schizofren, singuratic, chinuit | Forumul Medical ROmedic

schizofren, singuratic, chinuit

06-08-2008
clozapin
Nu este medic/terapeut
clozapin
Am rugamintea sa-mi scrie un medic psihiatru daca se poate

Fac tratament cu clozapina(leponex) de 4 ani. Sunt dependent de el ca de heroina.
Iau 3 doze : dimineata 100mg, la pranz 50 mg, seara 200 mg.
Nu pot face activitati decat la anumite ore, pana in ora 15.Dupa ora 15 nu mai pot iesi din casa.
Diminetile sunt in marea lor majoritate pierdute pentru ca pastila de dimineata imi da un somn foarte puternic din care ma trezesc pe la 12.
Pe scurt, eu sunt bun de treaba cam 6-7 ore /zi.
Dimineata la trezire iau 10mg propranolol ca sa pot face macar cumparaturile sau sa achit facturile.
Peste zi nu pot face nimic datorita anxietatii anticipatorii sau atacurilor de panica.
Ziua sunt singur in casa.
Tratamentul il fac pentru o psihoza discordanta in care ma simteam urmarit si care n-a disparut complet.
Cand sunt anxios apar si reziduurile psihozei.
In plus am o stare psihotica, vad negru in fata ochilor.Din cauza ei m-am izolat.Repet anul la facultate medical.
Vreau foarte mult sa fac facultatea asta la care sunt.
Daca nu dorm dimineata si ma duc la scoala cam pe la pranz incep sa vad negru.
Daca stau in casa si eventual mai ies ca sa mai fac putina miscare ma ajuta clozapina de pranz foarte mult.Insa cand ies afara e alta poveste -> Clozapina de pranz nu poate sa imi rezolve starea psihotica(vazutul negrului) si nici atacurile de panica.
Daca intru sa fac vreun laborator intru in panica, imi pierd rabdarea foarte repede si nu ma mai pot concentra deloc fiindu-mi frica sa nu-mi apara halucinatiile.
Cum vedeti dvs aceasta situatie si ce ma sfatuiti sa fac pentru a reusi sa fac facultatea asta unde sunt la frecventa redusa?
22 comentarii
1
06-08-2008, ora 00:00
apolo
Nu este medic/terapeut
apolo
poate nu e treaba mea, sunt un simplu cititor, insa din cate spui nu pari sa fii nebun. incearca la un bio-energo-terapeut sau un medium. ori un calugar cinstit. se poate sa fie de natura spirituala. trebuie sa iei in considerare si aceasta alternativa. toate astea trebuie sa le combini cu un psiholog. succes
2
07-08-2008, ora 00:00
eleni theutokopulis
Nu este medic/terapeut
eleni theutokopulis
Draga Valentin, nu ai nimic de ordin spiritual, totul este de la creier. Nu te speria. E bine sa mergi si la biserica, bineinteles, dar sa nu cazi in delir mistic cum am patit-o eu.
Cat despre sucul natural, poate o fi bun, dar nu este verificat. Persoana care ti-a scris isi poate face reclama, nu situ exact.
tu urmeaza tratamentul tau, va da rezulata pana la urma, ti-am zis ca eu imi pierdusem speranta, ca dupa doi ani jumate sa imi dispara complet "vorbele" din cap.
Asa ca te rog sa nu cazi in panta fanaticioplr religiosi sau mai situ eu ce.
Nu m-am putut abtine sa nu scriu astea pentru ca " tot patitul e priceput" Nu iti pierde nadejdea! Multa sanatate!
0
07-08-2008, ora 00:00
clozapin
Nu este medic/terapeut
clozapin
Anastasia, bineinteles ca nu voi cauta juice-ul miraculos sau nu ma voi duce la vreun calugar.
Sunt patit cu o individa care si-a dat adresa de pe messenger si spunea ca stie un medicament naturist minune care vindeca bolile psihice.M-am pacalit si am adaugat-o in lista mea de prieteni.
Auzi chestie...Dupa toate astea tipa mi-a zis ca nu-mi mai spune cum se numeste medicamentul ca a spus si la altii si acum nici n-o mai baga in seama.
Judeca si tu...:)))) daca mai e ceva de adaugat
La revedere!
2
08-08-2008, ora 00:00
eleni theutokopulis
Nu este medic/terapeut
eleni theutokopulis
Sunt multi dubiosi si pe net. daca nu cunosti oamenii nu poti sa intri in legatura cu ei.
Urmaresc o emisiune" traieste sanatos " pe antena 2, la ora 3 si jumatate dupa masa. spunea ieri o doctorita ca sucurile nu sunt recomandate deloc niciunui om. spunea ca trebuie sa consumam fructul cu totul, de abia asa percepe creierul ca ne-am saturat. daca bei un suc dintr-unul sau mai multe fructe, trece repede prin organism si creierul nu percepe ca ai ingerat o cantitate mare de fructoza. In fine, era nutritionista si spunea multe lucruri interesante.
Numai bine!
0
08-08-2008, ora 00:00
morena1r
Nu este medic/terapeut
morena1r
Valentin, si tu care-ti faceai probleme ca ai ceva cu capul!deci, se poate si mai rau!:-))Noi santem alaturi de tine.Sanatate.
0
09-08-2008, ora 00:00
clozapin
Nu este medic/terapeut
clozapin
Nu inteleg ce vrei sa zici Morena1r?! Eu chiar am probleme cu capul.
Xcum mersi pentru incurajari...
Sanatate!
1
09-08-2008, ora 00:00
clozapin
Nu este medic/terapeut
clozapin
Anastasia, sunt disperat.Iar am avut o zi in care am avut atac de panica 4 ore.Bine, ameliorat de clozapina, propranolol si clonazepam(rivotril). Anxietate de aia psihica puternica...Sper sa nu mai am asa ceva cand imi voi continua scoala pentru ca voi sta singur in alt oras.
Am o garsoniera inchiriata dar gazda vrea sa o vanda.Nu stiu ce va fi sper sa mai gasesc chilipiruri cu 50euro/luna cum era asta(bine... si la parter si cu peretii umezi de infiltratii de la tevi sparte din pereti ) pe care trebuia sa o aerisesc foarte mult
Schizofrenic sunt, singuratic voi fi(la propriu) pentru ca mama nu mai poate face naveta, si chinuit da..de boala asta nenorocita...
As vrea sa am o prietena ca baiat frumos sunt destept sunt...fara mishto.Nu sunt porc ca majoritatea barbatilor!
Sper sa iasa totul bine.
Ne maui auzim.Ce ciudat, la alti oameni de pe forum le mai raspunde o doctorita rezidenta psihiatra mie nu.Oare d c?
Mult curaj Anastasia si incearca sa iesi si tu de sub carapacea sub care te afli.PA
0
10-08-2008, ora 00:00
eleni theutokopulis
Nu este medic/terapeut
eleni theutokopulis
De obicei medicii raspund cand vad un subiect nou, fara prea multe replici adaugate. dar nu raspund la toate, si eu am postat multe mesaje la care nu mi-a raspuns vre un medic. O data o doctorita imi sugera sa ma vada pe viu. Am refuzat pentru ca am un medic bun.
Cat priveste atacul tau de panica imi pare foarte rau. mai vorbeste cu medicul tau. Sunt sigura ca tratamentul iti va face bine pana la urma.
Mult curaj!.
0
11-08-2008, ora 00:00
O mama disperata
Nu este medic/terapeut
O mama disperata
Draga Valentin,
Imi permit sa-ti spun asa deoarece cred ca esti nascut in 1981, iar baiatul meu este in 1978, are tot schizofrenie si se trateaza tot cu leponex 100 dimineata si 250 seara. A inceput acest tratament in urma cu 2 luni, inainte lua rispolept consta injectabil dar nu la ajutat, halucinatiile nu-i trecusera dupa 2 luni si jumatate cu rispolept. Si lui ii da reactii adverse cum ar fi :stare de somnolenta, constipatia dar altfel este ok.Ma ingrijoreaza faptul ca dupa 4 ani de tratament mai ai astfel de simptome. Daca poti sa-mi spui care a fost doza maxima prescrisa. Oricum stiu ca acest tratament este destul de puternic, dar se pare ca organismul tau reactioneaza diferit. Nu stiu daca unde ai postat tu iti va raspunde cineva. Daca nu incerca sa intri pe adresa indicata mai jos si cu siguranta d-na dr. Ileana Constantin iti va raspunde. Pe mine m-a ajutat foarte mult in aceasta perioada, este un om deosebit sa-i dea Dumnezeu sanatate pentu tot ce face.
http://forum.romedic.ro/prod/episod_psihotic_acut..._rog_sfatul_unui_psihiatru_010839.html
0
11-08-2008, ora 00:00
clozapin
Nu este medic/terapeut
clozapin
Buna seara "O mama disperata".Da, am 27 de ani.Doza maxima a fost 100+50+275 mg clozapina.Dar asta a fost cand nu luam propranolol.Aceasta doza shoc nu mi-a rezolvat starea psihotica, ba mai mult, aveam halucinatii cu vazutul negrului in fata ochilor in fiecare zi...Propranololul il iau de 1/2 an si imi face bine dimineata pentru ca pot iesi din casa sa-mi rezolv treburile.
Sa stiti ca si pe mine ma ingrijoreaza faptul ca dupa 4 ani mai am aceste stari.
Aveti dreptate, clozapina(leponexul) este cel mai puternic antipsihotic.
Va doresc ca fiul dvs sa scape de boala prin remisie!
Sanatate si curaj
1
12-08-2008, ora 00:00
eleni theutokopulis
Nu este medic/terapeut
eleni theutokopulis
Valentin, oamenii nu seamana. Nu te mai ingrijora, iti vor disparea pana la urma halucinatiile, ai sa vezi.
Eu dupa vreo doi ani si ceva, ma saturasem, mi-am dat seama dupa o perioada ca mi-au disparut.
mai vorbeste si cu medicul tau, poate te va ajuta sa le suporti mai usor si sa nu le mai dai atenite.
Medicul meu mi-a explicat ca mintea mea le fabrica iar in momentul in care ma temeam de ele luau amploare mai mare. cand ajungi sa le ignori dispar incetul cu incetul.
Multa sanatate!
1
clozapin
Nu este medic/terapeut
clozapin
Anastasia, taica-miu iar bea :( Nici leponexul de pranz nu mai face fata anxietatii anticipatorii.
Un pieten al meu ma sfatuia sa plec de la parinti daca nu vreau sa ajung la spitalul 9, balaceanca, sapoca sau socola.
Taica-miu e labil si putin depresiv.I-am spus ca intuiesc de ce s-a apucat iar de baut si nu recunoaste pentru ca e orgolios.
Mi-a intunecat viata mai ales liceul..nu mergeam in baruri ca toti colegii mei de liceu ca riscam sa dau nas in nas cu el pe acolo
Ferice de tine ca ai liniste "anticipatorie" in casa
Sanatate!
0
clozapin
Nu este medic/terapeut
clozapin
D-na "O mama disperata", aveti mare noroc ca ati nimerit tratamentul cu clozapina(leponex).O sa-l vindece pe fiul dvs sa fiti sigura.Eu din pacate nu sunt remis, dupa 4 ani.Am si eu stari adverse: constipatie, somnolenta(dimineata dorm f mult).stare de vertij.
Ghinionul meu e ca la mine efectul tine 6 ore.Daca ziceti ca fiul dvs e ok inseamna ca la el nu se pune problema de timp de injumatatire sub 12 ore, adica nu ramane descoperit pe medicament.
Tratamentul cu clozapina e a la longue adica dupa cativa ani se vad rezultatele.Am o cunostinta care s-a remis complet dup 7 ani si este pe doza de intretinere cu clozapin 100-0-150.
Sanatate multa si mai comunicati-mi si mie pe parcurs cum se simte baiatul dvs.
1
18-08-2008, ora 00:00
O mama disperata
Nu este medic/terapeut
O mama disperata
Buna Valentin.
Iti multumesc mult pentru urarile de bine si pentru incurajare. Acelasi lucru iti doresc si tie si sper din tot sufletul ca va veni o zi in care toti sa avem doar vesti bune. Intrand pe acest forum, (doar necazul m-a determinat si nevoia de a ma informa pt. a-mi ajuta fiul ) mi-am dat seama ce oameni deosebiti sunt toti cu astfel de probleme si cum incearca sa transmita tot ce stiu si pot pentru a fi de ajutor celorlalti. O astfel de atitudine nu pate sa duca decat la ceva bun. Imi pare nespus de rau ca ai astfel de probleme cu tatal tau, aici numai Dumnezeu te poate ajuta deoarece in situatia ta nu ai nevoie de asa ceva.Poate ar trebui sa inceci sa vorbesti cu cineva care ii este foarte apropiat, caruia ii poarta un respect deosebit si eventual de care sa-i fie rusine, sa-l faca sa inteleaga ca tu ai nevoie de liniste si armonie in casa. Iti doresc multa sanatate, liniste, putere si sa ai credinta ca intr-o zi se vor rezolva si problemele tale. Cu siguranta am sa te tin la curent cu evolutia fiului meu, mai ales ca sambata pe 23 august suntem programati la medic pentru control.
1
19-08-2008, ora 00:00
clozapin
Nu este medic/terapeut
clozapin
D-na "O mama disperata" problema mea e ca tata nu vrea sa se faca bine.
Toate treburile au un sfarsit.Ma refer la faptul ca eu si mama tebuie sa ne separam odata chiar daca asta va implica riscuri ridicate.
Sarut mana!
0
27-08-2008, ora 00:00
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Am facut un nou topic - > Gratuit: etcetera, etcetera.
Cititi si voi cu atentie.
Cu drag,
Clara
:-)
0
06-09-2008, ora 00:00
camell
Nu este medic/terapeut
camell
auzi Valentin, tu nu iei Xanax ptr. anxietate?
1
16-09-2008, ora 00:00
adisa
Nu este medic/terapeut
adisa
sal...fa-ti prieteni si iesi.mai lasa-le in colo de medicamente.eu mi-am distrus viata din cauza lor..puteam sa fiu mult mai sus daca nu aplecam urechea la ce spuneau toti "doctori nascuti peste noapte".
M-au diagnosticat cu schizofrenie..dintr-o prostie..si cei din jur au facut atat tam tam incat am ajuns sa stau in 2 ani jumatate prin spitale..recunosc a fost si o ratacire cand interpretam nr de la masini si auzeam voci..dar asta s-a rezolvat in 2 sapt cu zayprexa..si biserica m-a ajutat...dar a depins si de mine..Si-au batut joc de mine toate prostele pe baza ca as avea boala asta...eram prea neexperimentata sa-mi dau seama de jungla din jurul meu..
0
01-11-2008, ora 09:53
gabrielgal22
Nu este medic/terapeut
gabrielgal22
Adisa, si eu am avut perioade de interpretare a numerelor masinilor, si de senzatii ciudate in cap. Acum stau mai mult in casa. Prieteni nu prea mai am. Imi fac patul de culcare la 6 seara. Facultatea am ratat-o. Eh, oricum nu voiam jurnalist. Mi-au schimbat diagnosticul de la schizofrenie cu tulburari ideo afective la schizo paranoida. Daca e adevarat, ar fi mai bine pentru mine si pentru ceilalti ca eu sa mor.
2
24-02-2017, ora 23:51
Arnold7
Nu este medic/terapeut
Arnold7
Va salut pe toti ! Am revenit pe forumul Romedic dupa o pauza foarte mare. De la prima postare se implinesc cam 10 ani. Numele meu initial a fost clozapin. Acum ma 'numesc' clozapin_ pentru ca mi-am schimbat furnizorul de internet si nu mai am acces la vechea adresa de mail.
Sufar in continuare de schizofrenie, care este o boala incurabila si care necesita medicatie de specialitate toata viata. Am vazut ca vechi colegi de forum inca mai posteaza, pulberedestele, clara_p si poate or mai fi si altii nu am verificat. Intre timp de la vechea postare sub numele clozapin( nu clozapin_ ) pot sa spun ca mi-a pus Dumnezeu mana in cap: am scapat de nenorocitul ala de leponex(clozapina). In prezent iau paliperidona si quetiapina, ambele cu eliberare prelungita. Am avut si o recadere dar s-a rezolvat. Acum imi constientizez 100% boala. Nu mai am delir. Negrul acela care il vedeam n-a trecut, in schimb. :-( Inca nu m-am angajat nicaieri. Nici n-as putea pentru ca inca vad negru de la emotii, concentrare s.a.m.d. Dar speranta ramane, totusi :-)
0
26-02-2017, ora 10:56
pallicas
Nu este medic/terapeut
pallicas
.izoleazate de tot si ai in vedere doar facultatea.esti in faza 2D.nu fa exces de medicamente.ia.le doar la stricta nevoie.nici un medicament nu poate trata asa ceva.lasate liber in manifestare.trebuie sa treci prin frica mortii.urmeaza 1D.nu.ti fie frica
0
26-07-2023, ora 18:50
Davincii
Nu este medic/terapeut
Davincii
USB, e interesant ca ai revenit.
Ma întreb de ce a luat atât de mult sa iti schimbe tratamentul?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul