Seringa anestezic la stomatolog

08-07-2019
Nonamex1
Nu este medic/terapeut
Nonamex1
Buna ziua!
Intrebare adresata medicilor stomatologi:
In cazul in care dr. Stomatolog face anestezie cu o seringa pentru anestezie si mai ramane anestezic in seringa, dupa care schimba acul si il foloseste la urmatorul pacient, exista risc de contaminare? Cel putin, este posibila aceasta procedura?

Dr meu stomatolog imi face anestezie cate putin si mereu ramane anestezic in seringa (nu stiu de ce ma inteapa de 100 ori, ca tot ma doare pana nu baga o cantitate suficienta de anestezic). Ca si cum ar face economie. Deci, e posibil ca el sa refoloseasca anestezicul pentru urmatorul pacient prin schimbarea acului?
Nu am vazut atunci cand baga anestezic daca baga unul intreg sau unul folosit.

Multumesc!
3 comentarii
0
08-07-2019, ora 14:24
Dr. Geanina Miu
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Geanina Miu
Buna ziua,
Chiar daca ramane anestezic in carpula, aceasta se arunca impreuna cu acul. Nu se foloseste la alt pacient.
0
08-07-2019, ora 18:53
Nonamex1
Nu este medic/terapeut
Nonamex1
Multumesc frumos. Probabil asa ar trebui. Dar se poate pune alt ac fara sa fi pus alta capsula noua de anestezic?
0
08-07-2019, ora 19:22
Dr. Geanina Miu
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Geanina Miu
Doar pt acelasi pacient in aceeasi sedinta.
Nu se foloseste seringa la alt pacient fara sa fie sterilizata.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul