Se poate face colecistectomie?
Mama mea are 95 ani, e intr-o stare buan de sanatate, perfect lucida, se mobilizeaza singura, dar face colici biliare de la o vezica biliare cu multe piere marunte. Se poate opera la virsdta ei ??? stiti vreun spital unde se fac operatii la pers in virsya, ca cei de la s[pitalele obisnuite refuza.
Va rog mult scriti-mi daca stiti ceva despre asa ceva
MUltumesc fdffff mult, sint disperata
Va rog mult scriti-mi daca stiti ceva despre asa ceva
MUltumesc fdffff mult, sint disperata
2 comentarii
varsta pacientei nu conteaza direct pentru operatie. cea ce consteaza este starea generala. daca anestezistul nu contraindica operatia (eventual un internist sau cardiolog confirma operabilitatea) atunci pentru chirurg este ca oricare alt pacient. evident riscurile sunt usor marite si organismul are rezerve mai putine.
trebuie sa puneti intrebarea in urmatorul fel: cand va fi in starea fizica cea mai buna? acum, cu o operatie planificata si bine pregatita sau in momentul cand o piatra produce o ocluzie de choledoc si trebuie operata de urgenta intr-o stare alterata?
cautati un chirurg experimentat in chirurgia laparoscopica, eventual intr-un centru universitar
trebuie sa puneti intrebarea in urmatorul fel: cand va fi in starea fizica cea mai buna? acum, cu o operatie planificata si bine pregatita sau in momentul cand o piatra produce o ocluzie de choledoc si trebuie operata de urgenta intr-o stare alterata?
cautati un chirurg experimentat in chirurgia laparoscopica, eventual intr-un centru universitar
Am vazut bolnavi operati la aceasta varsta cu rezultate bune. Dar, varsta inaintata da riscuri mai mari, evident
De aceea mai intai trebuie incercat un regim si tratament corespunzator
De aceea mai intai trebuie incercat un regim si tratament corespunzator
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4Operatie colecist - tensiune oscilanta
- 2colecistectomie
- 1Pb dupa colecistectomie
- 4URGENT - Operat de colicist degeaba
- 1operatie fiere
- 7Colonoscopie si colecistectomia laparoscopic- interval intre interventii?
- 2Colonoscopie urmata de colecistectomia laparoscopic - interval intre interventii?
- 5Colecistectomia laparoscopica- nelămurire!
- 2Operația de colecist
- 1Pregatire colecistectomie
- 3Scaun cu lichid galben intens dupa colecistectomie laparoscopica
- 1Zbor cu avionul, dupa colecistectomie laparoscopica
- 5Litiaza biliara - Interventie sau nu?
- 3Simt ca fac acid, simt in gat un disconfort
- 1Dupa operatie colecist
- 4Colecistectomie
- 7Durere aparuta la 3 saptamani dupa o operatie de colecist laparoscopica, amilaze crescute
- 1Ameteli dupa ce mananc in urma unei colecistectomii
Mai multe informații despre: colecistectomia
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: