Senzatie de stranut, de patru zile

06-07-2010
andreeeaf
Nu este medic/terapeut
andreeeaf
De 4 zile tot am senzatie de stranut si nu pot sa stranut..Mi s a mai intamplat dar asa o data sa nu pot dar nu de 4 zile ( simt ca ma gadila asa pe nas).De la ce poate fi?Am si putin nasul putin infundat dar nu cred ca are legatura cu asta.multumesc
5 comentarii
0
07-07-2010, ora 09:16
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Ba, da.. are legatura cu nasul infundat.
stranutul este un reflex de aparare a organizmului.. cand prin acel flux de aer puternic se elimina microbii si secretiile de pe mucoasa nazala.
Luati in pahar de ceai de musetel fierbinte puneti in el 2 pic de ulei volatil de eucalipt si faceti inhalatii pe nas.. cand se mai raceste ceaiul..puneti in nas cate 4-5 pic de ceai si suflati nasul( spalaturi nazale)
0
30-01-2012, ora 14:57
Alina Anca
Nu este medic/terapeut
Alina Anca
Buna ziua! aceiasi problema o am si eu..numai ca o am de 2 luni..am nasul mereu infundat si stranutul mi se opreste brusc.Poate fi o alergie sau ceva?Totul a inceput la o saptamana dupa ce m-am angajat intr-un restaurant, se poate sa si facut vre-o alergie, sunt foarte ingrijorata.Va multumesc!
0
30-01-2012, ora 21:57
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
poate fi si un curecht sau o alergie la un miros
incearca sa fii imbracata adecvat.. evita sa consumi produse alergene ( condimentate, cu coloranti artificiali..s.a)
foloseste uleiuri volatile ca protectie a mucoasei nazale
0
01-02-2012, ora 11:41
Alina Anca
Nu este medic/terapeut
Alina Anca
Va multumesc mult...m-ati mai linistit. O zi placuta!
0
11-02-2015, ora 01:28
Laur07071987
Nu este medic/terapeut
Laur07071987
Buna seara,
Am observat ca nu mai pot stranuta pe nas.Stranut doar pe gura.Inainte stranutam pe nas.
Care ar fi motivul?
Multumesc.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: