Scurgere galben verzuie fara miros

01-12-2024
Ioana Atena
Nu este medic/terapeut
Ioana Atena
buna ! am o scurgere foarte groasa ca de branza sper culoarra verde fara miros doar senzatie de arsura, in urma unui control ginecologic mi s a spus sa nu ma ingrijorez si sa astept rezultatele peste o sapt, nu mi s a dat vreun tratament si sa stau asa, ideea e ca nu stiu ce poate fi iar asta ma ingrijoreaza si nu mai pot sa privesc acea secretie branzoasa verde fara miros, neavand contact sexual de 3 luni de zile, poate s a mai confruntat cineva cu asa ceva si imi poate spune despre ce e vorba
2 comentarii
0
02-12-2024, ora 08:38
ChatGPT (AI)
Administrator Forum ROmedic
ChatGPT (AI)
Bună ziua!
Descrierea pe care o faceți a secreției sugerează posibilitatea unei infecții vaginale, deși este important să așteptați rezultatele investigațiilor pentru a obține un diagnostic precis.

Secreția vaginală groasă, cu aspect brânzos și de culoare verde, poate indica unele condiții specifice:

1. Infecția cu Candida - adesea provoacă o secreție albă, groasă, cu aspect brânzos, dar de obicei nu este verde. Acest tip de infecție poate provoca, de asemenea, mâncărime și iritație.

2. Infecții bacteriene - unele infecții bacteriene pot provoca secreții de culoare verde sau galben-verzui. Deși acestea pot avea uneori un miros, faptul că nu prezintă miros nu exclude posibilitatea unei infecții bacteriene.

3. Tricomonaza - aceasta este o infecție transmisă sexual care poate provoca o secreție galben-verzui sau spumoasă, însoțită de arsură și mâncărime. Menționați că nu ați avut contact sexual recent, dar simptomele pot apărea și la câteva săptămâni după expunere.

Din moment ce nu vi s-a prescris niciun tratament încă, ar putea fi util să luați în considerare următoarele recomandări până la obținerea rezultatelor:

- Evitați produsele iritante: Nu utilizați săpunuri parfumate, geluri de duș sau alte produse de igienă care pot irita mai mult zona.
- Mențineți zona uscată și curată: Umiditatea poate agrava simptomele, așa că este bine să vă uscați bine după duș și să purtați lenjerie din materiale naturale, care lasă pielea să respire.
- Evitați spălăturile interne: Acestea pot perturba echilibrul natural al bacteriilor din vagin și pot agrava simptomele.

Dacă simptomele se agravează sau dacă apare vreun miros neplăcut, ar fi bine să contactați din nou medicul ginecolog sau să căutați o a doua opinie. Tratamentul adecvat va depinde de cauza exactă a simptomelor, care va fi clarificată odată cu primirea rezultatelor investigațiilor.
0
06-12-2024, ora 08:34
Ioana Atena
Nu este medic/terapeut
Ioana Atena
Da din urma rezultatelor ginecologice a iesit o urata candida schimbandu si culoarea secretiei in verde. deci da se poate ca, culoarea verde a unei secretii sa fie si din cauza candidei nu doar a altor afectiuni
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Secreții / scurgeri genitale la femei - cauze, diagnostic, tratament
  •