Senzatie ciudata in gat

108 comentarii 1 23 4 Înainte ›
0
14-01-2010, ora 09:07
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
este posibil !
trebue si copilul sa fie vazut de ORL.ist. si sa va dea ceva recomandari!
0
14-01-2010, ora 18:53
tynuta
Nu este medic/terapeut
tynuta
BUNA SEARA, DOMNULE DOCTOR. SA STITI CA AM FOST LA ORL IN PLOIESTI. MI S-A DAT SA FAC NISTE ANALIZE, IAR CAND AM FOST CU REZULTATELE, DL. DOCTOR MI-A SPUS CA NU AM NIMIC. MI-A DAT DOAR NISTE MEDICAMENTE PENTRU CANDIDA, CARE MI-A IESIT LA EXUDATUL FARINGIAN. AM LUAT CATE 15 PASILE DE CLARITINE, OMEZ SI FLUCOVIM 150. DAR NIMIC.
TOT AM SENZATIA DE NOD IN GAT, NENUMARATE BUBITE, IAR MAI NOU, MA USTURA LIMBA SI BUZELE.
MI S-A SPUS CA NU AM AMIGDALITA, NUMAI CA, CANDIDA APASA PE AMIGDALE. NU STIU CE INVESTIGATII SA MAI FAC. IMI ESTE FRICA SA NU CUMVA SA AM CANCER BUCOFARINGIAN. AJUTATI-MA VA ROG. DEJA NU MAI DORM NOAPTEA GANDINDU-MA. MACAR DE AS STII CE AM, CE SE INTAMPLA CU MINE. VA MULTUMESC.
P.S. SPER CA NU MAI SUNTETI SUPARAT PE MINE.
0
15-01-2010, ora 10:31
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
suparat!?
ce motiv asi avea?
Daca ati fost la ORL.. si se considera ca nu este o problema locala..
trebue sa mergeti la Gastrologie !!!
O problema gastrica poate da simptome si la distanta.
faceti ecografie.. poate chear si o endoscopie.. posibil sa depistati acolo problema.. dupa cre tre sa tineti un regim alimentar strict..
sa faceti tratament imunostimulator( ca un organizm odihnit si puternic imunitar.. sacpa singur de micoza)
0
19-01-2010, ora 19:13
thewasters
Nu este medic/terapeut
thewasters
despre un miros puturos care vine de pe nas cand respir ce imi puteti spune, domn doctor? sa ma duc la orl sau la gastroenterologie?
0
20-01-2010, ora 10:24
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
oooo.
surpriza este mai mare decat credeti!
un miros puturos poate fi..
1. de la un corp strain in nas ( poate ceva uitat din copilarie)
2. de la o sinuzita purulenta Odontogena.. ( adic de la o radacina de masea, care a spart in sinus si a provocat o osteita.
Trebue sa incepi cu ORL..
si daca se cnfirma sinuzita.. tre sa mergi si la stomatolog sau maxilo-facial.
asa gen de sinuzite.. NU se vindeca cu antibiotic..
se fac zeci de punctii si daca nu ajuta se ajunge la operatie !!!!
bafta!
0
20-01-2010, ora 20:07
thewasters
Nu este medic/terapeut
thewasters
multumesc mult domn doctor ! :)
0
24-01-2010, ora 17:11
popa dorina
Nu este medic/terapeut
popa dorina
am si eu o problema si as dorii un raspuns de la d-l doctor.sant diagnosticata cu gusa nodulara, dar in urma cu 2ani mi s-a spus ca as avea un nodul pe corzile vocale. acum de ceva timp ragusesc tot mai des demulte ori imi pierd vocea instantaneu.am dificultati la inghitire iar daca ma enervez mai tare simt ca ceva ma strange foarte tare de gat si nu mai pot vorbi in acel moment are legatura cu tiroida s-au cu nodulul de pe corzile vocale? va multumesc
0
24-01-2010, ora 22:35
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
vocea are legatura cu corzile vocale..
neaparat trebue sa mergeti la ORL.. fiecare 3 luni.
daca acel nodul depe coarda vocala creste.. trebue sa rezolvati problema chirurgical.. ( neaparat)
0
21-05-2010, ora 18:21
AndaLia
Nu este medic/terapeut
AndaLia
Buna ziua Domnule doctor

Problema mea este urmatoarea : Intr-o seara dupa masa, am avut o senzatie foarte ciudata de la stomac, simteam ca imi vine mancarea in gat si ca aveam un nod., tin sa precizez ca s-a intamplat chiar dupa o raceala destul de urata. A doua zi nu mai aveam nimic, eram ok pana cand a inceput iar si acum destul de des, dupa fiecare masa... simt ca imi vine o senzatie de mancare in gat care ma supara rau, chiar nu ma doare nimic, nu am nici o durere, e doar acea senzatie dupa ce mananc. tine ceva timp pe urma nu mai simt decat la urmatoarea masa. As aprecia raspunsul dvs... sau un sfat, va multumesc anticipat !
0
22-05-2010, ora 22:53
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
1.regim alimentar fara acru, acidulat si fructe citrice 3 saptamani
2.Redigest 3 pe zi 3 saptamani
3.mese dese si nu bogate..seara nu mai tarziu de ora 7.
0
25-05-2010, ora 15:42
AndaLia
Nu este medic/terapeut
AndaLia
Multumesc pentru raspuns, am sa va urmez sfatul. Stiti cumva si care este cauza acestor simptome ? Poate sa fie cumva stresul si oboseala sau mancatul pe sarite ? Multumesc.
0
25-05-2010, ora 18:27
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
totul are importanta, alimentatia la ore fixe, somnul linistit.. ajuta organizmul sa se refaca si sa suporte stresul zilnic.
daca nu ai grija de organizm..nici el nu mai suparta si cedeaza prin epuizare
0
02-07-2010, ora 10:41
manuela01
Nu este medic/terapeut
manuela01
Buna ziua.
Am o mare problema. Am luat acum 10 ore o pastila de postinor 2, dar am senzatia ca mi-a ramas in gat. Cand inghit o simt acolo. Ce as putea face sa o inghit? Am baut apa multa, am mancat paine, dar nu stiu ce sa mai fac? Banuiesc ca nu isi face efectul daca sta agatat acolo, nu?
Astept un raspuns cat mai repede. Va multumesc mult.
0
02-07-2010, ora 11:26
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
pastila a trecut, stai fara grija.
problema este in faringele care era putin inflamat si sa traumatizat cu pastile + starea de stres.. care a tinut muschii faringelui contractati si simti ca un nod.
relaxeazate, consuma bauturi calde ( Nu acidulate si reci si acru)
Voseptol tab de supt.
0
02-07-2010, ora 11:33
manuela01
Nu este medic/terapeut
manuela01
Va multumesc din suflet. Nici nu va dati seama cat de tare m-ati linistit. Peste 1 ora trebuia sa iau a doua pastila de postinor 2 si nu stiam exact cum sa procedez, mai ales ca doamna doctor ginecolog la care sunt nu raspunde la telefon. Nu stiam ce sa fac. Va multumesc mult inca o data.
O zi buna!
0
03-07-2010, ora 07:33
seviana
Nu este medic/terapeut
seviana
buna ziua tuturor. De cateva luni, in momentul in care inspir pe gura mai puternic (nu si pe nas) simt o durere in gat, durere care aproape dispare daca tusesc fortat si reusesc sa expectorez. Simt si o jena parca as avea o excrescenta pe esofag. Noaptea adesea tusec. FUMEZ. Ce ma sfatuiti? MULTUMESC
0
11-09-2010, ora 13:04
rodvoda
Nu este medic/terapeut
rodvoda
buna ziua,
de trei luni ma chinuiesc niste probleme legate de nas gat si ureche, in gat nu am durere dar am o senzatie de galca care se plimba prein gat, la ureche am senzatia ca este infundata, iar in nas desi nu-mi curge cand inghit simt ca un mucus care cade in gat si nu se rupe. Am fost la orl si mi-a zis ca la ureche n-am nimic dar din cauza unei raceli la nas s-a infundat trompa lui eustache, si ca as avea o ingrosare a urchii di cauza varstei.
Mi-a dat inhalatii, , un antiinflamator si olinth.Am urmat tratamentul si am fost din nou la control sa-i spun ca e o usoara ameliorare dar doar atat. Mi-a recomandat sa continuu cu inhalantul.Datunci tot asta fac si nimic. nu mai am incredere. Urechea tot infundata, nasul tot cu mucusu care nu se rupe si parca a aparut si durere deasupra ochiului mi-a intersectia nasului cu fruntea.probabil sinusul frontal, si mai nou simt urechea rece, dar doar cea infundata
In copilarie tin sa va spun caam avut sinuyita si am facut punctie si ca am si deviatie de sept.si fumez.
un sfat mi-ar prinde bine si multumesc anticipat.
0
11-09-2010, ora 23:39
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
faci o radiografie SAF o scanezi si o trimiti pe adresa mea de hotmail.
adauga acolo si cateva poze cu faringele
scrii ce probleme gastrice ai, regimul alimentar,
cum folosesti Inhalantul?
0
17-09-2010, ora 09:30
rodvoda
Nu este medic/terapeut
rodvoda
multumesc pntru sfat o sa+l urmez si o sa revin cu informatii pentru indicatii.
0
19-09-2010, ora 13:51
brun3tyka
Nu este medic/terapeut
brun3tyka
buna ziua ma numesc corina si am 2o de ani.de la un timp incoace nu stiu ce mi se intampla la gat dar simt ca am un nod in gat, inghit greu si nu prea pot sa mananc, in unele zile nu prea mananc de loc de frica sa nu ma inec.cateodata simt ca ma inec.Domnul doctor va rogs ma ajutati si pe mien cu ceva daca puteti.Va multumesc
0
19-09-2010, ora 20:09
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
ca sa te ajut trebuie sa vad ce ai in gat. Poti sa ajungi la pascani?
Mergi la ORl sa vada gatul ( amigdalele si faringele) in functie de rezultat o sa mai vorbim
sau faci cateva poze cu faringele tau si le trimiti pe mail
0
20-09-2010, ora 12:41
brun3tyka
Nu este medic/terapeut
brun3tyka
da multumesc mult...o sa fac azi nsite poze si o sa vi le trimit
0
07-10-2010, ora 07:57
rodvoda
Nu este medic/terapeut
rodvoda
buna dimineata
Sunt Rodica si v+am scris despre problema mea cu senzatia de infundare a urechii.
Va scriam si despre existenta unui mucus in nas care nu se rupea si persista si in gat dar aceasta am reyolvat+o cu inhalatii de ceai de galbenele cu sare si picaturi cu ulei de catina alternativ cu olinth
Am revenit si va informez ca, am facut din nou investigatiile necesare audiogara si timpanografia din care rezulta ca am o hipoacuzie medie bilaterala deci trebuie sa-mi pun aparat auditiv, radiofgrafia sinusurilor care arata ca sunt curate, desi am si deviatie de sept dar nu ma dranjeaza, respir usor, insa despre senyatia de infundare a urechii care nu a disparut medicul orl mi+a yis ca nu are cauza orl asa ca m-a trimis la neuro unde s-a concluzionat ca aceasta senzatie de infundare in ureche este din cauza neoxigenarii creierului si asa ca acum iau de o saptamana si jumatate betaserc si oxibral dar nicio imbunatatire.
Vreau sa va spun ca am spondiloya cervicala grava drept pentru care am ajuns la medicul meu fizioterapeut care mi+a spus ca neoxigenarea creierului este dincauza acestei spondiloze drept urmare a hotarat sa ma scoata de pe oxibral si betaserc si sa iau ginkobiloba si binenteles sa urmez sedintele de fizioterapie.
Dvs, domnule doctor ce parere aveti, sunteti de acord cu acesate constatari?
Si inca ceva v-am spus ca am in gat o galca care atunci cand inghit mi se misca, dar nu si cand mănÎnc, ci numai cand inghit in sec si numai in anumite pozitii ale capului.
0
07-10-2010, ora 08:35
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
gincobiloba.. este cel mai slab din Vazodilatatoarele cerebrale
eu nu il foosesc si nu.lrecomand
in rest totul e corect.. spondiloza.. intradevar influenteaza circulatia cerebrala
Nodul din gat este de la o mucoasa uscata..
continui inhalatiile si gargara
0
07-10-2010, ora 19:16
rodvoda
Nu este medic/terapeut
rodvoda
Multumesc pentru promtitudine
CE VOSODILATATOR RECOMANDATI DVS? MIE-MI TREBUIE UNUL CARE SA NU SCADA TENSIUNEA CACI OXIBRALUL SI BETASERCUL MI+AU SCAYUT-O DE LA 14, 7 LA 10, 7
0
07-10-2010, ora 19:54
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
sermion 30 mg..
