Scaune dese si moi.. chiar sub forma de diaree

07-04-2009
miky75
Nu este medic/terapeut
miky75
Buna ziua,
Am si eu o nelamurire in privinta sotului meu, daca imi poate raspunde un medic de specialitate sau chiar cineva care a trecut prin asa ceva. Sotul meu are cate 3-4 scaune (treaba mare) pe zi si acestea cel mai adesea sunt moi, chiar sub forma de diaree. El are in jur de 125 Kg, nu mananca foarte mult, sau exagerat, are cam 2 maxim 3 mese pe zi, dar pur si simplu nu mi se pare normal ca zilnic sa iasa asa des la WC. Intr-adevar bea foarte multa apa pe zi cam 2-2.5 litri pe zi.
Nu credeti ca e ceva anormal si daca da care ar fi cauza, cui sa ma adresez?
Multumesc anticipat!
4 comentarii
0
07-04-2009, ora 15:00
Dr. Bociu Crina
Obstetrica-ginecologie, Londra
Dr. Bociu Crina
păi în primul rând trebuie să vedeţi dacă este legat de ceva din alimentaţie: lactate, grăsimi, sau orice altceva. de câtă vreme are aceste scaune şi dacă mai sunt asociate cu altceva dureri abdominale sau orice altă cauză. ce vârstă are? în primă fază să consultaţi un hepatogastroenterolog.
0
08-04-2009, ora 08:13
miky75
Nu este medic/terapeut
miky75
Pai are 30 de ani si acest lucru se intampla de mult, el s-a obisnuit asa, daca se intampla sa nu iasa la WC i se pare ceva in neregula. Alimentatia este in general buna, in sensul ca ii place si mananca mancare gatita este un mare mancator de ciorba.altceva sunt dulciurile de care mai face exces, uneori. Dar daca se vaita uneori ca facea diaree dintr-o anumita mancare (sosuri sau fasole teci, sau sarmale) s-a dovedit pana la urma ca nu era asa, pentru ca nu facea mereu diaree de la ele.
Dureri abdominale nu prea are, foarte rar, cand se strica rau la stomac.
In cocluzie mananca pe langa o masa gatita, multe ciocolati si dulciuri si bea multa apa tusnad verde cu mai putin acid.si are 3-4 scaune pe zi.
Oricum, multumesc pentru raspuns, am sa merg la medic cu el sa vedem care ar fi cauza, ca, contrar acestui lucru este gras, eu ma gandeam ca daca elimina atat de des.ar fi trebuit sa fie slab.
0
10-01-2010, ora 14:07
iulia murar
Nu este medic/terapeut
iulia murar
Buna ziua..!!Va rog frumos sa imi raspunde-ti, , , De ce dupa fiecare masa, am scaun..!!Cateodata mai am si dureri abdominale..si dureri de burta, si de cap..!!Ce medicamente pot sa iau..?sau ce tratamente naturiste, , ?Multumesc
0
15-02-2010, ora 10:24
baiat123
Nu este medic/terapeut
baiat123
si eu am aceeasi problema, scaune dupa fiecare masa... ajung chiar si la 4-5 pe zi. Din aceasta cauza cred ca sunt si foarte slab. 60 kg la 1, 80 m

Va rog, ceva tratamente! Multumesc anticipat!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Diareea cronică
  • Cum tratezi corect diareea acasă și când te prezinți la medic
  • Tratament diaree adulți - medicamente și remedii
  • Diaree în fiecare zi - cauze și tratament
  • Diareea în timpul sarcinii
  • Tipuri de scaun - cum recunoști diareea și constipația (scala formei scaunului Bristol, BSFS)
  •