Amigdala umflata si dureri gat/ureche

26-09-2018
HelloImB
Nu este medic/terapeut
HelloImB
Bună!
Am 20 de ani si în urmă cu cateva luni am avut puroi la radacina unui dinte pus, partea superioara, m-am operat si totul aparent a fost ok. In aceeasi perioada (aprox) mi s-a umflat amigdala stanga, am inceput sa stranut foarte des. Am fost la orl, a spus ca nu am nimic. Am ajuns la alergolog (am alergie la praf si mi-a dat tratament), endocrinolog (unde e ok). Am inceput sa am senzatia de nod in gat apoi, doctorul a zis ca e de la stres etc (acest nod m-a facut sa cred ca e tiroida de vina). Am avut partea stanga a fetei umflata, nu tare, insa era vizibil pt mineAm ajuns tot la orl, insa am ales pe altcineva. De aprox o saptamana am fost si mi s-a spus ca am amigdalita cronica(a spus ca din cauza secretiilor care se scurg acolo, avand deviatie de sept). Pana atunci nu ma durea gatul asa tare, insa dupa ce a apasat pe acolo, durerile au inceput. Am ganglionii mariti si ma dor, ma doare fix sub ureche, gatul pe lateral, am intepaturi groaznice (scurte) in gat si de 3-4 zile a reaparut senzatia de nod in gat. Iau antibiotic pentru a-mi trece infectia, ma dau cu voltaren. Ganglionii s-au micsorat, dar sub ureche ma doare parca mai tare, nodul in gat persista si amigdala e tot inflamata. Tin sa mentionez ca osul sternului ma doare cand il apas, spre partea stanga, uneori (mai ales noaptea) ma inteapa/injunghie la mijloc-spre inima, uneori in spate jos. De asemenea, parca si partea stanga a stomacului e iritata si uneori am intepaturi si acolo. Imi este tare frica, simt ca ma dor toate. Poate se va ajunge la scoaterea amigdalelor din cate am inteles, insa nu as vrea. Ce este de făcut? Nu inteleg de ce ma doar atat de multe componente ale corpului totusi..
3 comentarii
1
27-09-2018, ora 09:36
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
cauza este o probleme la tractul digestiv nedepistata
am mia scris pe forum.. Personele care fac reflux gastro-esofagian in somn.. de la acidul gastric au acele dureri in spatele sternului, au amigdaele marite, au senzatie de nod in gat de la un faringe uscat si iritat
infectiile dentare + tratamentul de la stomatolog.. au acutizat probelmele digestive
1. Cred ca e cazul de facut o radiografie la radacina dintilor..sa nu ai o surpriza acolo
2 se fac investiagtii serioase la gastrologie
restul mai citesti pe forum ce am recomandat despre alimentatie
0
27-09-2018, ora 16:22
HelloImB
Nu este medic/terapeut
HelloImB
Va multumesc mult! Atunci o sa ma indrept si spre gastrologie + o radiografie a dintilor. Insa ganglionii mariti si durerile sub ureche? Tot din cauza asta ar putea fi?
0
28-09-2018, ora 08:59
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Da
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Diferența dintre angina (amigdalita) virală și cea bacteriană - când trebuie să iei antibiotic
  •