Senzatie ciudata in gat

108 comentarii 1 2 34 Înainte ›
0
29-01-2011, ora 15:21
simonik80m
Nu este medic/terapeut
simonik80m
Multumesc frumos pt raspuns !!
0
25-05-2011, ora 17:06
koszegi edith
Nu este medic/terapeut
koszegi edith
Buna ziua.

Asi avea si eu o intrebare, Dn.Doctor!De citeva luni simt si eu ca am ceva in git, si nu imi trece, nu ma doare, pot sa in git normal dar este cind ma ragusesec un pic, dar trece repede, parca asi avea senzatie ca am saliva multa sau ceva acolo si nu pot scuipa.Am si nodul tirodian, si chisturi mici, de ani de zile si fac control in 6-6-luni, ca tratament fiind pastile de "iodid 100", Am facut si endoscopie nu am nimic grav doar un pic gastrita.Am fost si la orl, au zis ca nu am nimic.Numai stiu la cine sa apelez, mi-e frica sa nu am ceva grav, fiindca sint fumtoare, cam 5-6 cigari fumez pe zii.Va ros sa-mi dati un sfat.va multumesc.
0
26-05-2011, ora 09:45
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
pai e simplu
nu mia fumezi
1. nu mai iriti mucoasa cu fum si cu particule toxice, fumul este iritant.. provoaca ingrosarea mucoasei si o saliva mai vascoasa
2 nu mai expui gatul si mucoasa gatului la riscul cancerogen si nu o sa mai ai nici aceasta frica de ceva grav
3. N.o sa mai provoci nici gastrita din cauza nicotinei
0
26-05-2011, ora 17:03
koszegi edith
Nu este medic/terapeut
koszegi edith
Multumesc pentru sfat, e adevarat ca ar trebuii sa ma las de fumat, dar e foarte greu, am incercat de citeva ori dar cu regret nu am reusit.Puteti sa-mi dati un sfat cu ce asi putea sa ma las de fumat ? fiindca stiu ca sint tot fel de medicamente, si ce va plasturi, dar chiar sint si benefice?
Pentru iritatie si pentru saliva vascoasa ce medicament puteti sa-mi dati ?
0
26-05-2011, ora 19:35
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
cel mai bun medicament este sa te gandesti ca chear faci cancer de la fumat., cand pui mana pe tigara.. ai senzatia ca te frigi de ia si o arunci.. atat !
pentru secretii ACC 3 pe zi
sinupret 2 la 8 ore
inhalatii si gargara dupa fiecare masa cu ceai de musetel si ulei volatil de eucalipt ( apropo.. alegeti mai multe uleiuri volatile care iti palc la miros,..si inloc de fumat.. pune pe un servetel uleiurile si miroasele !!!)
regim aliementar fara acru, acidulate si fructe citrice
0
26-05-2011, ora 20:42
koszegi edith
Nu este medic/terapeut
koszegi edith
Multumesc, din nou si o sa incerc sa ma las de fumat si o sa iau si tratamentul care m-ati scris.
Va doresc sanatate...
0
22-08-2011, ora 09:31
nonodoridori
Nu este medic/terapeut
nonodoridori
Tynuta, cand mergi la doctor sa-l intrebi daca este bine sa iei Isoprinosine. este pentru imunitate si-ti rezolva si stafilococul auriu.

numai bine
0
22-08-2011, ora 09:35
nonodoridori
Nu este medic/terapeut
nonodoridori
edith, plasturii pentru fumat sunt fff buni, iar guma este buna pt dupa masa cand iti doresti si esti obisnuita sa fumezi o tigara. Atentie doar, atat plasturii cat si guma sunt foarte concentrate si nu trebuie sa fumezi cand incepi sa le folosesti. in situatia asta numai tu esti singura pe care trebuie sa depinzi.

bafta multa!
0
25-08-2011, ora 14:55
gabi1234
Nu este medic/terapeut
gabi1234
Buna, cam de 2-3 luni am inceput sa am o senzatie de nod in gat, la inghitire saliva, dar nu cand mananc. In acelasi timp dupa ce mananc limba devine f incarcata, alba, in spate. Mentionez ca nu mai am amigdale de la 3 ani si am facut de 2 ori exudat + fungi in locuri diferite si nu a iesit nimic. Am incercat sa fac gargara cu bicarbonat de sodiu si sa tin regim alimentar dar senzatia de nod in gat si incarcarea limbii tot apare, in anumite zile mai putin in altele mai intens. Va rog sa-mi spune-ti de la ce ar putea fi sau ce analize ar trebui sa mai fac? multumesc
0
25-08-2011, ora 19:40
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
tebuie sa consulti un medic la Gastrologie
0
18-09-2011, ora 09:00
clg92
Nu este medic/terapeut
clg92
Buna ziua. In urma cu cateva zile, a inceput sa ma usture gatul. Ma durea cand inghiteam. In urma cu 2 zile, ma durea doar in partea dreapta cand inghiteam, iar acum.simt un nod in gat care nu ma lasa sa inghit nimic. Pur si simplu am impresia ca ma inec chiar si cand beau apa. Senzatia asta, ca si cum as avea un nod in gat, am capatat-o dupa ce am luat un antibiotic. E posibil sa fi ramas pastila in gat ?! Nu stiu ce sa fac. Va rog ajutati-ma.
0
18-09-2011, ora 14:11
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
nu pastila NU a ramas.
este vorba de o faringita sau amigdalita
mergi maine la ORL
0
16-10-2011, ora 10:29
Sergiu Radu
Nu este medic/terapeut
Sergiu Radu
gabi1234 ti-a trecut? te simti mai bine?
0
30-12-2011, ora 01:35
andreea stoica
Nu este medic/terapeut
andreea stoica
Buna seara, de o saptamana jumate am o senzatie de nod in gat sub marul lui adam, si atunci knd inghit simt k imi vine inapoi, knd mananc nu mai simt nimik uneori am senzatia ca trece dar reapare dupa scurt timp, rar simt intepaturi knd inghit si in dreptul amigdalitei drepte...Am citit unele lucruri pe internet care m au speriat f tare legat si de tiroida si ne noduli..as vrea sa merg la doctor dar dar nu stiu la ce doctor ce specializare... st in perioada anului nou, e greu sa gasesc cv liber.. pana dupa sarbatori..nervii mei..astept raspunsul dumneavostra. va multumesc mult
0
30-12-2011, ora 05:48
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
de o saptamana si jumatate.. NU erau medicii in concediu !!!!!
da.. uneori Tiroida.. poate da a sa simptome.. dar destul de rar se intampla..
mai des este din din cauza faringelui irtat si uscat
excluzi tot ce este acru, acidulat, citric, ciocolata
faci inhalatii si gargar de fiecare data cand ai acea senzatie in gat
dupa care ei Voseptol de supt sau pui Vit A uleioasa in nas cate 4 pic.. sa ajunga in gat
deasemenea aea senzatie de nod poate fi de la sistemul nervos ( spazme musculare)
ajuta Valeriana 1 la 8 ore sau Nospa 1 la 8 ore
ar trebui sa incepi consultatiile cu un medic ORL.. apoi Gastrologie si in ultimul rand la endocrine
0
30-12-2011, ora 13:31
andreea stoica
Nu este medic/terapeut
andreea stoica
Buna ziua, va multumesc mult pt raspuns, am fost de dimineata la urgente pt k nu mai gaseam pe nimeni la particular (a inceput sa ma doara putin in gat), si acolo mi a dat antibiotic augumentin 1 la 12 ore...dar eu stiu k augumentin nu este asa bun pt gat. olinth si tarosin pt ca acum cateva zile mi a curs putin sange pe nas(nu mi se mai intamplase niciodata)...pe reteta scrie diagnostic faringita...dumneavoastra ce ma sfatuiti sa iau augumentin, este eficient pt gat? va multuesc inca o data.
0
30-12-2011, ora 18:47
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
DACA la urgente.. nu era medic ORL.. nu am cum sa fiu sigur ca a vazut corect faringele ( cu sursa de lumina..s.a)
puteti trimite cateva poze cu faringele pe adresa mea de hotmail
0
07-01-2012, ora 22:10
andreea stoica
Nu este medic/terapeut
andreea stoica
Buna seara, v am mai scris si acum o saptamana...am terminat tratamentul cu augumentin si nu mai am nodul acela in gat mai simteam mici intepaturi la amigdalite (cateodata), dar de ieri de cand am revenit la serviciu ma doare urechea dreapta si sub ea parca simt cv mic umflat cateodata parca simt ca ma arde urechea, cand trag aer parca ma apasa cv in piept(nu mereu) si cateodata ma mai doare si maseaua din dreapta cu ureche cu tot.toate aceste simptome nu le am continuu doar durerea de ureche care nu este exagerata...precizez k acum o saptamana jumate cand am fost la urgente m a consultat un medic ORL.
Va multumesc mult!
0
07-01-2012, ora 23:33
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
mergeti si la stomatolog
0
08-01-2012, ora 23:55
andreea stoica
Nu este medic/terapeut
andreea stoica
Buna seara, va multumesc pt raspuns, am fost astazi la alt medic ORL.. I am spus k ma doare langa ureche, urechea si in gat in partea dreapta, mai am si nara dreapta infundata cu toate ca nu tusesc si nu sunt racita cateodata ma ia cu tot cu dantura din partea dreapta, ba ma doare capul.mai am si gatul uscat cateodata.si ma doare in gat cand trag aer, il simt asa...rece...nu stiu cum sa explic..nu mi a zis decat k nu am otita si k durerea e de la gat, insa nu a spus nimik concret...nu stiu ce sa mai zic si la cine sa ma mai duc.despre doctorul la care am fost azi se zice k e cel mai bun din Pitesti, dar...nu l am vazut nici pe el prea convins.Mi a dat aflamil faringosept si picaturi de nas.Cineva mi a zis sa fac radiografie la sinusuri..nu stiu ce sa mai fac si ma tem sa nu fie cv grav.
0
26-01-2012, ora 09:29
andreea stoica
Nu este medic/terapeut
andreea stoica
Buna ziua, am si eu o intrebare, la cate zile dupa ce am luat antibiotic se fac analizele la sange??? eu le am facut dupa ce au trecut aproximativ 10 zile..sa le iau in considerare??ele au iesit bune dar mie mi au mai aparut ganglioni la gat intre timp.
Va multumesc!
0
26-01-2012, ora 09:43
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
ai fost la stomatolog?
0
26-01-2012, ora 10:32
andreea stoica
Nu este medic/terapeut
andreea stoica
Am fost ieri si mi a zis k simptomele care le am eu nu mi le da un singur dinte.nu mi a zis nimik clar decat sa mi fac o radiografie la dinte si tomograf pe sinusuri k e posibil sa fie de acolo(am narile infundate cand dorm)...l am intrebat de ce ma doare dantura.si a zis k e posibil sa fie din alta parte, de l sinusuri..pe zi ce trece imi apar ganglioni.nu mai stiu ce sa fac si la cine sa ma duc...am luat zinat pentru k mi a aparut la exudat staphyloccoc auriu.si de cateva zile mi a aparut o afta in gura pe canalul salivar.sau ceva de genu mi au zis.nu ma pricep prea bn la termeni.
0
26-01-2012, ora 11:02
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
o infectie la radacina dintelui oate da multe simptome
gaci acea radiografie dentara.. si rezolvi problema
0
07-02-2012, ora 15:06
irinel30
Nu este medic/terapeut
irinel30
BUNA ZIUA! As vrea sa va spun ca de vreo 2 luni am o senzatie de nod in gat ca si cum ceva mar apasa dar asta numai cand inghit in gol atat, am fost la orl mia dat tratament 7 zile, lam tinut dar pe perioada tratamentului am baut f mult lapte.Precizez ca am luat zinnat, ceva picaturi de gat, mia dat si tantum verde, si mia zis sa fac analize, am facut analizele si mia iesit la ecsudat ca nu am nimic si din toate analizele facute am probleme la TGO 48, 54, la triglicerideserice 271, 32, VSH 3.Nustiu ce sa fac deocamdata nu am gasit medicul de famile din cauza vremii nefavorabile.daca puteti sami spuneti dumneavoastra ce anume sa fac, si am uitat sa va spun ca sun rosu in gat si in dreptul mucoasei din partea stg sunt si un pic inflamat adica este orificiul care face leg dintre nas si gura marit.multumesc frumos si astept un raspuns cat mai repede.
0
10-02-2012, ora 23:01
andreea stoica
Nu este medic/terapeut
andreea stoica
Buna seara, va rog daca aveti timp sa mi raspundeti la 2 intrebari:

1. Urmatoarele analize sunt influentate de antibiotic? si daca da, care din ele:

fibrinogen VSH, aslo, factor reumatoid, proteina c.
2. As putea sa fac analize pt mononucleoza sau sunt si acestea influentate de antibiotic.am facut penicilina injectabil 7 zile acum moldamin 1 la 7 zile/o luna...am fost si la stomatolog, sunt in tratament(pt a scapa de infectie) imi trecuse cateva zile dupa penicilina dar vad k au revenit simptomele..mi au zis in final k e amigdalita streptococica si...dak nu imi trece in 2 sau 3 sapt sa le scot.dar nu as vrea pt k eu am mai avut problema o singura data cu ele...si am inteles k degeaba le scot k tot voi avea probleme.
Va multumesc!
0
15-02-2012, ora 19:47
gabryela21
Nu este medic/terapeut
gabryela21
Buna seara Domnul Doctor am 21 de ani ma numesc Gabriela si de cateva zile simt pe gat o senzatie de par dar nu este nici un par am mancat am baut apa si am ramas cu aceeasi senzatie daca ma puteti ajuta cu un sfat multumesc mult m-am speriat va multumesc astept un raspuns cu un sfat sau o recomandare multumesc.
0
15-02-2012, ora 21:58
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
este o senzatie falsa care vorbeste despre o mucoasa faringiana uscata.
trebuie sa renunti pentru 3 saptamani la bauturi acidulate, fructe citrice.. muraturi. otet..s.a.
sa faci gargara cu ceaiuri calde, sa consumi numai bauturi calde
VIt A ulieoasa de pus in nas ca sa ajunga in gat cate 4-5 pic mai multe ori pe zi sau amesteci vit A cu miere de albini..si o tii in gura sa se topeasca
0
16-02-2012, ora 17:53
gabryela21
Nu este medic/terapeut
gabryela21
Multumesc frumos pentru raspuns sper sa imi treaca.Multumesc mult!
0
12-03-2012, ora 10:11
berasiov
Nu este medic/terapeut
berasiov
domnule doctor va rog frumos sa-mi spuneti daca e normal sa aiba amigdalitele unele forme cam ciudate de exemplu cea dreapta parca acrescut ceva pe ea si cea stanga are o gaura
Adaugă un comentariu / răspuns
108 comentarii 1 2 34 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce îmi dreg vocea întruna?
  •