initial se poate 2 pe zi 1 dimineata si unu la pranz
peste 3 saptamani treceti la 1 dimineata
0
18-10-2010, ora 09:38
rodvoda
Nu este medic/terapeut
rodvoda
buna ziua domnule doctor,
revin pentru ca am incredere in sfaturile dvs. si va spun ca in urma fizioterapiei am scapat de senyatia de infundare a urechii, dar de cand s+a inrautatit vremea seaqra cand ma culc si pun capul pe perna deci in pozitie orizontala mi se infunda nara dreapta si se desfunda daca ma ridic si mai nou ieri dimineata (duminica)mi+a aparut un ganglion sub ureche (sub lobul urechii), care nu ma doare dar simt o durere in gat care incepe de sub ureche pana la amigdale (deci pe o portiune de 2-3 cm de sub ureche) durere care nu este acuta si nici continua, si pe muschiul sterno cleido mastoidian care iradiaza pana sub claavicula si mai nou in ultimele trei dimineti cand ma trezesc, ochiul stang ramane inchis
(il deschid eu).Asa ca din cunostintele mele ganglionii se inflameaya cand exista infectie motiv pentru care am hotarat sa trec pe antibiotic si iau augumentin 1000. de ieri (dumunica ora 13, 00)iar azidimineta cand m+am trezit deci dupa doua tablete am simtit o usurare, durerea in gat nu mai este si nici pe muschiul sterno-cleido mastoidian.
Ce ziceti am procedat corect?
Astept cu nerabdare parerea dvs. SI VA MULTUMESC
0
18-10-2010, ora 11:06
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
odata inceput un tratament cu antibiotic.. trebuie continuat 5-7 zile.. + inhalatii + spalaturi nazala si gargara
panala 10 zile. asa ar fi corect sa se trateaza o infectie si o inflamatie a tractului respirator
0
29-01-2011, ora 01:08
simonik80m
Nu este medic/terapeut
simonik80m
Buna seara domnule doctor, am si eu o problema de senzatie de nod in gat, dar eu il simt tot timpul uneori respir greu din cauza asta, mi se usca gatul tatata inghit, am fost la O.R.L. dar m-au operat de 2 ori, odata de polipi odata de deviatie, senzatia a disparut vreo 2 ani dupa operatia de deviatie, dar cand a revenit senzatia m-am intors la O.R.L, mi-au scos polipi, iar a trecut senzatia vero 2 luni, m-am intors la O.R.L. mi-au gasit sinuzita, desi nu asta era, dupa tratamentul cu sinupret si ceva picaturi am eliminat o bucata mare ca lemnu urat mirositoare, care a iesit greu si dureros, eu cred ca a ramas ceva nevindecat de la scoaterea polipilor, important ii ca senzatia din gat nu a disparut.
Am fost la endocrinologie, mi-am facut ecograf, analize de sange pt titoida, anemie, calciu magneziu, zinc dar toate au iesit bine, am luat antialergic 10 zile sa vad daca nu e de la alergie dar nimic.
Am luat ranitidina o luna sa vad daca e de le acid, de la ranitidina m-am simtit mai bine asa ca am facut endoscopie, mi-au gasit helicobacter pylori si hernie hiatala prin alunecare, mi-a zis doctorita ca nu am aciditate mare, dar am luat ranitidina o luna inainte sa merg la ea ma gandesc ca era normal sa nu am acid ! Ea mi-a prescris tratament pt helicobacter 10 zile si controcol pt acid, m-am simtit la fel de rau ca inainte cu gatul asa ca am revenit la ranitidina, dupa 1 saptamana de tratament m-am simtit mai bine iar acuma iau ranitidina de o luna si ma simt chiar bine.
Problema mea este ca nu inteleg ce am si ce sa fac, nu pot lua ranitidina o viata si in plus vreau sa fac un copil am 30 de ani si nu pot lua medicamente in timpul sarcini, nu stiu ce sa fac, va rog sfatuitima!!!
,
0
29-01-2011, ora 07:49
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
ba da.. daca nuo sa tiineti regim strict alimentar o sa fiti nevoita sa luati ranitidina sau almagel.. sau tratament naturist pentru stomac.. Toata viata.
aveti predispozitie la refluxul gastroesofagian.. si o aciditate cat de mica.. duce la arsura esofagului si mucoasei faringelui cu acidul gastric
STRICT.. NIciodata
Muraturi. otet, bors acru, sosuri condimentate
fructe citrice ( inafara de pomelo)
bauturi acidulate
mancarea tre sa fie calda, placuta, moale..si nu mai tarziu de orele 19.
local pentru gat.. inhalatii, gargara, aromoterapie( vivasan)
Adaugă un comentariu / răspuns
108 comentarii 1 23 4 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce îmi dreg vocea întruna?
  •