schizofrenie de patru ani

1217 comentarii 1 2 ..... 111213 ..... 40 41 Înainte ›
0
10-12-2010, ora 23:18
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Medicina naturista, complementara, alternativa
Hi!

@Ioana Dana,

Da, orzul verde :-)
NU vă părăsesc! Nu scăpaţi aşa de uşor de mine :))) Romedicul este o parte din mine, iar eu nu pot renunţa la el, de vreme ce are o valoare sentimentală imensă, şi nu numai.
Numai bine.
_

@Don7frye,

NU mă cred Alain Delon, ci mă cred doar ceea ce sunt - un om!
De ce condiţie medicală sufăr? Am specificat în prima parte a profilului meu :) De BRGE (Boală de reflux gastro-esofagian).
Slavă Domnului, mentalo-psihic sunt sănătos tun, deşi în trecut am suferit de un sindrom de stres posttraumatic, care s-a manifestat şi prin stări depresive asociate cu anxietate (sindromul s-a instalat din cauza a două şocuri - unul anafilactic şi unul clinic, ambele făcute în aceeaşi zi, la interval de câteva minute).
NU m-am supărat pe dvs.! Chiar dacă aş fi avut un motiv solid, tot nu m-aş fi supărat, deci...
Toate cele bune!
0
11-12-2010, ora 00:24
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Daca s-ar pune niste pliculete ca sa absoarba umezeala, orzul pulbere ar fi ceva ok. Dar la lucerna de la Biovital, pe la jumatea borcanului deja nu mai simteam mare efect. 55 de lei aruncati de pomana.
0
11-12-2010, ora 09:10
utilizator_88915
Nu este medic/terapeut
utilizator_88915
Buna tuturor,

Nicusoare tu iei medicamente sau nu, de orice tip.

Da sau nu.

Cu pace,

Ioana Dana
0
11-12-2010, ora 13:41
Livia86
Nu este medic/terapeut
Livia86
@DrT:

Multumesc mult pentru raspunsurile date.Deci e un tratament bun, eu credeam ca e numai pt cei suferinzi de parkinson si nu stiam ce legatura are cu simptomele mele, deci stie medicul ce stie.Din pacate si cu acest tratament nu simt nimic, parca sunt deconectata total de la realitate, nu am nici cea mai mica traire in interiorul meu si ganduri 0, oare m-o fi afectat asa de tare incat nici un tratament sa nu aiba efect?

E posibil sa fie prea tarziu?E posibil sa numai remita deloc?Stiu ca trebuie sa am rabdare dar vad ca a trecut 2 luni si 2 sapt de tratament cu Seroquel si nu simt nici o imbunatatire...Of cred ca ar fi un adevarat miracol sa imi revin, cred ca as fi cea mai fericita persoana de pe Terra.Numai am nici un sentiment in clipa de fata, nici o trairesi nici un gand, nu mai stiu ce am invatat la scoala, sunt total desprinsa de realitate, orice film sau muzica as asculta nu trezeste nimic in mine, eu care eram asa o persoana sensibila si ii placea dansul si muzica, acum sa numai simt nimc cred ca asta e o pedeapsa prea dura, mai dura decat sa fi avut o boala fizica, preferam de mii de ori sa am o boala fizica si sa am tariri, ganduri decat asa sa fiu sanatoasa fizic si sa fiu moarta psihic...
Credeti ca mai am sanse sa imi revin?Ati mai intalnit cazuri ca mine?Au fost pacienti care sa fie exact ca mine bolnavi si sa isi revina?
0
11-12-2010, ora 14:00
utilizator_88915
Nu este medic/terapeut
utilizator_88915
Mai Liviuto,

Tu ne cam pacalesti pe noi aici. Ia zi, asa-i ?

:-)

Ioana Dana
0
11-12-2010, ora 14:56
DrT
Nu este medic/terapeut
DrT
@Livia: Sigur ca exista si posibilitatea de a nu remite deloc, insa eu sper sa nu fie asa. Romparkinul isi va face efectul pana la urma (multi bolnavi abuzeaza de el pentru ca spun ca ii face sa functioneze mai bine) si Seroquel-ul are nevoie de timp, mai asteapta cateva luni, o sa isi faca efectul pana la urma.
0
11-12-2010, ora 15:23
D-nă Ioana Dana, cu tot respectul cuvenit, cred că ar trebui să începeţi să vă luaţi medicaţia, pentru că aveţi un comportament puţin neconform cu bunul simţ, pe care l-aţi avut în trecut. Mie nu îmi place noua dvs. atitudine! :(
De la dvs. chiar am pretenţii, tocmai de aceea v-am spus ce gândesc, fără menajamente, ci cu totală sinceritate.
Pseudonimul meu este Mr. Nick sau Nick, în cel mai rău caz Nicuşor, nu "NICUŞOARE", deci... :)
_
Pentru condiţia medicală de care sufăr, adică BRGE, nu mai iau nicio medicaţie, momentan, din motive obiectivo-personale.
_

Toate cele bune!
0
11-12-2010, ora 15:37
Livia86
Nu este medic/terapeut
Livia86
Cu ce sa va pacalesc?Nu as avea de ce.pana la urma e suferinta mea la mijoc si caut solutii si sfaturi...Medicul mi-a pus diagnoticul de tulburare psihotica pentru ca simptomele negative ale schizofreniei sunt mai greu de observat fata de cele pozitive.Din cele pozitive am avut 5 zile halucinatii olfactive, auditive si dupa cum a spus si DrT simptomele care le-am descris sunt sufieciente pentru a fi diagnosticata cu schizofrenie.Eu m-am dus la urgente cu cele pozitive care nu s-a manifestat indelung timp pt a fi diagnosticata cu schizofrennie dar eu de 6 ani incoace sufar de simptomele negative ale schizofreniei si nu mi-am dat seama decat acum cand a avut loc un pulseu datorita amfetaminelor si am avut si delir mistic si apoi si halucinatii pe langa simptomlee negative.Eu cand m-am internat m-am dus cu halucinatiile nu cu simptomele negative si apoi au remis cele pozitive si tot cu cele negative am ramas si in spital iar nu am stiut cum sa le explic si iar mi s-a pus diagnosticul gresit, dupa ce am fost externata am putut sa realizez aceste simptome negative pentru ca sunt atat de parsive ca nu ai cum sa le explici medicilor, debia acum mi-am dat seama de ele...si cum a zis si DrT diagnosticul corect ar fi tulburare schizoida.Nu as avea de ce sa va pacalesc...pana la urma e in joc sanatatea mea...
0
11-12-2010, ora 15:40
Livia86
Nu este medic/terapeut
Livia86
@ Ioana Dana

Cu ce sa va pacalesc?Nu as avea de ce.pana la urma e suferinta mea la mijoc si caut solutii si sfaturi...Medicul mi-a pus diagnoticul de tulburare psihotica pentru ca simptomele negative ale schizofreniei sunt mai greu de observat fata de cele pozitive.Din cele pozitive am avut 5 zile halucinatii olfactive, auditive si dupa cum a spus si DrT simptomele care le-am descris sunt sufieciente pentru a fi diagnosticata cu schizofrenie.Eu m-am dus la urgente cu cele pozitive care nu s-a manifestat indelung timp pt a fi diagnosticata cu schizofrennie dar eu de 6 ani incoace sufar de simptomele negative ale schizofreniei si nu mi-am dat seama decat acum cand a avut loc un pulseu datorita amfetaminelor si am avut si delir mistic si apoi si halucinatii pe langa simptomlee negative.Eu cand m-am internat m-am dus cu halucinatiile nu cu simptomele negative si apoi au remis cele pozitive si tot cu cele negative am ramas si in spital iar nu am stiut cum sa le explic si iar mi s-a pus diagnosticul gresit, dupa ce am fost externata am putut sa realizez aceste simptome negative pentru ca sunt atat de parsive ca nu ai cum sa le explici medicilor, debia acum mi-am dat seama de ele...si cum a zis si DrT diagnosticul corect ar fi tulburare schizoida.Nu as avea de ce sa va pacalesc...pana la urma e in joc sanatatea mea...
0
12-12-2010, ora 08:46
utilizator_88915
Nu este medic/terapeut
utilizator_88915
Domnule "Mr. Nick"

Am prins una dintre fricile Domniei Voastre. Frica de a fi recunoscut ? Si un alt pacat pe care am constatat ca il facem. Acela ca ne schimbam numele care ne-a fost daruit prin insuflarea dumnezeiasca in cadrul Sfintei Taine care este botezul. Adica postam sub pseudonime pe diverse forumuri.

De aceea am renuntat si eu la Clara si am trecut la numele meu adevarat.

Ati inteles. ?Nu ma mai intereseaza cine ce mi-ar putea face. Imi pun nadejdea numai in Dumnezeu si stiu ca El are grija de mine si ca atata timp cat ii respect voia nimic rau nu mi se poate intampla.

Va rog sa imi raspundeti in direct, aici pe forum, la intrebarea de ce as lua medicamente ?

Daca ma convingeti ca sunt bolnava le iau. Daca nu, renuntati mai bine dumneavoastra. In Biblie scrie negru pe alb ca atunci cand esti bolnav sa te duci la tamaduitorul trupurilor si al sufletelor care este Hristos. Nu la doctori...

Astfel incerc sa scap eu de sevraj si de undele electromagnetice a caror influenta am inceput sa o resimt, nu stiu de ce, rezistand cu putina vointa. Care este problema ?

Va rog sa va revizuiti atitudinea, mai ales cea publica.

Cu respect,

Ioana Dana
0
12-12-2010, ora 08:52
utilizator_88915
Nu este medic/terapeut
utilizator_88915
http://www.youtube.com/watch?v=XdHQZo6Bdjsfeature=related

In apropiere de locul din aceasta prima poza din videoclip stau eu. :-)

M-as bucura foarte tare daca am putea sa ne intalnim o data sa stam de vorba la soare nu pe calculator.

De Revelion, pe 31, este ziua mea de nastere si cam intotdeauna am fost singura.

Cine vrea sa ne intalnim de ziua mea sa facem un brain storming pe tema rezlvarii problemelor noastre, nu sa ascultam concerte unde sa ne explodeze diverse in ochi si sa riscam sa ne pierdem vederea ?

Ioana Dana fosta Clara pe forum romedic
0
12-12-2010, ora 09:46
utilizator_88915
Nu este medic/terapeut
utilizator_88915
Livia

Pai ne zici ca nu ai ganduri. Ia vezi, poti sa numeri cate mesaje ai scris pe acest topic ? Dar pe alte forumuri ?

Im... Ne pacalesti sau nu ?

Hai sa renuntam atat la sobrietate si sa incercam sa ne mai descretim un pic fruntile si sa fim logici in gandire si sa zambim mai des.

Ioana Dana

Dedicatie muzicala

http://www.trilulilu.ro/SorelMihai/dcd660072053b9

Intelege cineva ce reprezinta cuvintele acestei melodii ? Sau i se pare ceva cunoscut in ea ?
0
12-12-2010, ora 09:50
utilizator_88915
Nu este medic/terapeut
utilizator_88915
Bogdan,

Venlafaxina nu este un placebo. Verifica-ma. Nu lua drept bun ce spun altii. Ce scrie pe prospect ?

Mai ai ceva acum ?

Ia numai daca e nevoie absoluta sa iei. Altfel, nu.

Ioana Dana
0
12-12-2010, ora 09:52
utilizator_88915
Nu este medic/terapeut
utilizator_88915
Livia,

Sanatatea ta e in joc daca introduci substante chimice in tine aiurea. Acum cu ce te mai confrunti ? Nu cumva cu efecte secundare de la medicamente ?

Nu te lua dupa ce spune unul si ce spune altul ca poate el nu are dreptate. Verifica, analizeaza si ia hotarirea. Citeste Efecte secundare pe prospectele lor.

Ioana Dana
0
12-12-2010, ora 12:54
utilizator_18918
Nu este medic/terapeut
utilizator_18918
Dana, stiu ca venlafaxina nu e placebo. Ziceam doar ca mi-l da ca pe un placebo pentru boala mea inchipuita, din moment ce ea e convinsa ca mi-a intrat ceva in cap. Desi eu stiu sigur ca multi factori si-au lasat amprenta asupra psihicului meu, factori precum exigente crescute din partea parintilor, reguli stricte impuse personalitatii mele rebele..rebel in sensul ca nu suport sa fiu condus de nimeni si ca oricat si-ar bate omul capul cu mine, tot cum cred eu ca e bine fac. Obsesia fata de pacate.. Deci constiinta lui Dumnezeu a fost inca un element de cenzura morala severa, cu care deja, oricum, ma confruntam. Imaginea pe care unii preoti o creeaza lui Dumnezeu este aceea de pedepsitor. Si gandul pedepsei m-a facut sa imi reprim multe dintre sentimente, ganduri, emotii etc. si am ajuns deprimat :). De atunci continuu sa mai merg la biserica, sa ma rog, dar nu prea mai ascult ce zic preotii. Ma spovedesc, citesc Biblia, ascult Liturghia si incerc sa duc o viata frumoasa. Nu ma rog la sfinti si nici nu inteleg cultul sinfitlor din ortodoxie din moment ce singurul mijlocitor intre oameni si Dumnezeu e Hristos. De ce sa citesc jumatate de ora un acatist la sfertul caruia deja ma pierd cand pot sa ii cer Insusi lui Dumnezeu ? De altfel, si spune ca atunci cand ne rugam sa nu dam din gura mult ca neamurile (paganii). Sf. Apostol Pavel parca zice sa ne rugam neincetat, dar eu iau asta drept sa-L port pe Dumnezeu in inima neincetat. Si ce spune Hristos e pe primul loc. Adica Decalogul, Tatal Nostru, spovedania si fapte de ajutorare a celor necajiti. In rest, nu prea ma mai intereseaza. Vietile sfintilor sunt intr-adevar minunate, dar imi fac rau pentru ca ma fac sa ma simt ca o nulitate. Si la medicatie nu renunt ca nici rau nu are cum sa-mi faca. Antidepresivele nu dau dependenta si nici somnolenta. Nu ISRS-urile. Cel putin ma ajuta la refacerea unor sinapse care s-au pierdut..cam 3 ani am fost deprimat continuu. Desi nu cred ca serotonina e problema. Mai degraba dopamina.
0
12-12-2010, ora 12:57
Livia86
Nu este medic/terapeut
Livia86
@ Ioana Dana

Am gol mental dar cu toate acestea reusesc sa scriu cateva randuri, nu stiu cum se intampla dar se pare ca ma pot exprima in scris mai greu este oral cand nu imi vine nici o idee si ma exprim extrem de greu.Eu sufar de simptomele negative ale schizofreniei, asta e foarte clar si simptomele care le am dupa cum zicea si DrT intr-o postare sunt de la boala care datorita amfetaminelor au luat asa o mare amploare si tratamentul care il iau este expre pentru asa ceva, deci nu le iau aiurea.La 17 ani cand a avut loc depersonalizarea si derealizarea daca stiam sa le explic medicilor ce simt cu un antipsihotic si un antidepresiv eram salvata dupa cum spune si DrT.Pentu ca nu am tratat simptomele la timpul lor si tocmai asa am facut nu am introdus nici o substanta chimica in mine si uite consecintele boala a evoluat si acum simt ca e prea tarziu parca nici un medicament nu isi face efectul pentru ca boala a evoluat foarte mult si s-ar putea sa nu remita deloc.Totusi nu o sa fac greseala sa nu le iau nici acum poate ca intr-un tarziu o sa remita si atunci voi fi cel mai fericit om de pe Tera.E foarte rau sa nu ai trairi deloc, si sa ai in permanenta un gol mental si creierul sa nu-ti mai perceapa eul.Nu doresc asa ceva la nici cel mai rau dusman.Ceea ce simt acum am simtit si acum 6 ani fara nici un medicament pur si simplu s-a produs acest fenomen de derealizare si depersonalizare si nu era nici un efect secundar la nici o pastila si din fericire a fost o forma mai usoara si a remis dar tot am ramas cu senzatia de corp usor, de parca nu traieste nimeni in el, dar o forma mai usoara, si de-a lungul anilor am avut numai vise ilogice si tot nu am zis nimic medicilor, poate daca ziceam ceva mai din timp mi se acorda un tratament si totul era bine la ora actuala.
0
12-12-2010, ora 15:15
utilizator_88915
Nu este medic/terapeut
utilizator_88915
Bogdane,

Apuca-te si despica firu in 4 si vezi ce s-a intamplat atunci acum 3 ani cand a inceput toata povestea. Frica sa stii ca e cel mai mare pacat.

Daca tu zici ca actionezi crestineste, atunci nu ii mai lasa nici o clipa pe parintii tai sa se mai lege de tine. Contreaza-i de fiecare data fara sa tipi. Doar cu logica si pleci. Nu rabda ! Raspunde-le logic.

Ioana Dana
0
12-12-2010, ora 15:18
utilizator_88915
Nu este medic/terapeut
utilizator_88915
Livia

Asa.

Acum gandeste-te bine din cauza carui pacat ti s-a intamplat asa ceva la 17 ani. Frica de ceva sau de cineva anume. Ai facut prostii cu vreun baiat. Te-ai mandrit cu ceva...

Incearca sa iti reamintesti si sa iti para rau. Ia gand cu gand si analizeaza-l daca e bun. ca o furnica. Vindecare nu se poate produce dintr-o data. Este nevoie si de participarea ta. Ca sa scapi de medicamente.

Ioana Dana
0
12-12-2010, ora 17:54
daria popescu
Nu este medic/terapeut
daria popescu
Ioana Dana:Dumnezeu este Dragoste.
Ioana prima greseala este:ai renuntat la medicamente, tu esti Clara, erai mai normala inainte, stii care e singura solutie pentru tine?incepi tratamentul vechi, sa-ti revii mentalo, dupa 2 saptamini de tratament vorbim;ce diagnostic ai?medicatie? sigur o sa gasim o rezolvare, doar cu ajutorul rugaciunilor a populatiei, program, persoana, si ce dorim, vindecarea.Cadera ta in boala e usor observata, nu trebuia sa renunti dintr-o data, exista o schema de tratament in f20 pana la f30 cie 10.Dumnezeu sa fie cu tine, si sa te ajute sa-ti revii, sa te puna pe picioare.
0
12-12-2010, ora 23:20
daniel d.
Nu este medic/terapeut
daniel d.
Mie parca nu-mi vine sa cred ce citesc aici! Cum sa renunti la medicamente si sa te lasi pe mana lui Dumnezeu?! E ca si cum mi-as pierde o mana si as spera sa imi creasca alta daca ma rog la Dumnezeu! Eu unul sper sa glumesti, sa-l mai lasi pe Dumnezeu in pace, ca oricum la cat suntem de pacatosi romanii nu cred ca a invatat romaneste, si sa devii mai pragmatica !
Acum vreo 4 ani aveam probleme de anxietate (pe atunci nu eram bolnav de schizo, iar problemele de anxietate nu au disparut, cel putin nu in totalitate nici in ziua de astazi) si am cunoscut la cabinetul psihologului la care am fost o fata ce era foarte inteligenta, lucrase la banca si care dorea sa se duca sa se calugareasca. Zicea ca vroia sa ramana singura cu gandurile ei ! Probabil ca e legata de boala credinta asta dusa la paroxism ! Eu unul cand m-am imbolnavit de schizofrenie ma credeam alesul Domnului! Acum ca sunt sub tratament sunt mult mai realist si nu astept pomana de la El sperand la vreo vindecare miraculoasa!
0
13-12-2010, ora 00:10
" Am prins una dintre fricile Domniei Voastre. Frica de a fi recunoscut ? Si un alt pacat pe care am constatat ca il facem. Acela ca ne schimbam numele care ne-a fost daruit prin insuflarea dumnezeiasca in cadrul Sfintei Taine care este botezul. Adica postam sub pseudonime pe diverse forumuri.
De aceea am renuntat si eu la Clara si am trecut la numele meu adevarat.
Ati inteles. ?Nu ma mai intereseaza cine ce mi-ar putea face. Imi pun nadejdea numai in Dumnezeu si stiu ca El are grija de mine si ca atata timp cat ii respect voia nimic rau nu mi se poate intampla.
Va rog sa imi raspundeti in direct, aici pe forum, la intrebarea de ce as lua medicamente ?
Daca ma convingeti ca sunt bolnava le iau. Daca nu, renuntati mai bine dumneavoastra. In Biblie scrie negru pe alb ca atunci cand esti bolnav sa te duci la tamaduitorul trupurilor si al sufletelor care este Hristos. Nu la doctori...
Astfel incerc sa scap eu de sevraj si de undele electromagnetice a caror influenta am inceput sa o resimt, nu stiu de ce, rezistand cu putina vointa. Care este problema ?
Va rog sa va revizuiti atitudinea, mai ales cea publica.
Cu respect,
Ioana Dana "
_

D-nă Ioana Dana,

Mesajul pe care mi l-aţi scris face aluzii la acuze nefondate.
Frica de a fi recunoscut? NU! De ce mi-ar fi frică, de vreme ce eu am un cont pe Facebook, unde am postat suficient de multe detalii cât să ofer şansa semenilor mei, să mă localizeze atât în timp, cât şi în spaţiu??? Hmm... (acel cont pe Fb are adresa inclusă în profilul de pe Romedic, orice persoană putând să-l acceseze).
Până şi în profilul pe care-l am pe Romedic mi-am specificat numele şi prenumele, ambele total reale. Deci...
Pseudonimul Mr. Nick mi l-am ales pentru că, în momentul realizării contului pe Romedic, nu era disponibilă varianta "NiculaeNicuşor", datorită faptului că deja exista un user "NiculaeNicusor". Acum, sincer, pot să-mi schimb pseudonimul în "NiculaeNicuşor", pentru că acelui user, din câte ştiu eu, i s-a şters contul, însă nu pot face această modificare (majoritatea oamenilor mă cunosc ca fiind Mr. Nick, o schimbare, în acest moment, ar produce mult prea multă confuzie).
Nici pe mine nu mă interesează cine şi ce mi-ar putea face, ţinând cont că m-am lăsat în voia lui Dumnezeu încă din anul 2009. Nădejdea mea în Dumnezeu este mai mare decât puteţi dvs. crede!
...
Eu NU v-am spus că sunteţi bolnavă, ci v-am spus doar că aţi avut o abatere de la bunul simţ, atât. Interesant este că o aveţi în continuare.
Când v-am făcut eu bolnavă? Într-adevăr, v-am spus să reluaţi medicaţia, aici aveţi dreptate, şi am făcut-o doar din cauza atitudinii dvs., dar nu v-am examinat, nu v-am spus că sunteţi bolnavă şi nici nu v-am diagnosticat.
În continuare vă sfătuiesc să aveţi mare grijă! Deja aţi început să aveţi simptome... :(
Dacă aţi fi citit un îndreptar de spovedanie, cu precădere cel conceput de Părintele Cleopa Ilie, aţi fi văzut că este păcat să nu consulţi un medic, când ai probleme de sănătate, şi să aştepţi ajutor numai de la Dumnezeu. O astfel de "aşteptare" se numeşte ispitire la adresa Lui.
DUMNEZEU este tămăduitorul trupurilor şi sufletelor, aveţi perfectă dreptate, dar şi medicii au rolul lor, ca de altfel şi majoritatea medicamentelor, altfel nu ar mai fi îngăduit El să existe. Dumnezeu lucrează şi prin medici!
Orice preot vă va spune că şi mersul la medic este susţinut de Biserica Ortodoxă Română, concomitent cu mersul la Sfânta Biserică, bineînţeles, pentru asistarea la Sfânta Liturghie, la Sfântul Maslu; pentru spovedire, împărtăşire, mirungere etc.
...
Ca şi fapt divers, credeţi-mă pe cuvânt de onoare că îmi revizuiesc atitudinea ZILNIC, mai ales cea publică. Revizuiţi-vi-o şi dvs.! Poate veţi constata incongruenţele conţinute în mesajele dvs.
...

ÎMI CER IERTARE dacă v-am supărat cu ceva. NU mi-am dorit nicio secundă să vă fac vreun rău, însă nu am putut să mă abţin de la a vă comunica în scris tot ce am simţit că trebuie să vă comunic.
NU vă supăraţi pe mine! Dvs. sunteţi liberă să faceţi ce, când, unde, dacă şi cum doriţi.

Cu iubire şi respect, dorindu-vă toate cele bune,
Nick
P.S. Vă rog să nu-mi mai vorbiţi la persoana a II-a plural. Vorbiţi-mi la persoana a I-a singular. Mulţumesc pentru înţelegere.
0
13-12-2010, ora 03:49
utilizator_88915
Nu este medic/terapeut
utilizator_88915
Propun sa va faceti avatar cu nume de roman: Niculae_Nicusor.

Pacatul acesta poate fi unul pentru care nu ati ajuns sa ajungeti acolo unde v-ati dorit deocamdata.

Eu am lucrat in televiziune. Vorbim.

Am consultat 3 medici in timp ce am luat decizia.

Stati linistit. Nu sufar nici de manie, nici de depresie, nici de episod psihotic.

Poate ca intr-adevar posed dorinta de a ma autoperfectiona, ceea ce nu imi pare o trasatura a unui episod psihotic. Vreau sa testez stiintific daca se poate ajunge sa folosim mai multe procente din capacitatea de functionare a creierului.

Stati linistit. Stiu ca v-am speriat. Eram doar ingrijorata ca nu mi-ati raspuns pe mess sau la mailuri.

Cu pace,

Ioana Dana
0
13-12-2010, ora 03:53
utilizator_88915
Nu este medic/terapeut
utilizator_88915
Imi cer scuze.

In ce anume a constat abaterea de la bunul simt ?

Si eu te iubesc, te pretuiesc si iti doresc toate cele bune.

Cu pace,

Ioana Dana
0
13-12-2010, ora 13:34
Livia86
Nu este medic/terapeut
Livia86
@ Ioana Dana

Eu din firea mea sunt timida si anxioasa mai ales la scoala v-am povestit ca daca era vorba de un subiect oral dar si scris insa mai putin aveam emotii foarte puternice.Pe acest fundal totul a pornit de la trauma acea psihica de la 11 ani cand o fata din bloc a venit si a batut cu pumnii in usa si a incercat si iala iar eu am crezut ca este un hot.De atunci am deznajduit intru Dumnezeu crezand ca daca te sperii asa de tare o sa ai probleme cu inima.Ca atare au inceput sa apara atacurile de panica pe langa faptul ca eram o fire anxioasa si au aparut si simptome specifice bolnavilor de inima (palpitatii, sufocari, aritmii, simteam o greutate pe sanul stang, s.a.m.d) si bineinteles ca asta nu a facut decat sa ma sperie si mai tare si cu toate ca medicii imi spuneau ca inima este in regula eu aveam in continuare simptome specifice bolii de inima si credeam in continuare ca sunt bolnava si asta producea atacuri de panica care ma speriau si mai tare, credeam ca in curand o sa mor, mai ales cand aveam paralizii in timpul somnului.Toate astea netratate au dus la o depersonalizare si depersonalziare puternica cu care ma confrunt in prezent.

Asta cred ca a fost cel mai mare pacat ca am fost hipohondra si nu am crezut adevarul si ca atare subconstientul meu imi transmitea impulsuri gresite, pentru ca credeam ca sunt bolnava cu inima.Defapt eu ma speriam foarte tare de aceste atacuri de panica si de simptomele transmise gresit si apoi ele se desfasurau, eu credeam ca sunt bolnava si tot asa ca un cerc vicios.Acest pacat mare l-am spus si preotului la spovedanie si el mi-a spus ca am o supra constiinta si ma iubesc foarte mult desi am fost si foarte complexata si nu aveam incredere in mine astea duceau la emotiile acelea puternice.

Oricum in prezent ma confrunt cu asa o mare depersonalizare si derealizare incat numai stiu de mine.Am in permanenta golul metal si trairi 0, iar eul meu este ca si mort.Eu ma temeam sa nu am ceva fizic si iata ca mi-am imbolnavit psihicul.Sunt sanatoasa fizic dar degeaba daca psihic nu imi mai revin:(.
0
13-12-2010, ora 20:50
DrT
Nu este medic/terapeut
DrT
@Livia: faptul ca te-ai speriat si ai fost ipohondra nu e un pacat...pur si simplu structura ta de personalitate a fost mai fragila si atat.
0
14-12-2010, ora 02:05
utilizator_88915
Nu este medic/terapeut
utilizator_88915
@ Livia

Te ingrijesti si tu daca iesi in oras ? Ai grija la tinuta ta ?

Ioana Dana
0
14-12-2010, ora 12:35
Livia86
Nu este medic/terapeut
Livia86
@ Ioana Dana

Nu prea ies in oras cu prietenii, de cand sunt bolnava m-am izolat social, nu vb nici cu prietenii pentru ca nu-mi vine nici o idee, avand acest gol mental si decat sa se rada de mine ca de ce sunt asa taciturna mai bine m-am cam izolat,.Am iesit in oras dar cu parintii, insa nu prea ma ingrijesc asa ca inainte...Ce legatura are aceasta intrebare cu boala mea?
0
14-12-2010, ora 18:04
DrT
Nu este medic/terapeut
DrT
Bolnavii de schizofrenie au acea decadere sociala cand nu se mai ingrijesc de propria persoana cum o faceau inainte de boala, spre exemplu multi nu se spala, nu se mai imbraca adecvat sau curat etc - asta tot datorita simptomatologiei negative.
0
14-12-2010, ora 18:39
Livia86
Nu este medic/terapeut
Livia86
@DrT

Da asa e.Numai sunt eu in propriul corp si simt ca degeaba m-as aranja pentru ca ma simt desprinsa de realitate si din moment ce mi-a murit eul, imbrac un corp dar nu e nimeni sa il ghideze.

Nu simt nici o diferenta cu Romparkinul.Orice pastila as lua nu imi aduce inapoi trairile si eul meu.Sunt atat de goala pe interior.Mi-as mai dori o singura clipa in care sa fiu normala si asta m-ar face extrem de fericita.Numai simt nimic.Mi-am pierdut vocea interioara.Numai aud voci dar nici vocea mea interioara nu e prezenta si trairile sunt inexistente.Cu toate acestea incerc sa ma comport cat mai normal desi am un gol mental permanent si trairi 0.Nici memoria nu ma mai ajuta.Sunt pierduta in spatiu.

DrT spuneati de acea terapie electroconvulsiva.Ar fi indicata pentru tratarea simptomelor negative?Sau mai mult e pentru cele pozitive?

Cu stima,

Livia
0
14-12-2010, ora 19:13
DrT
Nu este medic/terapeut
DrT
In SUA au mai tratat schizofrenia cu electrosocuri si au avut rezultate, eu cred ca ar ajuta. In Romania se fac la Tg Mures, nu stiu daca si la Bucuresti.
Adaugă un comentariu / răspuns
1217 comentarii 1 2 ..... 111213 ..... 40 41 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul