Nevroza?

04-03-2016
smokie22
Nu este medic/terapeut
smokie22
Buna ziua! Am 23 de ani si cred ca sufar de o forma de nevroza, datorita unor manifestari pe care le voi prezenta in randurile ce urmeaza.

Totul a inceput in urma cu 2 ani, cand am avut primul atac de panica. A urmat o lunga perioada, destul de grea, in care a trebuit sa inteleg ce se intampla, in care eram extraordinar de speriat si aveam tot felul de simptome.
Toate bune, astazi mai am totusi senzatia de lipsa de aer, dar reusesc sa traiesc cu ea, pentru moment.

Dar mai e o problema. Am tahicardie paroxistica supraventriculara. Pana sa patesc acele atacuri de panica, crizele de tahicardie erau ceva normal, usor, se declansau rar si la stimuli fizici, de exemplu cand beam apa si raspundeau mereu metodelor vagale. Nicio criza de TPSV nu ma tinea mai mult de 1 minut.

Dar de cand am intrat in.. nenorocirea asta.. lucrurile s-au agravat putin. Acum, crizele mele se declanseaza sub impulsul sexual, lucru extrem de deranjant, si raspund mult mai greu la metodele vagale. De la 1 minut, am ajuns chiar si la 30.
Faptul ca factorul declansator e unul psihic, si ca metodele vagale nu mai functioneaza la fel de bine ca inainte, ma fac sa cred ca problema mea e una de neurologie.

E foarte posibil ca in viitorul apropiat sa descopar ca aceste crize se declanseaza si din senin, avand in plan sa ma inscriu la o facultate si sa si lucrez ca sa ma pot intretine, iar asta inseamna stres. Sunt aproape sigur ca stresul va fi un alt factor.

Poate fi o legatura intre TPSV si o problema neurologica? Exista un tratament? Astept raspunsurile dumneavoastra. Va multumesc!
2 comentarii
0
04-03-2016, ora 17:09
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
1. Fa un consult la Cardiolog si vei vedea ca la inima nu ai nimic. Ti se vor da cateva teste de facut.

2. Simptomele cu tahicardia sunt de la o boala care se numeste Anxietate. Sunt simptome de Anxietate.

Ai peste 15 medicamente naturiste care trateaza anxietatea (la unii dau rezultate, la majoritatea nu). Sunt intre 10 si 20 de medicamente alopate care trateaza Anxietatea. Astea ti le prescrie psihiatrul.

3. Citeste despre Anxietate si atacurile de panica pe net.

4. Daca ai resurse, mergi la psiholog.

5. Medicamentele pentru inima nu trateaza anxietatea si poti sa iti strici si inima cu ele.
0
04-03-2016, ora 17:11
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Ia si citeste prospectul de la Extravalerianic Biofarm Cardio de exemplu.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Pacienții cu tahicardie ar putea avea un nou tratament, sub forma unui spray nazal
  • Spray nazal pentru tratarea tahicardiei paroxistice supraventriculare
  •