Probleme respiratorii postcovid

22-12-2020
Nicolae Popescu
Nu este medic/terapeut
Nicolae Popescu
Bună dimineața!
Am fost diagnosticat pozitiv cu Covid in 23 noiembrie, internat în spital în data de 25 noiembrie, externat in data de 11 decembrie.
In prima zi dupa externare am avut durere in gat și probleme respiratorii la nivelul laringe/ faringe.
Am informat medicul de familie care mi-a prescris paracetamol ( doua pe zi), tantum verde, repaus, ceaiuri, etc fara contact cu aer rece.
După șapte zile, nu a fost nici o îmbunătățire așa că am sunat atât medicul de familie cât și medicul meu de la spital.
Concluzia agreată de amândoi: viroza respiratorie, tratament tavanic ( l-am luat și în spital), paracetamol, tantum, ceaiuri, aerosoli, etc.
După șapte zile de tratament cu antibiotic, simptomele sunt : durere in piept într-un punct localizat la jumătate distantei dintre stern și baza gatului, cu rezonanță în spate, disconfort respirator care acum a coborât spre piept, durere la respirație, la fel localizata in piept ( partea superioară), episoade de febră 37, 8, 37, 9) și noaptea în special episoade accentuate de disconfort respirator cu scăderea saturației ( 90, 91).
As vrea o opinie înainte să consult ambii medici.
Mulțumesc.
2 comentarii
0
22-12-2020, ora 12:31
Dr. Albu Laura
Dermatovenerologie, Cluj-Napoca
Dr. Albu Laura
Viroza respiratorie nu se trateaza cu antibiotice (Tavanic)! Stiu ca asta vi s-a dat dar nu mai spuneti ca acesta este tratamentul pentru viroza.

Adresati-va medicului de la spital pentru un nou consult, radiografie pulmonara, eventual CT si analize de sange.
0
22-12-2020, ora 13:08
Nicolae Popescu
Nu este medic/terapeut
Nicolae Popescu
Bună ziua! Mulțumesc pentru recomandări, nu am spus eu că tratamentul pentru viroza este Tavanic, am spus ce mi s-a prescris de către medicul de familie ( diagnostic pe rețetă "viroză "), nu am competențe medicale.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.