Operatie tendon
Buna seara! Am avut si eu un accident de munca in care m am taiat cu o liza electrica la degetul mare de la piciorul stang, am fost dusa la urgente acolo doctorul a constatat ca taietura nu era prea mare insa el a trebuit sa taie mai mult si sa coase tendonul pentru ca era rupt acum am o gheata ortopedica si fac 10 injectii in burta(sa nu fac tromboza mi s a spus ) doctorul mi a spus ca probabil voi sta 6 sapt sau chiar mai mult in medical de recuperare nu a pomenit (specific ca asta mi s’a intamplat in germania) Intrebarea mea este daca nu fac injectiile este grav? Oare va dura mai mult de 6 saptamani? Va fi obligatorie recuperarea in caz ca eu ma simt bine? Trebuie sa dorm cu gheata ortopedica?
2 comentarii
Tendoanele au nevoie pentru cel putin 6 saptamani pentru vindecare, pe perioada acesta aveti nevoie de o imobilizare (gheata ortopedica) 24 de ore pe zi, pe perioada imobilizarii aveti nevoie de injectiile contra trombozei.
daca cazul a fost acceptat ca si accident de munca atunci veti primi totul gratis (medicamente, kinetoterapie, reabilitare etc.) de la asigurarea pentru accidente de munca (Berufsgenossenschaft) numai sa va prezentati regulat la un medic care are dreptul de a trata pacienti cu accidente de munca (D-Arzt), la sfarsitul tratamentului se evalueaza situatia si eventual primiti si procente de invaliditate.
nu prea inteleg de ce nu vreti sa beneficiati de avantajele sistemului? evident daca nu vreti, nu puteti fi obligat, insa daca nu respectati tratamentul atunci problemele care ar putea apare in viitor (dureri, artroza etc.) nu vor fi recunoscute ca si consecintele accidentului pentru ca nu ati urmat strict tratamentul.
daca cazul a fost acceptat ca si accident de munca atunci veti primi totul gratis (medicamente, kinetoterapie, reabilitare etc.) de la asigurarea pentru accidente de munca (Berufsgenossenschaft) numai sa va prezentati regulat la un medic care are dreptul de a trata pacienti cu accidente de munca (D-Arzt), la sfarsitul tratamentului se evalueaza situatia si eventual primiti si procente de invaliditate.
nu prea inteleg de ce nu vreti sa beneficiati de avantajele sistemului? evident daca nu vreti, nu puteti fi obligat, insa daca nu respectati tratamentul atunci problemele care ar putea apare in viitor (dureri, artroza etc.) nu vor fi recunoscute ca si consecintele accidentului pentru ca nu ati urmat strict tratamentul.
Am inteles, multumesc frumos pentru raspuns !! Voi beneficia de tot ce mi se ofera, stiu ca este totul gratis!! Deja m’am obisnuit si cu injectiile doar ca Imi era frica !! Si inca o intrebare as mai avea doctorul de la spital a omis sa imi spuna la cat timp se scot atele si eu am uitat sa intreb (mi a dat concediu medical deja 3 saptamani) din cate cred ca asa se face aici cele dinauntru se topesc, oare si cele din afara? O sa merg maine sa imi fac o programare la doctor dar pana atunci m ar ajuta o parere !!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5entorsa de gradu 3
- 6tendon taiat, cand pot sa-mi folosesc mana?
- 5De cand are gipsul in fiecare dimineata simte dureri in picior in zona gleznei
- 1Umflatura picior ghips
- 4fractura de rotula gipsata
- 4rotula in ghips
- 0Recuperarea dupa scoaterea unui ghips
- 17Tendon deget mare picior rupt
- 4laba piciorului umflata si dureroasa
- 3Tendon ahilian
- 0Manifestare in caz de ruptura postoperatorie TFP index mâna stânga
- 0Durere și contractura musculara dupa începerea mersului în urma unui traumatism de glezna
- 0Fractura astragal fara deplasare
- 1Operatie de sutură a 3 tendoane la picior.
- 3După ghips ..cand merge laba piciorul se înroșește
- 2Șurub picior
- 2Fractura spinelor tibiale
- 1Orteza glezna fixa sau mobila?
- 1Traumatism picior stâng prin drujba sectiune tendoane
Mai multe informații despre: tendonul taiat piciorul in ghips ruptura de tendon
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: