Sechele post covid

12-01-2021
DanutzaS
Nu este medic/terapeut
DanutzaS
Buna ziua! Am trecut peste infectia covid in perioada 15 oct-15 nov, cu internare, pneumonie bacteriana, tratata cu antibiotic injectabil si oral, fara medicatie specifica covid, cu evolutie buna, boala fiind urmarita prin mai multe seturi de analize, CT si trei radiografii..., ct ul si ultima radiografie denotand evolutia buna. Ulterior externarii am repetat analize sange- hemoleucograma, vsh, fibrinogen, proteina c reactiva, LDH, tgo, tgp, uree, creatinina, toate in limite normale, doar limfocitele procent fiind 17%, iar limita inferioara 20%.
Am facut un control cardiologie, ekg si ecocardiografie, cu rezultate bune, pneumologie, unde la ascultat nu se auzea nimic rau, iar, spunand ca obosesc destul de repede, indicatia a fost de a monitoriza printr-un CT, dar, avand in vedere expunerile repetate, peste ceva timp, aproximativ luna martie.
Problema este ca in tot acest timp de la externare am avut un simptom permanent- o senzatie schimbatoare de la si la zi in zona abdomenului superior si in bara, spre coaste- uneori intepatura, alteori durere ca un junghi, uneori in zona coastelor, alteori in “capul pieptului”, alteori sub coaste in ambele parti. Nu am observat sa aiba legatura cu alimentatia, doare la palpare, nu a cedat la antiinflamatoare si nici la medicatia prescrisa de gastroenterolog - controloc, meteospasmil, bileclar, si uneori are legatura cu pozitia corpului. In ultimele doua zile s-a adaugat insa o senzatie pe caile respiratorii de gadilat, inflamare, uneori chiar haraiala, urmata de tuse seaca, scurta, de cateva ori pe zi, si o senzatie de intepatura in mijlocul toracelui, raguseala, plus aceeasi senzatie de durere, intepatura, in bara, abdomen superior. In spate am simtit ca o zbatere a muschilor.
Nu stiu spre ce specialitate medicala sa ma mai indrept, ce investigatii sau analize sa fac sa pot depista cauza acestei stari, acestor simptome, avand in vedere recomandare de a nu face deocamdata CT...
Mentionez ca am o usoara gastrita, la fel si BRGE.
Echipa ROmedic susține vaccinarea COVID-19.
6 comentarii
1
12-01-2021, ora 14:22
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Se renunță la tot ce e acru. Oțet. Usturoi. Ceapa. Lămâie. Citrice. Ciocolata. Acidulate
3 mese regulate pe zi. Cu Apa calda și reglacid pana la masa. Enzime la masa. Antiacid la 1 ora după masa de supt
Faringo sprey după antiacid dat în gat și jnghitit
0
12-01-2021, ora 17:08
DanutzaS
Nu este medic/terapeut
DanutzaS
Va multumesc dl doctor! Voi merge si pe acest tratament!
In zona aceasta, abdomen superior, sub piele se simt ca niste lipoame, dureroase la palpare, posibil ca acestea sa fie cauza senzatiei la acest nivel?? Am inteles ca s-ar putea rezolva doar cu masaj...nu este specialitatea dv, dar m-am gandit ca poate ati avea un sfat...
Multumesc inca o data!
1
12-01-2021, ora 18:25
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
O ecografie abdominala și consult med. De familie sau interne
0
12-01-2021, ora 19:45
DanutzaS
Nu este medic/terapeut
DanutzaS
Multumesc! Toate cele bune!
0
05-02-2021, ora 11:24
Eu teo
Nu este medic/terapeut
Eu  teo
Buna ziua..eu in urma virusului avut..evaluand cu ct am vz ca am pneumonie moderata..am luat klacid..analizele nu erau chiar bune adica fibrimogen peste 500...asra in ianuarie..dr mi a dat si aspenter..din cauza ca am foarte mari ameteli..mi a dat sa repet la 3 sapt analize..ieri le am luat si vad fibrimogen tot asa..si proteina reactiva 6..Hmgb..11.6..hematocrit 34 calciu sieric 8.6..intrebarea mea este poate sa fi influentat aspenterul sa tina fibrimogen sus?.intreb.aici pana ajung la medic..sunt si f ansioasa si tremur toata de frica acestui fibrimogen..ma tem sa nu fie distrus plaman..vsh era 80 insa acum 38..am de facut si un rmn cranio cerebral pt acest virtij..mi a dat neurolog..
0
05-02-2021, ora 13:28
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
Ce înălțime și câte Kg aveți???
Știți ca amețeală poate fi și de la un sânge gros. Vâscos din cauza problemelor intestin ficat.sau Alimentație incorecta și hidratare insuficienta???
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.