schizofrenie de patru ani

1217 comentarii 1 2 ..... 101112 ..... 40 41 Înainte ›
0
08-12-2010, ora 09:47
Livia86
Nu este medic/terapeut
Livia86
@ DrT:

Exista cumva alt tratament mai bun decat cel pe care il iau pentru a remite aceste simptome?
0
08-12-2010, ora 15:53
DrT
Nu este medic/terapeut
DrT
Din pacate alte tratamente mai bune decat ce avem nu exista
0
08-12-2010, ora 17:54
daniel d.
Nu este medic/terapeut
daniel d.
http://www.2012tehnicidesalvare.ro/codex-alimentarius/14-retete/43-miraculoasa-reteta-cu-orz

Aici este o reteta pentru tratarea schizofreniei, dintr-o sursa cam indoielnica!
0
08-12-2010, ora 18:02
DrT
Nu este medic/terapeut
DrT
Nu prea imi vine sa cred ce scrie acolo, totusi rau nu are cum sa faca astfel de retete naturite.
0
08-12-2010, ora 18:03
DrT
Nu este medic/terapeut
DrT
ERRATA: rau nu au cum sa faca astfel de retele naturiste.
0
08-12-2010, ora 21:55
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Este arhicunoscut ca chestiile astea verzi proaspat inmugurite sau germinate au niste principii nutritive importante (minerale, enzime, vitamine etc.). In conditiile in care statul in casa si starile psihice negative scad ph-ul sangelui (spre intervalul acid), verdeata il alcalinizeaza. Deci la ce borhoturi se promoveaza ca acceptabile in ziua de azi, o chestie din asta ajunge sa fie considerata "miraculoasa". De fapt este foarte nutritiva, eficienta si evident cu efecte curative in foarte multe afectiuni.
Problema e ca majoritatea se va margini doar sa citeasca si sa dea un mass pe messenger (frate ce chestie traznet), altii din comoditate cumpara pulbere la cutie (nu poti stii ce calitate iti livreaza aia acolo, oricat de frumos ar fi ambalata).
Foarte putini dau din coate sa obtina ceva proaspat in fiecare zi. Sper sa fiu unul din aia, numai sa gasesc toate semintele pe care le vreau.
0
09-12-2010, ora 12:34
Livia86
Nu este medic/terapeut
Livia86
@ DrT :

E posibil ca din cauza nedepistarii schizofreniei la timp si netratarii ei la timp medicamentos sa iti pierzi mintile?
0
09-12-2010, ora 14:38
daniel d.
Nu este medic/terapeut
daniel d.
@ Livia86 Ce intrebare mai e si asta?
0
09-12-2010, ora 15:49
Livia86
Nu este medic/terapeut
Livia86
@don7frye:E o intrebare cat se poate de directa si la obiect.Eu asa simt ca numai gandesc am capul gol permanent, trairile sunt 0, nu-mi mai gasesc identitatea, eul meu este mort, si intrebam daca e posibil sa iti pierzi mintea daca nu stiai ca ai aceasta boala si luarea unor droguri(amfetamine) fara sa vrei(le contineau parfurile de slabit) sa produca asa un dezechilibru astfel incat sa iti pierzi mintile?Eu una simt ca mai bine de jumatate de an numai traiesc psihic si din cauza asta intrebam..ca vad ca nu a remis nici cum, cu nici un tratament si cred ca e posibil sa imi fi pierdut mintile...deci @ DrT:E posibil ca din cauza nedepistarii schizofreniei la timp si netratarii ei la timp medicamentos sa iti pierzi mintile?
0
09-12-2010, ora 16:21
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
O sa ne revenim cu totii

O sa vedeti
0
09-12-2010, ora 17:35
daniel d.
Nu este medic/terapeut
daniel d.
@ Clara Cand vom avea 80 de ani probabil! =)) Cati ani ai de cand faci tratament?
0
09-12-2010, ora 17:38
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Hello!

Fapt divers (voi fi foarte succint!) :)
"""""""'
Studiile efectuate în Japonia, cu privire la ORZUL VERDE, indică efectul adjuvant în tratarea cazurilor de SCHIZOFRENIE.
_
Mai multe detalii: ----------*
.

Dumnezeu să vă binecuvânteze pe toţi, pentru a vă însănătoşi fizico-mentalo-psiho-spiritual.
Cu iubire creştină, respect şi preţuire, dorindu-vă toate cele bune şi sărbători fericite,
Mr. Nick

(*modificat de administrator)
0
09-12-2010, ora 20:43
DrT
Nu este medic/terapeut
DrT
@Livia: Din pacate raspunsul este afirmativ, schizofrenia a putut evolua in timp, ceea ce si face fara medicatie intotdeauna, si astfel sa afecteze ireversibil omul. Nu doresc sa te speri, sau sa iti iau ultima farama de speranta, insa astfel de simptome sunt destul de problematice in sensul ca nu se amelioreaza prea usor (sau chiar deloc). Amfetamina e un drog care la persoanele cu tulburare afectiva bipolara le induce episodul maniacal, iar la cei cu schizofrenie le agraveaza boala inducandu-le psihoza.
Eu sincer doresc sa ai rabdare, caci poate pe viitor e posibil sa iasa medicamente mai performante, deja se si lucreaza si urmeaza a se lansa unele medicmaente in anii urmatori.
0
09-12-2010, ora 21:04
utilizator_88915
Nu este medic/terapeut
utilizator_88915
@ Doctore,

Ce-i cu tine ca parca nu te recunosc.

Cum adica schizofrenia remite sau nu remite dar nu cunosti mracole.

Pai daca remite nu e miracol ?

Ioana Dana
0
09-12-2010, ora 21:07
utilizator_88915
Nu este medic/terapeut
utilizator_88915
@ Dr. T

Eu am avut trei episoade psihotice in TAB dar inainte de ele cinci ani de remisie completa a bolii.

Acum, dupa doi ani si de la ultimul episod psihotic, cred ca a inceput sa remita iar.

Organismul a refuzat medicamentele. Era sa mor de rau intr-o noapte de la ele si am renuntat.

Momentan sunt ok. Nici depresie nici manie.

Vom vedea mai departe.
0
10-12-2010, ora 04:55
utilizator_88915
Nu este medic/terapeut
utilizator_88915
Doctore,

Ce inseamna mai pe intelesul tuturor simptomele pozitive si simptomele negative ale schizofreniei ?

@ Livia86

@ DrT:

Exista cumva alt tratament mai bun decat cel pe care il iau pentru a remite aceste simptome?

Eu cred ca da. Sa ne rugam fiecare dupa puterile lui sa ne insanatosim cat mai curand si sa ne folosim logica in gandire.

Livia draga, dar dupa postarile tale nu s-ar vedea ca ai capul mort... Ia descrie-ne mai explicit senzatia asta ca sa inteleg si eu.

Eu nu cred ca se vor mai lua multe medicamente in anii urmatori.

@ don7frye

Ne revenim cu cat luptam mai mult cu noi si ne punem nadejdea in Dumnezeu, nu in noi, cu atat mai repede.

Nicidecum cand vom avea 80 de ani. Eu incerc teoria asta acum. Sa zica doctorul data exacta de cand nu mai iau tratament daca isi mai aduce aminte. Vi se pare ca sunt incoerenta ?

Eu m-am imbolnavit la 16 ani si 9 luni (depresie prima oara din cadrul TAB = nu mai puteam sa ma concentrez sa invat) dar nu am luat tratament vreun an. Incercam cate un antidepresiv si mi se facea rau, nu mai luam.

In aproximativ 17 ani de cand ma confrunt cu boala, nu am luat medicamente per total decat vreo maxim sa zicem 4 ani... In rest am dus-o pe picioare.

@ Mr. Nick

Orzul verde ? Hai mai Nicusoare... :-)

Dumnezeu sa te binecuvanteze si pe tine si sa te vindece rapid

"Cu iubire creştină, respect şi preţuire, dorindu-vă toate cele bune şi sărbători fericite, "

Asa devreme ne urezi Sarbatori fericite ? Vrei sa ne parasesti ? Pleci pe undeva ?

Toate cele bune, Nicusoare.

Ioana Dana

P.S.: In continuare nu mai iau medicamente pentru TAB. Nu am facut nici depresie nici manie.
0
10-12-2010, ora 12:16
daniel d.
Nu este medic/terapeut
daniel d.
Nicusor se crede un fel de Alain Delon ceva, un tip neinteles de nimeni, un poet, un trubadur! Pana la urma nu am avut rabdarea sa ii citesc tot romanul de la profil si sa imi dau seama de ce boala sufera! Poate ne spune si noua, celor care nu ne-am dezmeticit pana acum, ca eu unul sunt foarte curios din fire! Sper sa o iei ca pe un compliment compararea cu Alain Delon, actorul meu preferat si sa nu te superi pe mine!
0
10-12-2010, ora 12:41
DrT
Nu este medic/terapeut
DrT
@Ioana: Remisiunea schizofreniei e destul de rara; putem considera o remisiune partiala chiar si la Livia care a ramas cu simptomele negative.

Schizofrenie:

Simptomele pozitive: exprima un exces sau distorsionare a functiilor normale. Acestea ar fi: gandirea distorsionata - ideile delirante; perceptii false - halucinatiile; dezorganizarea limbajului - incoerenta, salata de cuvinte; comportament dezorganizat sau catatonie. Aceste simptome pozitive le putem imparti in doua dimensiuni: una psihotica care include ideile delirante si halucinatiile si a doua a dezorganizarii care include dezorganizarea limbajului, comportamentului etc.

Simptome negative: diminuarea / pierderea functiilor normale. Acestea sunt aplatizarea / tocirea afectiva, avolitia (bolnavul nu e capabil de a mobiliza functiile psihice pentru efectuarea unei activitati necesare), alogia (saracia limbajului), anhedonia (lipsa placerii) si tulburari de atentie.
0
10-12-2010, ora 13:20
daniel d.
Nu este medic/terapeut
daniel d.
@Dr T Prafurile pe care le-am luat (suplimentele nutritive) pentru sala e posibil sa imi fi provocat aceasta boala?
0
10-12-2010, ora 13:32
Livia86
Nu este medic/terapeut
Livia86
@ Ioana Dana:

Am mai explicat in postarile mele.Ideea e ca nu e senzatie e un simptom foarte persistent.Pur si simplu numai am ganduri si s-a produs un fenomen de derealizare si de depersonalizare foarte puternic incat nucleul identitatii mele(eul meu) este mort.Numai stiu cine sunt, numai am personalitate(a disparut), numai am trairi, numai pot sa traiesc afectiv evenimentele vietii.

Google:Depersonalizarea si derealizarea

Pacientii schizofreni pierd contactul cu propriul Eu. Sunt nelinistiti si preocupati, au dubii asupra identitatii propriei persoane. Pot avea senzatia ca nucleul fundamental al identitatii este mort, vulnerabil sau se schimba intr-un mod misterios, independent de vointa lor. Pacientii sunt covarsiti de acest sentiment, atitudinea este de perplexitate si incearca sa-si explice sensul existentei prin prisma acestor fenomene de depersonalizare. Derealizarea este sentimentul ciudat trait de catre bolnav prin care acesta are impresia de schimbare a lumii inconjuratoare. Lumea din jur pare schimbata, ostila, parintii nu mai sunt la fel, prietenii si cunoscutii au alte fete, toate persoanele au fost inlocuite cu intrusi, cu extraterestri. In consecinta, pacientul se retrage din lumea reala si se concentreaza asupra propriei realitati, dominate de idei ilogice si egocentrism. Aceste fenomene contureaza autismul pacientului schizofren.

Afectivitatea

Dispozitia depresiva poate fi constatata atat in episodul acut cat si rezidual, dupa episodul psihotic. Uneori, simptomele depresive se refera la o depresie secundara procesului psihotic (depresia post-schizofrenie) asupra careia vom reveni la descrierea formelor clinice.
Emotiile pot fi instabile, cu rapide si imprevizibile alunecari de la bucurie, veselie la tristete si lacrimi. Vocea monotona, faciesul imobil exprima tocire emotionala si absenta rezonantei afective.
Sentimentele sunt inadecvate, neconcordante cu topica sau continutul comunicarii, si par ale altei persoane. Pacientii pot afirma ca nu mai pot sa traiasca afectiv evenimentele vietii si au impresia ca isi pierd sentimentele. Aceste fenomene alaturi de tocirea emotionala constatabila din interviul psihiatric sugereaza anhedonia.
Se mai pot constata stari de extaz mistic, sentimente de omnipotenta, frica de "nebunie" sau anxietate. Aceste aspecte afective sunt legate de fenomenele perceptuale anormale si delirante ale pacientului.

Eu din pacate am eul mort si m-am aplatizat afectiv, numai am sentimente, asta din cauza ca mi-am pierdut gandirea si eul meu si normal ca nu se mai genereaza nici trairi pentru ca nu e nimeni in corpul meu care sa le traiasca.Stiu ca din postari nu par a avea psihicul mort dar asta e ceea ce simt sunt moarta psihic si traiesc doar fizic.

@ DrT:Ideea e ca acum 6 ani s-a produs doar fenomenul acesta de depersonalizare si derealizare fara sa aud voci sau sa fie si alte simptome specifice schizofreniei.Pe vremea aceea nu am stiut cum sa explic acest fenomen si dupa 2 luni cu niste antidepresive a remis in sensul ca mi-au revenit trairile, sentimentele, dar o parte din eul meu murise si nu am avut cum sa explic, mi-am continuat viata asa fara nici o pastila si acum cand am luat amfetamine am intrat in episod maniacal dupa care dupa 2 luni de zyprexa si depakine nu am mai stiut de mine am capul gol de ganduri, trairi 0, si am avut si halucinatii si ca sa scap de halucinatii(olfative.auditive si vizuale) mi s-a administrat halorperidol injectabil dupa care 2 zile a remis mi-a venit bumerang trairile si eul meu si simteam cum imi arde creiierul si apoi iar s-a instalat plafonul asta fara gandire.fara trairi si imi simt corpu foarte usor.Daca auzeam voci la 17 ani poate mi se punea diagnosticul mai din timp si stiam de ce anume sa ma tratez si evitam pe cat posibil prafuri de slabit sau orice mi-ar face rau.Acum simt ca numai exist decat fizic si e foarte grav.

Era posibil sa fiu diagnosticata cu schizofrenie la 17 ani doar cu simptomele descrise mai sus fara sa aud voci sau alte simptome specifice schizofreniei?Erau suficiente doar aceste simptome?

E posibil ca boala sa se manifeste in trecut numai cu atacuri de panica, paralizii in timpul somnului, si in final simptomul de derealizare si depersonalizare fara sa aud voci ?adica erau suficiente aceste simptome pentru a fi diagnosticata cu schizofrenie?Pe vremea aceea mi s-a pus diagnosticul de tulburare neuro-vegetativa si am luat tratament doar la spital si acasa nu m-am mai tinut de el pentru ca imi era rau de la el.Oare daca continuam acel tratament nu se ajungea pana aici?
0
10-12-2010, ora 20:00
DrT
Nu este medic/terapeut
DrT
@Don7Frye: e putin probabil ca prafurile pentru sala sa fi provocat schizofrenia, avand in vedere ca acele prafuri nu au decat aminoacizi si proteina (in cazul in care contin ceva mai mult cum ar fi androgeni - testosteron, atunci e posibil sa iti fi afectat psihicul). Problemele de memorie si de concentrare la tine tot niste simptome negative sunt care in mod uzual cedeaza extrem de greu sau chiar deloc.
Nu mai tin minte ce medicatie iei si la ce varsta si cum a debutat boala, eventual cate fenomene psihotice ai avut etc. (ar trebui sa imi fac un fisier Excel unde sa trec la fiecare o mica fisa pentru ca nu retin nici eu)

@Livia: Asa este, acum 6 ani au debutat fenomenele negative, pentru ca prodromul schizofreniei e plin de simptomatologie negativa care de multe ori trece neobservata. Daca debutau direct halucinatiile si delirul atunci era mai simplu, dar intai se instaleaza celalalte.de care se scapa extrem de greu. Aveai sanse sa iti debutze totul mult mai tarziu daca nu luai prafurile. De obicei amfetamina face viraje maniacale chiar si la oameni sanatosi, dar la cei cu psihicul fragil; daca tu ai fi stiut de la inceput de acum 6 ani, sa spui ce simti si medicii sa isi dea seama, acum ai fi fost salvata. Daca luai Zyprexa din timp sau alt antipsihotic atipic, acum nu mai aveai aceste neplaceri. De obicei cand un depresiv vine si imi spune ca are si alte simptome decat simpla depresie, eu si medicii cu care lucrez, prescriem si un antipsihotic pe lanaga antidepresiv.
E sistemul limbic afectat puternic de boala la tine...ar fi bine sa incerci si un sport ca inotul sau sala, face minuni si ajuta cu timpul sa iti revi; incearca sa mananci cat mai sanatos si sa te odihnesti mult de tot.

Da, Livia, erau suficiente aceste simptome, desi difuze, puteau fi un semn de schizofrenie - un inceput (desi un diagnostic corect ar fi fost o tulburare de personalitate borderline sau schizoida); si probabil niste teste mai amanuntite la psiholog plus ceea ce sustineai tu ca simti ar fi indreptat situatia pe un fagas bun, daca psihiatrul ar fi observat, atunci situatia ar fi fost alta pentru tine.
Si chiar daca nu observa, era indicat sa iti prescrie si un antipsihotic impreuna cu antidepresivul din moment ce sustineai ca simti corpul usor de parca nu ai mai fi in el si ca te derealizezi; un simplu Solian sau Eglonyl ti-ar fi schimbat viata acum.

Atacurile de panica sunt un semnal de alarma, mai ales la varsta adolescentei, cand ar fi bine sa fie investigate mai bine, caci pot fi indici de boala psihica grava ce se poate croniciza; paraliziile din timpul somnului nu sunt specifice - probabil erau datorita panicii intense, iar derealizarea si depersonalizarea sunt semne clare ca exista ceva...desi nu stim ce e acel ceva, e bine sa incepem sa il tratam. Era clar ca nu era doar o tulburare neuro-vegetativa, dar nici schizofrenie nu era. Pentru diagnosticarea schizofreniei e nevoie de simptome pozitive, pe care tu nu le aveai atunci. Era doar ceva.o tulburare de personalitate cu simptome mai neplacute ce dadeau spre granita cu psihoza (nebunia cum zice poporul), dar nu treceau dincolo sa poata si medicii sa steclar ce este acolo.
0
10-12-2010, ora 20:28
daniel d.
Nu este medic/terapeut
daniel d.
@Dr T. am luat si decadurabolin, 1 ciclu de cateva saptamani, nu mai stiu exact cat exact. Acum cand ma uit inapoi regret prostia mea de a recurge la aceste metode. Am inplinit 2 ani in octombrie de cand am inceput tratamentul, 1 an jumate apx. am mers cu Zyprexa + Serlift dupa care m-am internat si am facut EKG pentru a ma schimba pe serdolect. Deci din aprilie anul acesta merg cu serdolect + Depakine, iar acum 1luna jumatate apx. parca am sarit un hop mare in ceea ce priveste recuperarea. Mi-a revenit pofta de viata, mi-a mai revenit si din memorie si ma simt mult mai bine. Atata ca imi este frica, din ce am citit serdolectul poate provoca boala de inima. Am avut 1 singur episod psihotic si sper ca intr-o zi sa scap de tot de pastile, cel putin asa mi-a promis doctorita! Diagnosticul este de schizofrenie paranoida!
0
10-12-2010, ora 20:30
daniel d.
Nu este medic/terapeut
daniel d.
A, am uitat sa va intreb si am uitat sa o intreb si pe doctorita mea, cat timp ar trebui sa tina cura cu piracetam inainte de a face o pauza?
0
10-12-2010, ora 20:39
daria popescu
Nu este medic/terapeut
daria popescu
Domnul don 7 frye, Medicamente si cu Dumnezeu inainte, ajungand deja la diagnostic, singura salvarea este rugaciunea si post, alaturi de aceste poti sa faci terapii mentale-corporale.De ce ajuta rugaciunea multimi si maselor crestine?Noi avem un Tata care a creeat tot ce exista, dar din nefiricire nu putem lua legatura cu el, dar singura legatura este Adunarea sau masa de populatie care are un program de rugaciune, si pune in rugaciune respectiva persoana.
0
10-12-2010, ora 21:52
Livia86
Nu este medic/terapeut
Livia86
@ DrT:

Eu practic am suferit de schizofrenie prin simptome negative care mai greu se recunosc.Daca aveam si simptome pozitive mai din timp poate atunci era intregul tablou schizofrenic si mi se adminstra si un antipsihotic.Cred ca m-am trezit prea tarziu din pacate...Asa cum ati zis oricum se manifestau si simptomele pozitive intr-un final si cele negative avansau numai ca era o forma mai usoara nu asa brusca si luam tratament si nu ajungeam sa numai am ganduri deloc si trairi 0 si sa imi simt corpul foarte usor de parca nu ar mai trai nimeni in el.Eram adepta salii, baschetului, si sportului in general inainte de aceste evenimente care mi-au schimbat viat radical.Acum din pacate nu imi mai pot controla fizicul.Numai stiu ce imi facea placere inainte si nu simt nimic chiar daca mi-as relua obiceiurile.Sa fiu sincera am fost diagnosticata cu tulburare psihotica pentru ca medicul nu stia cand m-am internat de simptomele mele negative care au luat amploare si brusc am facut si niste halucinatii care au remis imediat ramanand tot cu simptomele negative care au luat o mare amploare afectandu-mi gandirea, personalitatea, trairile toate acestea reducandu-se la 0.Oricat i-am explicat medicului de aceste simptome negative el tot la tulburare psihotica m-a incadrat dar eu cred ca este schizofrenie.Probabil trebuia sa se manifeste si cele pozitive mai mult dar fiind la debutul lor si medicul dandu-mi halorperidol injectabil imediat ele au remis si culmea e ca timp de 2 zile remisese si cele negative dupa care iar am picat in acest plafon care s-a manifestat timp de 5 luni inainte de halucinatii si timp de 6 ani dar intr-o forma mai usoara pana la amfetamine.

Domnul doctor dupa parerea dumneavoastra ce ar fi de facut?Care ar fi cel mai bun tratament in cazul meu?Eu am mai discutat cu medicul si mi-a exclus Seroquelul de 200 mg si l-a inlocuit cu Romparkin si mi-a mai adaugat jumatate de Halorperidol seara si Romparkin dimineata.Deci tratamentul final este in prezent: - SEARA:Seroquel 400 mg si Romparkin si jumatate de Halorperdiol 5 mg
- DIMINEATA:Halorperidol jumate de 5 g si Romparkin

Ideea e care pastile ar trata cel mai bine simptomele negative care au luat asa o mare amploare?adica ce pastile mi-ar readuce trairile, eul meu si gandurile inapoi?Va multumesc pentru raspunsurile care mi le-ati dat pana acum.

Cu stima,
Livia
0
10-12-2010, ora 22:10
DrT
Nu este medic/terapeut
DrT
@Don7Frye: nu cred ca anabolizantul a avut vreun efect asupra declansarii bolii, iar la un singur episod sunt sanse sa remita complet si sa nu mai reapara niciodata, mai ales ca acum ai iarasi pofta de viata si esti OK - lucru ce ma bucura enorm.
Piracetamul se face in cure de 4-6 saptamani cu o pauza de vreo 2-4 saptamani.

@Livia: Tratamentul e OK, eu as miza mai mult pe Seroquel fiind un antipsihotic atipic care lucreaza mai bine pe simptomatologia negativa; mai degraba l-as dubla daca tu il tolerezi. (recomand Seroquel XR cu eliberare prelungita)...potpi propune medicului sa iti creasca Seroquel-ul si sa iti dea forma XR cu eliberare prelungita. Eu am mare incredere in antipsihoticele de ultima generatie cum e si Zyprexa si Seroquel care ajuta pe simptomele negative.
0
10-12-2010, ora 22:34
utilizator_18918
Nu este medic/terapeut
utilizator_18918
Dr T, am fost la psihiatru acum 3 luni si i-am povestit de apatia in care cazusem facand aluzie la simptomele negative ale schizofreniei pentru ca chiar astea erau si prezente (nu ma bucura nimic, nu mai comunicam, nu mai manifestam interes pentru nimic). I-am mai spus si ca exista un caz in familie (un unchi). M-a trimis la un examen psihologic cu un bilet despre care mi-a zis sa nu-l iau in considerare ( "nu te lua dupa ce scrie pe el. E doar un diagnostic provizoriu"). Din intrebari mi-am dat seama ca era vorba despre depresie, ipohondrie si mai era o a treia liniuta. Si inca continua sa creada ca mi-a intrat ceva in cap si ca, de fapt, nu am nimic (am dedus din ce i-a spus mamei in particular). Mi-a prescris venlafaxina 75 mg si cred ca mi-l da mai degraba ca pe un placebo. Ma simt mai bine, ce-i drept, dar tot nu e in regula. Nu exista acea profunzime a emotiilor, acel entuziasm de care mi-e dor. Stiu ca intr-o singura noapte am simtit ca incep sa traiesc din nou, dupa ce am baut un litru de cola. M-a cuprins o stare de bine (nu euforica) in care capatasem o incredere demult uitata in mine, ca si cum eram in stare sa cuceresc lumea. Incepusem sa ma gandesc la viitorul meu si sa-mi fac planuri pentru universitate. Nu am vrut niciodata afara, si acum brusc ma gandeam ca ce ar fi daca totusi m-as duce sa fac medicina in afara? Termenele de inscriere pentru examene trecusera; daca voiai sa te inscrii, plateai dublu in ziua examenului daca mai erau locuri. In fine, pentru mine nu mai contau banii, tot ce conta era ca incercam, chiar daca engleza mea nu e chiar de proficiency si nu ma pregatisem deloc. Intotdeauna ma simt bine cand beau cola (chiar si in lipsa medicamentului se intampla asta). Deci, credeti ca ar fi mai indicat sa incerc sa vorbesc sa-mi schimbe venlafaxina cu bupropionul? Chiar nu cred ca serotonina e problema mea, din moment ce nu eram trist. Eliffy-ul ma face mai sociabil, mai vioi, dar tot plictisit.
PS: nu cred ca sufar de schizofrenie, desi mi-e putin teama de forma simpla a ei din moment ce-i cea mai perfida. Ati vazut imbunatatiri in urma tratamentului cu clozapina?
0
10-12-2010, ora 22:36
Livia86
Nu este medic/terapeut
Livia86
@ DrT:

Tocmai Seroquel XR cu eliberare prelungita iau.Inainte de a-mi fi modificat tratamentul luam 200 mg si 400 mg Seroquel XR cu eliberare prelungita seara si jumate Halorperidol 5 mg dimineata.Acum mi-a inlocuit 200 mg Seroquel seara cu Romparkin si acum iau:SEARA:Seroquel 400 mg si Romparkin si jumatate de Halorperdiol 5 mg- DIMINEATA:Halorperidol jumate de 5 g si Romparkin.

Din cate am citit Romparkin este pentru parkinson.Este mai bun tratamentul actual decat cel vechi?In ce masura actioneaza Romparkinul in tratarea simptomelor negative?
0
10-12-2010, ora 22:43
DrT
Nu este medic/terapeut
DrT
@Bogd28: stai linistit, e doar o depresie probabil specifica adolescentei. Daca bei cola care e stimulant si te scoate din starea asta in nici un caz nu e simptomatologie negativa de schizofrenie. Antidepresivul care ti l-a prescris iti va face bine, te va scoate din depresie si anxietate (ipohondria e o forma de anxietate). Wellbutrinul (bupropion) e si el un antidepresiv bun si ai putea sa il incerci, dar asta ar fi bine in cazul in care celalalt nu isi face efectul.
De clozapina am auzit lucruri mai putin bune si anume te sedeaza foarte tare, produce dependenta si nu remite chiar bine boala de la ea, e un medicament vechi ca aparitie si neperformant fata de ce avem cu antipsihoticele atipice.
0
10-12-2010, ora 22:47
DrT
Nu este medic/terapeut
DrT
@Livia: Romparkinul ajuta pe simptomele negative (se crede in special pe avolitie si anhedonie), e bun si tratamentul actual.continua cu el si sper si eu sa vezi miracolul insanatosirii.
Adaugă un comentariu / răspuns
1217 comentarii 1 2 ..... 101112 ..... 40 41 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul