Dureri post colecistectomie laparoscopica

20-10-2016
KlauJessy
Nu este medic/terapeut
KlauJessy
Buna seara. Revin cu o intrebare. Sunt operata de 23 zile prin colecistectomie laparoscopica aveam sludge biliar cu crize dureroase foarte dese. Intrebarea mea este daca este normal sa acuz dureri stomacale pana in spate si aciditate si dureri in dreapta si stanga sub coaste mai ales dupa mese. Mentionez ca urmez regimul alimentar cu strictete. Acum 10 zile mi-au repetat analizele hepatice si totul este normal. Dar eu acuz in continuare aceste dureri si o mancarime usoara de piele zilnic. Urina este de culoare normala, scaunul la fel si analizandu-mi pielea si ochii observ mai mult o nuanta palida nu neaparat galbena. Nu stiu daca sunt normale aceste dureri pana se obisnuieste organismul fara vezica biliara sau trebuie sa merg din nou la doctor. Va múltumesc.
6 comentarii
0
20-10-2016, ora 23:47
KlauJessy
Nu este medic/terapeut
KlauJessy
Am uitat sa mentionez ca am o continua senzatie de voma de cateva zile.Va multumesc.
1
26-10-2016, ora 21:04
Dr. Vlad-Olimpiu Butiurca
Chirurgie generala, Tîrgu-Mures
Dr. Vlad-Olimpiu Butiurca
Durerile pe care le descrieti pot fi normale in prima perioada dupa o colecistectomie laparoscopica, la distanta sunt mai rar intalnite. Ele difera ca intensitate de la persoana la persoana si trebuie interpretate per ansamblu. Probleme gastrice (gastrita, ulcer) stiti sa aveti? Tratament medicamentos (Colebil, Kreon v-a fost recomandat) ? Din descrierea dumneavoastra m-as orienta spre o suferinta gastrica mai degraba. Va recomand sa consultati un gastroenterolog. O infectie cu Helicobacter pylori ar putea explica aceste simptome.
0
27-10-2016, ora 08:27
KlauJessy
Nu este medic/terapeut
KlauJessy
Va multumesc pentru raspuns. Sufar de reflux gastric si cardia incompetent de 8 ani duagnosticat prin endoscopie tinut sub control cu tratament lansoprazol 30mg zilnic dimineata. Dar de o saptamana au aparut aceste dureri mari de stomac ce inainte aveam foarte rar si nu asa puternice si hiperaciditate mai mult ca de obicei. Am fost marti in urgenta din cauza durerilor si mi-a zis sa maresc doza de lansoprazol cu inca 30mg seara ca poate fi o gastrita. Intrebarea mea este poate fi o gastrita de reflux biliar sau alcalina dobandita dupa operatie? Pot lua 60mg lansoprazol zilnic eu urmand tratament si cu cinarizina 25mg de 3 ori pe zi si lorazepam jumatate de gram de 3 ori nu interaccióneaza? Va multumesc inca o data.
1
27-10-2016, ora 11:14
Dr. Vlad-Olimpiu Butiurca
Chirurgie generala, Tîrgu-Mures
Dr. Vlad-Olimpiu Butiurca
Post colecistectomie exista tulburari in evacuare stomacului si tulburari legata de aciditate pana in momentul in care corpul „se obisnuieste” cu lipsa colecistului. Puteti mari doza de lasoprazol iar cinarizina sa o luati dupa masa. Iar cel mai important lucru este sa va consulte un gastroenterolog.
0
27-10-2016, ora 15:44
KlauJessy
Nu este medic/terapeut
KlauJessy
Va múltumesc din suflet domnule doctor. Opinia dumneavoastrs m-a mai linistit. Mentionez ca locuiesc in Spania. Am programarea cu chirurgul ce m-a operat in 24 noiembrie si cu gastroenterologul in 17 decembrie. Aici programarile prin asigurare publica se dau in termen de luni asa ca trebuie sa astept pentru ca nu imi permit la particular. Atunci dumneavoastra considerati ca poate fi si ceva temporar dupa operatie? Acest lucru ma linisteste foarte mult. Eu voi urma tratamentul cu lansoprazol si tin in continuare regimul alimentar post colecistectomie pana la vizitele la specialistii. Cu stima Claudia
1
29-10-2016, ora 20:18
Dr. Vlad-Olimpiu Butiurca
Chirurgie generala, Tîrgu-Mures
Dr. Vlad-Olimpiu Butiurca
Sa fiti atenta la alte modificari la corpul dumneavoastra pana va revede chirurgul si gastroenterologul. Cel mai probabil este ceva temporar.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul