentul timp de 3 luni fără discontinuare, aşa cum l-aţi luat după cele 10 zile de iniţiere.
În primele 10 zile s-ar putea să aveţi unele reacţii adverse de adaptare la 5-htp, cum ar fi: ameţeală, greaţă, senzaţie de vomă şi durere de cap, dar sunt tranzitorii şi dispar.

ATENŢIE - După 3 luni de zile faceţi o pauză de 2 săptămâni de zile, după care reluaţi cura.
MENŢIUNE - Încercaţi să vă procuraţi Omega 3 Superconcentrat de la Members Mark. De ce? Pentru că este singurul supliment cu omega 3 pe care l-am testat pe mine şi pentru că este purificat pentru eliminarea metalelor grele (în special pentru eliminarea mercurului). Vă pot garanta că este extrem de bun, dar, din păcate, este relativ costisitor. Din fericire, cineva s-a gândit să-l importe din Sua :)
(----------*). Numai aici poate fi găsit în România. Îl puteţi achiziţiona şi de pe portalul Amazon.

RECOMANDARE - Achiziţionaţi-vă şi citiţi următoarea carte: Factorul Omega-3 - Dieta revoluţionară omega-3 pentru sănătatea creierului şi împotriva depresiei.
.

Să fiţi binecuvântată şi să aveţi grijă de dvs.
P.S. - Cât timp respectaţi schema terapeutică, vă rog să nu luaţi niciun alt medicament psihiatric sau supliment alimentar cu proprietăţi psihoactive. NIMIC din aceste categorii.

(*modificat de administrator)
0
11-04-2010, ora 16:58
Andeea
Nu este medic/terapeut
Andeea
buna nick.stai linistit ca nu mam suparat ca nu miai rasp sau ceva.ma gandesc ca esti si tu ocupat si ca ai si tu problemele tale..iti multumesc ca mi-ai scris cum sa iau 5htp ul.nu am vrut sa fiu stresanta..scuza-ma!si pentru unii chiar esti ca un inger pazitor!mult noroc in toate!
6
11-04-2010, ora 18:43
Deea_baby13, nu aţi fost deloc stresantă. Nu m-aţi deranjat cu absolut nimic, ba chiar din contră. Doar că...mă simt...când primesc e-mail-uri şi nu pot să răspund imediat, de aceea v-am spus şi dvs. să aveţi răbdare.
Da, am şi eu probleme, chiar foarte multe şi fac eforturi foarte mari, dar nu-i nimic, nu mă deranjează. Viaţa nu este doar mâncare, somn, plimbare şi relaxare, nu! Este şi acţiune de ajutorare, printre altele. Activitatea mea de pe forum, aşa cum este, îmi aduce o bucurie cum nu vă puteţi imagina, aşa că, tot ce fac pozitiv, fac din tot sufletul, de aceea nu mă poate stres/deranja nimeni.

În concluzie, nu aţi fost deloc stresantă, aţi fost doar...o dvs. drăguţă :)
Să fiţi binecuvântată şi să vă însănătoşiţi cât mai curând.
P.S. - Nu sunt înger păzitor. Aş fi vrut eu. Nu sunt atât de pur precum un înger. Sunt doar un om cu o singură aspiraţie (nu o precizez). Cu siguranţă mesajul că, citez: "pentru unii chiar esti ca un inger pazitor", a fost construit cu sens metaforic :) Şi chiar şi aşa, la figurat vorbind/scriind, n-am nicio calitate să fiu un astfel de "înger". Şi totuşi, mulţumesc pentru apreciere. Numai bine!
0
12-04-2010, ora 23:26
MARIAN O.
Nu este medic/terapeut
MARIAN O.
Nick.
Te rog spunemi daca stii vreun remediu naturist bun pt.dependenta de alcool.Este vorba de mama mea care are in antecedent dependenta de alcool.Sa lasat dar recent zilele acestea a baut din nou din cauza unor conflicte pe care le-a avut cu sotul si mi-e sa nu dea iar in dependenta de aceea as vrea sa-i dau un tratament eficient care sa o si sustina emotional.Iti multumesc si astept raspunsul tau.Te imbratisez.

Marian.
0
13-04-2010, ora 22:00
MARIAN O.
Nu este medic/terapeut
MARIAN O.
Pt.Deea baby si Nick.
Deea baby am vazut ca Nick ti-a prescris un supliment cu omega-3.
Nick vreau sa-ti spun ca exista un suplimentul ARCTIC SEA omega-3 de la firma Forever care de asemenea este purificat de metale grele.Este facut din ulei de peste crescut in zone nepoluate si in crescatorii.Costa 92.5 lei.De asemeni mai exista si suplimentul de la Canah cu omega-3 si 6 din ulei de canepa care se gaseste sub ferma lichida la sticla de jumatate de litru sau sub forma de gerule gelatinoase si de asemeni nu este contaminat cu metale grele si se gaseste la plafare la pretul de aproximativ 50 de lei fiecare.Eu personal il iau pe acesta din urma de la Canah deoarece sunt si vegetarian si ma simt foarte bine cu al.ARCTIC SEA i l-am dat si doctorei mele psihiatru care este foarte pretentioasa si neancrezatoare in tratamentele naturiste si vreau sa va spun ca este foarte multumita cu el.
In speranta ca v-am fost de folos cu aceasta completare va imbratisez.
Deea baby sper ca esti bine.Ti-am trimis azi 5 HTP-ul.
Cu bine.

Marian
6
14-04-2010, ora 13:54
Hristos a înviat!

Stimate d-nule Marian, mama dvs., în calitate de ex-alcoolică, încă păstrează în subconştient dorinţa relativ irezistibilă de a consuma alcool, chiar în cantităţi excesive. Adică ştiinţific vorbind, mama dvs. tinde să fie dipsomană (potomană), adică să aibă impulsuri patologice către consumul de băuturi alcoolice. Dânsa are nevoie de foarte mult suport afectiv, pentru că traversează o perioadă crucială; o perioadă, care dacă o va supune la mult stres, o va determina să-şi reia obiceiul de a se refugia în alcool.
Organismul, supus mult timp la consumul de alcool, devine dependent de acţiunea internă a acestuia, adică, mai simplist vorbind, dezvoltă cel puţin dependenţă organică. În astfel de condiţii, unele procese psihice sunt puse în funcţiune doar în momentele în care concentraţia de alcool plasmatic se află în limite specifice. O astfel de funcţiune se răsfrânge şi asupra serotoninei, al cărei metabolism devine dependent de alcool şi, mai mult, chiar şi secreţia ei este influenţată direct de prezenţa alcoolului în sânge. De aici, pritre altele, şi dorinţa puternică de a consuma alcool. În momentul în care o persoană renunţă la consumul de alcool va rămâne toată viaţa cu o destabilizare de cale indolaminergică; destabilizare care se tratează, printre altele, şi cu -surpriză- 5-HTP. 5-htp-ul măreşte cantitatea de serotonină, cantitate necesară pentru a restabili debitul fiziologic; cantitate care circula liber în cadrul căii indolaminergice, dar înainte de a se produce dependenţa (după producerea dependenţei cantitatea a scăzut într-un mod susţinut, metabolismul s-a redus, iar calea indolaminergică a avut de suferit). 5-htp-ul este recomandat pentru tratarea multor tipuri de dependenţe, printre care şi dependenţa de alcool, dep. de tutun şi dep. de droguri. (...).
Şi totuşi, natura nu minte niciodată, aşa spunea d-nul Mihai Eminescu. Şi, mai mult decât atât, nu numai că nu minte, ci şi ajută într-un mod unic; într-un mod care activează procese inversative, procese care neutralizează dorinţa de a consuma alcool, procese care produc dezgust profund pentru alcool.
DUMNEZEU a creat în natură tot ce avem nevoie. Ne-a lăsat la dispoziţie un arsenal de plante extraordinar de diversificat, Slavă Lui. O plantă din acest arsenal, o plantă deosebit de eficace, este şi sunătoarea.
Mai jos veţi putea găsi o schemă terapeutică, prin intermediul căreia, mama dvs. va putea să folosească 5-htp în paralel cu sunătoarea (va putea să le folosească în mod corect). :)

...
Săptămâna 1 - doar 5-htp!
Luni: doar o capsulă de 5-htp administrată cu 30 de minute înainte de micul dejun;
Marţi: doar o capsulă de 5-htp administrată cu 30 de minute înainte de prânz;
Miercuri: doar o capsulă de 5-htp administrată cu 30 de minute înainte de cină;
Joi: doar o capsulă de 5-htp administrată cu 30 de minute înainte de micul dejun;
Vineri: doar o capsulă administrată cu 30 de minute înainte de prânz;
Sâmbătă: doar o capsulă administrată cu 30 de minute înainte de cină;
Duminică: doar o capsulă administrată cu 30 de minute înainte de micul dejun.

_
Administrarea prin rotaţie temporală (rotaţie pe intervale de timp) este recomandată pentru a minimaliza unele posibile efecte adverse de adaptare şi normalizare a transformării enzimatice a 5-htp-ului (transformarea în serotonină), a refacerii debitului constituţional de serotonină şi a regularizării schimbului de serotonină.
_

Săptămâna 2 - doar sunătoare! Suplimentul trebuie să conţină capsule cu o compoziţie de maxim 500 mg extract de sunătoare, nu mai mult.
Luni: doar o capsulă de sunătoare administrată imediat după cină;
Marţi: doar o capsulă de sunătoare administrată imediat după micul dejun;
Miercuri: doar o capsulă de sunătoare administrată imediat după prânz;
Joi: doar o capsulă de sunătoare administrată imediat după cină;
Vineri: doar o capsulă de sunătoare administrată imediat după micul dejun;
Sâmbătă: doar o capsulă de sunătoare administrată imediat după prânz;
Duminică: doar o capsulă de sunătoare administrată imediat cină.

_
Administrarea prin rotaţie a sunătoarei are aceeaşi explicaţie (doar mecanismul de funcţionare este diferit)
_

Săptămâna 3 - combinare la nivel de săptămână, între 5-htp şi sunătoare.
Luni: doar o capsulă de 5-htp administrată cu 30 de minute înainte de micul dejun;
Marţi: doar o capsulă de sunătoare administrată imediat după prânz;
Miercuri: doar o capsulă de 5-htp administrată cu 30 de minute înainte de cină;
Joi: doar o capsulă de sunătoare administrată imediat după micul dejun;
Vineri: doar o capsulă de 5-htp administrată cu 30 de minute înainte de prânz;
Sâmbătă: doar o capsulă de sunătoare administrată imediat după cină;
Duminică: doar o capsulă de 5-htp administrată cu 30 de minute înainte de micul dejun.

Săptămâna 4 - combinare la nivel de zi, între 5-htp şi sunătoare
Luni: o capsulă de sunătoare administrată după micul dejun şi o capsulă de 5-htp administrată cu 30 de minute înainte de cină;
Marţi: la fel;
Miercuri: la fel;
Joi: la fel;
Vineri: la fel;
Sâmbătă: la fel;
Duminică: la fel.

...
Se continuă administrarea, ca în săptămâna a 4-a, timp de încă 8 săptămâni (timp total de tratament - 3 luni). După acest timp, se reduc dozele treptat, timp de minim o săptămână, maxim 2. :)
...

Această schemă terapeutică este destul de dificilă cât să producă refuzul iniţierii ei. Şi, cel mai important, are o mare contraindicaţie - consumul de alcool pe toată durata ei este strict interzis.
D-nule Marian, dacă vă veţi decide să o ajutaţi pe mama dvs. să urmeze această schemă, nu-i permiteţi să consume alcool. Dacă ştiţi că nu are voinţă suficientă, nu-i permiteţi să înceapă administrarea 5-htp-ului şi a sunătorii, pentru că va experimenta reacţii adverse foarte grave.
O alternativă a acestei scheme ar fi administrarea produsului Antialcool Plant (de la Plant Extrakt). Antialcool plant calmează dorinţa de băuturi alcoolice, provocând dezgustul de acestea atunci când se pune în diverse băuturi.
Modul de administrare este acesta: 10 picături la 1 l de vin; 20 picături la 0, 5 l (500 ml) tărie sau administrat ca atare: 5 picături în 100 ml apă, care se bea cu înghiţituri mici de trei ori pe zi. Curele sunt de durată diferită, de la caz la caz, strict în funcţie de rezultatele pozitive.
Indicat ar fi consultul unui medic fitoterapeut sau homeopat :) (...)...cam atât!
.

Toate cele bune şi multe binecuvântări :)
P.S. - Ştiam de existenţa celor 2 produse prezentate de dvs. (cel de la Forever şi cel de la Canah). Din păcate nu se compară cu suplimentul de la Members Mark, pentru că cel de la Members este special formulat pentru nutriţia intensivă a creierului şi pentru restabilirea armoniei neuro-encefalice, de aceea conţine 900 mg numai de EPA (acid eicosapentaenoic) şi DHA (acid docosahexaenoic), cei mai importanţi acizi polinesaturaţi (cei mai importanţi pentru creier). :)

Cu respect,
Mr. Nick:)
6
14-04-2010, ora 21:28
:( Doamne, ce tâmpit sunt. Am uitat să fac anumite precizări deosebit de importante. Bine că mi-am adus aminte că nu vi le-am adus la cunoştinţă. Îmi cer scuze!

ATENŢIE!
- În mod normal, 5-htp-ul şi sunătoarea nu se combină dar, în anumite circumstanţe favorabile (cum ar fi o depleţie de serotonină - un fel de golire a rezervelor şi a cantităţii biodisponibile circulante, în acest caz, pe fond de postalcoolism), o combinaţie minimă este admisă;
- capsula de 5-htp să fie de maxim 50 de mg, nu mai mult!
- capsula de sunătoare să fie de maxim 500 mg (de preferat ar fi să fie mai mică - 400, 30 de mg...);
- Pe tot parcursul tratamentului, luat exact aşa cum am scris, mama dvs. nu are voie să ia niciun alt medicament din sfera psihiatrică (nici sintetic, nici natural);
- Pe tot parcursul tratamentului nu are voie să fumeze (de preferat ar fi să nu fumeze niciodată (valabil doar dacă fumează));
- Dacă experimentează reacţii adverse puternice, vă rog să stopaţi tratamentul;
- Şi, un aspect foarte important, schema de mai sus este valabilă doar pentru mama dvs., nu şi pentru ceilalţi oameni care citesc schema şi (poate) vor să o urmeze.

Cam atât! Încă o dată, îmi cer scuze.
Noapte bună :)
0
14-04-2010, ora 23:47
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
In plus de tot ce s-a mai spus referitor la solutii antialcool, iata cateva din functiile acestui versatil aminoacid numit glutamina:
citez la intamplare de pe net, dar m-am documentat mai intai dupa "Metabolic and Therapeutic Uses of Aminoacids"
-
-scade dorinta de a bea alcool (alcoolul reduce sinteza de glutamina in creier); ajuta recuperarea alcoolicilor (in sevraj alcoolic)
-mentine hidratarea celulara optima
-asigura refacerea si cresterea masei musculare
-controleaza "pofta de dulce"
-favorizeaza un somn linistit
-
Deci nu e obligatoriu sa suplimentezi cu glutamina pura, cat sa concepi un regim alimentar orientat pe acest AA.
Insa este foarte necesar sa pastrezi un raport alcalin-acid de 80-20%, sau in cel mai rau caz 60-40.
Adica glutamina se transforma in amoniac, apoi in uree si deci acidifiaza sangele, ca si cum ai manca multa proteina.
Deci daca deja alcoolicul mananca paine, bea alcool sau ia medicamente, depozitele de glutamina din muschi (daca exista un procent relativ decent de masa musculara) nu vor fi uitilizate pt a creste nivelul plasmatic.

Revedeti tabelul cu alimente alcaline si acide, respectiv sursele de alimente bogate in glutamina.

http://www.angelfire.com/az/sthurston/acid_alkaline_foods_list.html
-
Cantit de glutamina /zi este limitata de starea de sanatate a rinichilor (clearance la creatinina in ultima instanta). Mare atentie si pt cei cu epilepsie sau tulburare bipolara, glutamina creste nivelul de glutamat!
0
15-04-2010, ora 11:45
MARIAN O.
Nu este medic/terapeut
MARIAN O.
Multumesc foarte mult Nick pt.tratament si pt.efortul depus.Problema este ca mama mea a inceput sa bea din nou si deci nu-i pot administra tratamentul cu 5HTP si sunatoare.Eu nu locuiesc cu ea si deci nu o pot controla prea mult.Voi vedea ce se poate face cu produsul ANTIAALCOOL PLANT.De asemani ii voi mai da foarte multa aloe vera si polen deoarece are si ciroza in stadiu avansat tot de la alcool.

Iti multumesc foarte mult inca o data pt.tot si te imbratisez.

Germont iti multumesc pt. precizari.
Vreau sa te intreb ce-i cu sloganul tau de pe poza:life is pain?Viata e frumoasa Germont.Acest slogan te poate sugestiona negativ si cred ca nu te ajuta.Mai bine pune-ti o poza frumoasa.Apropo poate invat si eu sa-mi pun o poza.
Va salut pe toti.

Marian
0
15-04-2010, ora 13:38
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Nitel oftopic!
Insasi Buddha a avut o revelatie cand medita sub un cires(sau poate corcodus?), vazuse o rama strivita pe ogor!
In iuresul manifestarii, este inerenta nasterea, moartea si deci suferinta.
Te nasti, se intampla sa ai parinti mai mult sau mai putin imperfecti -perfect omenesc de altfel-, te maturizezi intilnind tot felul de oameni, primesti pumni in cap suturi in cur. La randul tau ai copiii tai, care la randul lor fac tot felul de nazbatii, trebuie sa-i duci la medic, sa-i educi asa cum poti. Ori dimpotriva, nu ai ce sa le oferi prea mult material si le oferi doar spiritual sau nici atat.
Altii se gandesc din start ca mai bine mai astept vro 4-5 ani asa ca avortez, pentru ca dupa aceea sa regreti o viata intreaga. Deci oricum ai da-o esti nevoit sa faci niste alegeri imperfecte, si SUFERI!
Astfel la un moment dat faci doi pasi inapoi si te uiti la viata ta: unii aleg sinuciderea, foarte putini isi dau un padibuz in cap, si aleg NEimplicarea in suferinta, trairea detasata a vietii, non-actiunea sau actiunea detasata, nu INACTIUNEA. Este un fel de Karma Yoga.

Insa avatarul meu sursa, avea o conotatie comica: http://www.lunkhead.net/board/phpBB2/images/avatars/gallery/stooges/eyepoke.gif
Si cum forumu asta de doi lei nu permite uploadul de gifuri, am suit o imagine statica.
0
15-04-2010, ora 16:39
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
MARIAN O. a scris:
-:-
De asemani ii voi mai da foarte multa aloe vera si polen deoarece are si ciroza in stadiu avansat tot de la alcool.
-
Cat de multa Aloe Vera, ca aia se elimina tot prin rinichi, deci cum sta la capitolul asta.
Si daca are ciroza avansata, nu poate procesa eficient amoniacul in uree, deci poate lua foarte putina glutamina sau deloc. Singura sansa este un raport bazic acid 80-20%, cu un oarecare aport proteic maxim acceptabil axat pe : acid glutamic, glutamina chiar - varza ca e si alcalinizanta.
0
16-04-2010, ora 01:34
MARIAN O.
Nu este medic/terapeut
MARIAN O.
Germont,

Este o problema de perspectiva, de felul cum privesti lucrurile adica de a vedea jumatatea plina a paharului.Este adevarat ca viata este si suferinta dar este si foarte frumoasa nu poti sa negi acest lucru.Eu as spune ca viata este si cam grea dar si faorte frumoasa.Trebuie sa vazi partea plina a paharului.Eu reusasc sa fac acest lucru si pot sa spun ca in ciuda tuturor problemelor pe care le am reusasc sa fiu fericit.

Mama mea nu are probleme cu rinichii.Cred ca ii voi da 240 de ml.de aloe vera in primele zile dupa care voi reduce doza.I-am mai dat asa data trecuta cand a baut foarte mult si a tolerat tratamentul.
Cu bine!
Marian.
0
16-04-2010, ora 02:01
MARIAN O.
Nu este medic/terapeut
MARIAN O.
Draga Nick.
Iam luat mamei mele acest produs ANTIALCOOL dar sincer nu stiu daca o va ajuta.Ma gandesc sa o internez la spitalul de psihiatrie dar chestia e ca nu e de acord sora mea.E drept ca a mai fost internata acolo o data acum cativa ani si nu a ajutat-o cu nimic.A dat de un doctor care nu sa ocupat deloc de ea pt ca probabil astepta spaga dar ma gandesc ca poate voi gasi un medic bun de data aceasta si poate o va ajuta.Consider ca mai bine sa fie dependenta de niste medicamente decat de alcool.

Te rog Nick spune-mi ce sa fac?Crezi ca este bine sa o internez la psihiatrie si sa ia tratament psihiatric?
Te intreb mai ales pt ca nu stiu ce sa fac deoarece cand a fost asta iarna internata la spitalul municipal deoarece facuse lichid la burta si era sa moara doctorul care sa ocupat de ea nu a vrut sa-i dea nici un medicament cu actiune psihiatrica deoarece nici nu putea sa doarma pe motiv ca aceste medicamente ii solicitau ficatul.Dar daca bea tot isi afecteaza ficatul.Ce sa fac?
0
16-04-2010, ora 19:58
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Ti-as recomanda sa fii mai prudent in administrarea produselor antialcoolism -nu se cheama mai exact ANTALCOOL?
Cunosc pe cineva care avea un sot alcoolic si gurile rele spun ca i-a dat acest produs ca sa scape de el, stia ca o sa bea chiar daca lua pastilele. A avut niste reactii adverse si a dat ortul popii.

in plus Aloe Vera are efect laxativ, permeabilizeaza colonul pt diferite toxine care vor creste sarcina ficatului.
Deci daca are ciroza in stadiu avansat, se recomanda niste doze MODERATE, pt absolut orice remediu folosit, fie el glutamina sau aloe.

De altfel uite si cateva citate din :
-
The genus Aloe
Medicinal and Aromatic Plants "” Industrial Profiles
Individual volumes in this series provide both industry and academia with in-depth coverage of one major
genus of industrial importance.
Edited by Dr Roland Hardman
-
ADVERSE EFFECTS, TOXICITY, DRUG INTERACTION
Aloe latex (laxative use)
Aloe latex may cause abdominal complaints, meteorism, flatulence, cramps and
abdominal pain, just like other laxative drugs such as senna, rhubarb, etc., which are
digested by colon microflora (Newall et al., 1996). However, because constipation is
often associated with abdominal discomfort, the causative role of aloe is not always
apparent. Other side-effects include hemorrhoid congestion and coloration of the urine
which becomes orange if the pH is acidic, or reddish purple if the pH is alkaline. This
is caused by the renal excretion of the hydroxyanthracene derivatives (Boon and Smith,
1999). An overdosage may cause nephritis, vomiting, bloody diarrhoea with mucus and
hemorrhagic gastritis (Canigueral and Vila, 1993). Prolonged use or overdosage may
result in watery diarrhoea leading to electrolyte imbalance (Figure 9.4). The increased
intestinal loss of K+ can lead to hypokalemia, while Na+ loss can result in secondary
hyperaldosteronism. This can exacerbate renal K+ excretion, leading to further reduction
of colonic motility. This situation results in fatigue, muscular weakness, weight
loss, mental disturbances, steatorrhoea, electrocardiographic abnormalities and kidney
dysfunction (Figure 9.4) (for ref. see Capasso and Gaginella, 1997).
Hypokalemia, which results from K+ loss, may potentiate the action of digoxin,
a cardiac glycoside. Drugs like thiazide diuretics, corticosteroids and licorice may
exacerbate hypokalemia (Dalton and Cupp, 2000). Table 9.4 lists other possible interactions
regarding both aloe latex and aloe gel. Damage to surface epithelium and an
impairment of function following damage to the autonomic nervous system may also
develop (Muller-Lissner, 1993). These changes, however, have not been clearly demonstrated
in animals and humans.
The abuse of aloe has been associated with melanosis coli, which consists of a mahogany
to dark brown coloration of the intestinal mucosa that begins at the ileocolonic
junction and may extend to the rectum (Koskela et al., 1989; Gobel, 1978; Steer and
Colin-Jones, 1975; Wittoesch et al., 1958). The morphological basis of melanosis is
a pigment, probably lipofuscin, within macrophages of the large intestinal mucosa
(Figure 9.5). A correlation between the intake of laxative and melanosis is accepted now...
-
6
16-04-2010, ora 21:39
Hristos a înviat!

Stimate d-nule Marian, da, cred că ar fi cea mai indicată abordare. Încercaţi să o internaţi pe mama dvs. în secţia de dezalcoolizare a unui spital de psihiatrie. Vorbiţi serios cu medicul curant şi rugaţi-l să depună toate eforturile necesare reabilitării mamei dvs. Specificaţi-i medicului diagnosticul de ciroză, pentru a exclude un eventual accident de conduită medicală.
Produsul Antialcool Plant este foarte eficace, dar fără voinţă mama dvs. nu va putea niciodată să se trateze de dipsomanie.

Toate cele bune şi Dumnezeu să vă binecuvânteze pe dvs. şi pe mama dvs.
P.S. - Vă puteţi ajuta mama şi rugându-vă pentru ea la Bunul Dumnezeu.
.

Stimate d-nule Germont, mulţumim pentru prezenţă şi pentru bunăvoinţa de a ne aduce un plus de informaţii. Să fiţi binecuvântat şi să vă bucuraţi de fiecare zi (fiecare zi este un dar de la Dumnezeu).

Cu respect,
Mr. Nick:)
0
17-04-2010, ora 18:20
MARIAN O.
Nu este medic/terapeut
MARIAN O.
Draga Nick.

Ma rog pt mama mea de ani buni in fiecare zi si ii aprind lumanari pt.a sa lasa de alcool si pt.a fi sanatoasa.si chiar daca ea nu a reusit sa se lase definitiv consider ca nu ma rog degeaba deoarece mama mea a avut in ultimii ani perioade din ce in ce mai lungi in care nu a baut si de exemplu de ani buni nu a mai baut tarie ci numai vin.Insasi ea a devenit foarte credincioasa, merge la biserica si se roaga dar are aceste fluctuatii cand isi pierde speranta iar credinta ei scade si incepe sa bea dar sper ca Dumnezeu sa o ierte si sa o ajute sa-i fie cat mai bine.
Vreau sa-ti dau un exemplu.In luna decembrie anul trecut mama mea a fost internata in stare grava cu lichid la stomac la spitalul municipal.Medicii de acolo nu i-au mai dat nici o sansa, au tinuto cateva zile dupa care au trimis-o acasa.Starea ei se agrava din ce in ce mai mult chiar daca medicii ii scosesera lichidul.Ajunsese intr-un fel de coma in care delira si nu mai recunostea pe nimeni dar Dumnezeu a facut un miracol cu ea, Rugaciunile mele ale matusii mele si ale sorei mele au fost ascultate.Intr-o noapte in care mama mea delira a inceput sa se roage cu voce tare incoerent.Incepea rugaciunea si nu o termina trecand la alta.Amesteca rugaciunile etc.Asa a facut toata noaptea pana cand dimineata a venit la ea sora ei si ia dat sa bea biter suedez chiar daca nu avea voie numai ca acea gura de bitter pe care i-a dato a facuto sa-si revina.A inceput sa vorbeasca foarte clar si a putut sa ne recunoasca.Apoi a vanit preotul la ea si sa spovedit dupa care a fost alt om.In cateva zile si-a revenit complet.A Iinceput sa manance etc.De aceea consider ca rugaciunile mele si ale familiei mele au fost si sunt ascultate pt.ca chiar daca poate ca mama mea nu va reusi sa se lase complet de alcool consider ca lucrurile merg bine pt ca Dumnezeu are caile lui.Mama mea a avut o viata plina de suferinte si greutati dar a devenit credincioasa.Ma rog pt.ea lui Dumnezeu s-o ierte si s-o ajute si imi doresc ca daca mama mea nu a avut o viata frumoasa si fericita atunci cand va parasi aceasta lume sa ajunga intr-o, lume buna si sa fie fericita.

NIHIL SINE DEO NICK.

Te imbratisez si-ti multumesc pt.tot.

Marian.
0
17-04-2010, ora 18:54
MARIAN O.
Nu este medic/terapeut
MARIAN O.
Germont,

Iti multumesc pt.recomandari, voi tine cont de ele.
Am vazut intr-un comentariu anterior pe care l-ai facut ca ai adus aminte de KARMA YOGA.Intr-adevar KARMA YOGA este actuiunea detasata in care actionazi renuntand la fructele actiunilor tale si daruindule lui Dumnezeu fara a astepta nimic in schimb, bani, recunoasteri, recompense etc.KARMA YOGA sau munca voluntara se poate face oriunde poti sa aduci bine celor din jur intr-o gradinita de copii, casa de copii, azil de batrani, fundatii de intrajutorare, manastiri, ashram-uri etc
Vreau sa te intreb Germont daca tu faci KARMA YOGA pt. ca daca nu faci vreau sa-ti spun ca ti-ar prinde foarte bine si prinde bine oricui are vreo tulburare psihica deoarece KARMA YOGA, munca voluntara in sprijinul celorlalti iti amelioreaza foarte mult din problemele pe care le ai, te centreaza in inima si-ti linisteste foarte mult mintea.
Eu personal am inceput sa fac KARMA YOGA la o fundatie imediat ce m-am imbolnavit acum 8 ani si vreau sa-ti apun ca ma ajuta foarte mult.Merg cateva zile pe saptamana cateva ore si ajut la aceasta fub=ndatie de terapii naturiste.Pe langa aceasta activitate am si servici si chiar niste mici afaceri.A nu se confunda KARMA YOGA, munca voluntara cu serviciul.Servuciul e servici si trebuie sa mergi la el pt a castiga bani deoarece traiesti in aceasta lume, KARMA YOGA este KARMA YOGA o activitate diferita.Nu poti sa mergi la servici si sa nu ceri bani, aceasta e o prostie.
In fine.Ma bucur ca am mai vorbit.
Te imbratisez si iti doresc mult succes in tot ce faci bun.

Marian.
6
19-04-2010, ora 22:01
Hristos a înviat!

Stimate d-nule Marian, ştiaţi că vă apreciez foarte mult? :) Nu cred că ştiaţi! Mi-a dansat inima-n iubire când am citit câteva paragrafe din ultimul mesaj pe care mi l-aţi adresat. Mi-aţi luminat seara mai mult decât deja era. Mulţumesc mult! :)
D-nule Marian, după cum bine ştiţi, Dumnezeu este iubire, iar iubirea este El (mă refer la iubirea adevărată, nu la cea simulată, camuflată, etc.). Boala este o enigmă care trebuie dezlegată, nu doar din perspectiva strict biologică, ci şi din cea sufletească şi spirituală. Tocmai din aceste motive există şi sacroterapia, adică terapia prin post şi rugăciune.

Sugestie:
Citiţi Sfânta Evanghelie timp de 40 de zile (cu binecuvântarea preotului duhovnic şi sub îndrumarea acestuia). De unde obiceiul de a citi Sfânta Evanghelie câte 40 de zile pentru cei la care ţineţi, pentru cei pe care doriţi să-i ajutaţi? Acest obicei este deprins din cuvintele ascetului lavrei Pecerska din Kiev, ale ieroschimonahului Partenie. Iată ce a spus el însuşi: "Odată am citit Sfânta Evanghelie timp de 40 de zile pentru un suflet care mi-a făcut bine şi am văzut în vis un câmp acoperit de mărăcini. Deodată a căzut foc din cer, a ars mărăcinii care acopereau câmpul şi câmpul a rămas curat. Fiind nedumerit faţă de această vedenie, am auzit un glas: "Mărăcinii, care acopereau câmpul, sunt păcatele sufletului care ţi-a făcut bine; focul, care i-a ars, este Cuvântul lui Dumnezeu, citit de tine pentru el". Deci, spor la citit! Dumnezeu să vă ajute. Amin!
De asemenea, pe mama dvs. o pot ajuta şi Sfintele Masluri, ca de altfel şi Moliftele Sfântului Vasile cel Mare (ambele realizate de preot).
Are nevoie de o spovedanie generală, că tot aţi precizat de acest aspect, în care să-şi confeseze toate păcatele (trebuie să consulte un îndreptar de spovedanie, de pildă cel realizat de Protosinghelul Nicodim Măndiţă, pentru a-şi împrospăta memoria). Să nu ascundă niciunul!
.

Continuaţi să vă rugaţi şi să fiţi aproape de mama dvs. Ajutaţi-o când îşi pierde speranţa şi mângâiaţi-o cu iubire când este tristă. Are nevoie!
Şi eu vă îmbrăţişez şi vă mulţumesc pentru faptul că-L aveţi pe Dumnezeu în suflet, inimă şi minte.

Toate cele bun eşi multe binecuvântări:)
Cu deosebit de multă plăcere şi deferenţă,
Mister Nick ;)
0
19-04-2010, ora 22:27
MARIAN O.
Nu este medic/terapeut
MARIAN O.
Multumesc si eu Nick pt.tot ce mi-ai zis.
Voi citi pt.mama mea din Sfanta Evanghelie timp de 40 de zile asa cum mi-ai zis si voi vorbi cu preotul si pt.Sfintele Masluri si Moliftele Sf.Vasile cel Mare.De asemeni ma voi ruga in continuare pt.ea si o voi indruma sa faca spovedania generala.
Maine dimineata urmeaza sa o duc pe mama mea la spital.Simt o mare compasiune si iubire pt.ea.Dumnezeu sa o ajute si sa ne ajute pe toti.

Marian.
0
19-04-2010, ora 23:11
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Nu recomand pt astfel de cazuri internarea in sectii clasice de psihiatrie ! Mai bine in orice sectie de interne pt afectiuni hepatice, cardiovasculare..important este sa stea la distanta de bautura si sa aiba o dieta usoara iar organismul face singur restul ajutat de niste ceaiuri potrivite eventual ceva simptomatice usoare! De multe ori medicamentele sedative + alcoolul impregnat in organism rezulta EUTANASIE SIGURA ! Marian citeste mesajele mele din 13.05 2008 ! Au existat mai multe cazuri trase la indigo si toate indica moartea prin SUPRADOZARE de sedative, chiar daca ei folosesc doze obisnuite !

Nu stiu daca acum s-au mai pus la punct intre timp, sfatul meu este cel de mai sus iar apoi ia legatura cu o asociatie locala a "alcoolicilor anonimi " pt suport si psihoterapie !

Multa sanatate !
0
20-04-2010, ora 13:54
Andeea
Nu este medic/terapeut
Andeea
Buna Nick.vreau sa te mai intreb ceva si gata.momentan nu pot sami iau omega 3 de la members mark deoarece nu am bani.as putea sal iau pe cel de la canah de care a zis marian?sau stii tu altul cat de cat mai ieftin si tot asa de bun fara sa aiba acele metale grele in el?eu iau si iodid acum(iod) pt glanda tiroida.mi l-a dat dna doctor.iodid de 100 o tableta pe zi dupa masa.de regula il iau dupa micul dejun.nu afecteaza cu nimic daca incep si tratamentul cu 5htp nu?multumesc si mult noroc in toate!multa sanatate!
0
20-04-2010, ora 15:10
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Omega 3 vegetal -canepa si in- (acid alfa linolenic) nu este la fel de "potent" precum EPA - omega 3 din peste.
Pentru a te baza exclusiv pe conversia ALA in EPA si DHA, ai nevoie obligatoriu de mai multe conditii: un nivel bun de magneziu, B12, obligatoriu B6, E, C, seleniu si ce antioxidanti mai sunt.
Iar daca ai vreo infectie sau diabet nu prea merge conversia.
In plus proportia intre omega 6 si omega 3 trebiue sa fie cam 2:1.
Si inca ceva, daca mananci carne, o abundenta de acid arahidonic (un omega 6 cam la fel de potent ca EPA. inhiba sinteza ALA in EPA.
La fel si daca esti vegetarian, EPA inhiba partial sinteza acidului linoleic (LA) in acid arahidonic. Deci vegetarienii, mai usor cu uleiul de peste.

Concluzia: in zilele in care esti mai mult vegetarian, trebuie cauti in principal surse vegetale de acizi grasi esentiali.
cand mananci mai multa carne sau lactate, poti lua un ulei de peste.
Adaugă un comentariu / răspuns
480 comentarii 1 2 345 ..... 15 16 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul