Schizofrenie psihoafectiva
Buna dimineata, in urma cu 7 ani am fost diagnosticata in provincie cu schizofrenie psihoafectiva in urma unor halucinatii auditive pe care nici macar nu le-am comunicat medicului care a pus diagnosticul. De atunci iau medicatie antipsihotica, de circa 6 ani Abilify Mentena injectabil. Am mai avut un episod intre timp de haluciantii auditive. De circa 4 ani imi tremura picioarele si mainile le simt un pic inclestate. Serviciul este unul destul de solicitant, cu ceva stres, iar acasa, gasesc un mediu nu prea propice - sunt acuzata ca sunt bolnava si ca am aceste tremuraturi, ca necesit tratament obligatoriu. Pana acum am respectat tot ceea ce mi-a comunicat medicul curant, dar am anumite indoieli asupra acuratetii diagnosticului. Unde ma sfatuiti sa mai cer o a doua parere? Este pe aici vreun psihiatru care poate sa imi recomande un regim de viata?
5 comentarii
Buna dimineata,
Nimeni nu va poate evalua online. Va recomand sa cereti o a doua parere medicala de la un alt medic, si sa faceti un examen psihologic la un psiholog clinician cu experiență. Apoi, in functie de aceste evaluari se pot indica solutii.
Nimeni nu va poate evalua online. Va recomand sa cereti o a doua parere medicala de la un alt medic, si sa faceti un examen psihologic la un psiholog clinician cu experiență. Apoi, in functie de aceste evaluari se pot indica solutii.
De obicei diagnosticul e mai dificil de schimbat. Cu evaluarea altui psihiatru, vă adresați IML și vă programează să intrați la o comisie care vă evaluează din nou.
@ Petronela1982
Lasati diagnosticul asa. Peste ani puteti iesi la pensie pe caz de invaliditate cu acest diagnostic, daca nu veti mai putea lucra. Tratamentul e foarte bun.
Lasati diagnosticul asa. Peste ani puteti iesi la pensie pe caz de invaliditate cu acest diagnostic, daca nu veti mai putea lucra. Tratamentul e foarte bun.
Cum ramane cu stigmatizarea pacientului psihiatric de catre cei din jur? e dureroasa si numai cine e in pielea pacientului stie ce drama traieste
Asta e o carenta de educatie a celor din jur, nu a dv. Nu ii luati in seama.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 191psihoza discordanta: olanzapina apoi clozapina (isi face efectul doar 6 ore)
- 5Cum sustinem apropiatii diagnosticati cu schizofrenie
- 8schizofrenie - recomandare un camin/spital
- 0depresie sau schizofrenie
- 8Episod psihotic
- 1ce evolutii au bolile psihice
- 16Tulburare schizotipala, de compotament, sau schizofrenie?
- 36Schizofrenicii au sansa la viata?
- 67tristete de toamna
- 24Cum rezolva medicii problemele de concentrare si memorare ale pacientilor cu schizofrenie?
- 3Cat poate sa mai ma tina halucinatiile auditive si vizuale?
- 2Problema la urinare
- 2Poate colabora Psihologul cu Dr Psihiatru pentru stabilirea tratamentului in schizofrenie?
- 2Sufăr de schizofrenie de peste 10 ani și as dori sa ajut cu experientele mele
- 8Schizofrenie
- 4Schimbarea diagnosticului din schizofrenie in bipolar
- 3Caut fata cu probleme asemănătoare
- 8L glutamina
- 0Betaina
- 20Vitamine și suplimente dovedite clinic ca ajuta în schizofrenie
Mai multe informații despre: Schizofrenia
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: