Sechele COVID

08-11-2020
Focsa
Nu este medic/terapeut
Focsa
Buna seara,
Am 53 de ani, sex feminin, 72 kg, nu consum alcool, nu sunt fumatoare. Acum 3 saptamani am simtit usturime in gat, cu raguseala si febra pana in 38 C. Medicul de familie mi-a prescris azitrox 7 zile, linex, paracetamol, ceaiuri si pastle de supt, spunand ca e posibil sa fi contactat COVID. Dupa 2 zile febra s-a terminat, a mai disparut si raguseala si usturimea in gat, insa tot se mai mentin si acum la un anumit nivel, mai ales seara se accentueaza. Dup ce am terminat antibioticul am simtit cerul gurii si limba in neregula, albicioase si ca si cum as avea NISIP si SCAME in gura. Mi-a prescris aerius 2 pe zi, fluconazol 50 mg 1 pe zi timp de 5 zile, nexium 2 pe zi 40 mg timp de 30 zile. S-au mai ameliorat simptomele, dar tot mai simt acea uscaciune. Limba si cerul gurii s-au ameliorat mai mult. Am mai dat cu albastru de metil in gat si gargara cu bicarbonat. Ce ar trebui sa mai fac si ce poate fi cu acesata uscaciune si nevoia de a drege glasul, desi nu mai sunt ragusita, dar parca e ceva acolo in neregula. Medicul de familie a spus sa mai iau 6 fluconazol de 150 mg, o zi da una nu.
Aceasta uscaciune poate fi ca urmare a infectarii cu CORONA???? Ce art trebui sa mai fac??? A mai patit cineva asa???
Va multumesc!
Echipa ROmedic susține vaccinarea COVID-19.
5 comentarii
0
09-11-2020, ora 09:51
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
nu
este de la faringele afectat de acidul gastric direc.. prin reflux in somn
si Indirect., prin sisstemul limfatic si n.vag... care este legat cu tot tractul digestiv
0
16-11-2020, ora 01:35
Ion curvid
Nu este medic/terapeut
Ion curvid
Și dacă ați avut corona abea ați scăpat de grija de a da mai departe cuiva cu probleme mai mari de sănătate, când veți lua iar virusul va fi mai slab oricum de la caz la caz și va fi mai simplu tratamentul.. Sunt care au avut și de 3 ori și le.a trecut la 2 zile, dacă va îmbrăcați corect și va spălați zilnic nu aveți probleme, ce descrieți dvs am avut de peste 10 ori pana acuma stau în curent zilnic și am și peste 7 pneumonii la activ în ultimii 5 ani dar stau liniștit ca știu ca nu are putere sa facă alcva ca dacă ne omorau le toți cui mai vindeau cele 10 milioane de vaccinuri pe care plănuiește sa le achizitioneze cel cu retard în vorbire și gândire în prima faza, plus ca nu a făcut fata sistemul medical cator'va cazuri la colectiv.. doar un limitat la cap poate crede ca ar putea face fata zecilor de mii zilnic.. pana în mai cu ce numere s.au anunțat de cazuri zilnic se depășește populația reala a Romaniei care este de 15 mi-l de oameni în tara și 4.6 plecați și în tranzit în alte tari șoferi autotren etc..analfabeți ordinari..uitasem sa va spun planul suna cam asa pe 13 în casa lockdown în iulie se reia relaxarea, din octombrie revenim iar pana în iunie
0
22-03-2021, ora 08:42
Bhertine
Nu este medic/terapeut
Bhertine
Buna ziua,
Mama mea a trecut prin Covid in noiembrie -decembrie 2020, are 65 de ani si diabet de tip 2 si probleme cu inima. A ramas in urma acestei boli cu anxietate, este sub tratament, dar imi spune ca isi simnte capul aglomerat si ameteli. Asta dureaza de 4 luni. De la ce este, ma poate ajuta cineva, a mai trecut cineva prin situatia aceasta? A primit de la psihiatru Cebrium si acutil in afara de tratamentul pt anxietate.
0
22-03-2021, ora 09:40
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
orice medicament luat.. trebuie sa aveti garantiea ca se asimileaza in intestine si ajunge in sange
sangele in sine.. ca sa oxigeneze creerul.. trebuie sa fie Fluid..sa circule usor
Excludeti complet din alimenatie Laptele, mezelurile, dulciurile...Toata lista de Alimente care Ingroasa sangele( gasiti pe internet)
trebuie hidratata cu apa calda pana la masa si cu ceaiuri cu Infuzie de 1 minut.
0
22-03-2021, ora 10:09
Bhertine
Nu este medic/terapeut
Bhertine
Buna ziua domnule doctor!
Va multumesc din suflet pentru ajutor. Mama mea ia si Eliqus.
Deci in concluzie e foarte importanta alimentatia si lichide calde, precum apa calduta pentru dizolvarea medicamentelor?
Are voie sa consume iaurturi si Chefir?
Mi-as dorii sa vorbesc cu dv telefonic, sunt disperata pt mama mea.
Cum as putea vorbii cu dv.?
Va multumesc!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.