ovulatie si perioada fertila
Am avut contact sexual neprotejat in a 9a zi din ciclul menstrual, la o zi dupa incetarea sangerarii. orientandu-ma dupa metoda calendarului nu ar trebui sa fie vreo problema, dar mentionez k am un ciclu neregulat, cu variatii mari, ce ating si 1-2luni intarziere. Sunt motive de ingrijorare?
3 comentarii
Daca menstruatia vine uneori mai tarziu, asta inseamna ca si ovulatia are loc mai tarziu si nu mai devreme, deci nu aveti motive de ingrijorare in privinta sarcinii.
Totusi, ar fi bine sa tratati asmenea neregularitati ale ciclului: 1-2 luni de intarziere este foarte mult.
Totusi, ar fi bine sa tratati asmenea neregularitati ale ciclului: 1-2 luni de intarziere este foarte mult.
am 22 de ani. am luat anticonceptionale bihormonale timp de 3 ani, dupa menstruatia redevenind la fel de neregulata ca inainte de luarea acestora.le-am intrerupt de un an si jumatate si totusi aceste neregularitati persista, am vreo solutie?
După cum spuneam cu altă ocazie, medicina alternativă este de ales în asemenea tulburări de ciclu: în primul rând homeopatia în materie de tulburări de periodicitate, în primul rând acupunctura în materie de tulburări de flux.
Cu anticoncepţionalele nu se poate rezolva, fiindcă ele suprimă ciclul de tot şi în locul lui apare o falsă menstruaţie dată de oprirea pilulelor, fenomen numit "sângerare de privaţie". De aceea medicii recomandă, de obicei, să se ia anticoncepţionale timp de 21 de zile şi să se facă 7 zile pauză: ca să aibă pacientele impresia că "au ciclu".
Cu anticoncepţionalele nu se poate rezolva, fiindcă ele suprimă ciclul de tot şi în locul lui apare o falsă menstruaţie dată de oprirea pilulelor, fenomen numit "sângerare de privaţie". De aceea medicii recomandă, de obicei, să se ia anticoncepţionale timp de 21 de zile şi să se facă 7 zile pauză: ca să aibă pacientele impresia că "au ciclu".
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2perioada de fertilitate
- 4ovulatia - e obligatoriu sa existe acele secretii?
- 7grosime endometru
- 1perioda fertila
- 7Nerespectarea programului de anticonceptionale
- 10Cum aflu perioada nefertila?
- 1care este perioada fertila?
- 7am nevoie de un sfat! as putea sa raman insarcinata?
- 2Prostinor si ovulatia. Sunt sanse sa fi ramas insarcinata?
- 2O nelamurire in privinta ovulatiei
- 2perioada fertila
- 0Ovulatie si sex
- 1Sex neprotejat
- 0Sex neprotejat
- 2Sângerări la mijlocul menstruației
- 0Cand are loc ovulatia?
- 13Sangerari la ovulatie
- 1Exista posibilitatea sa fi ramas insarcinata?
Mai multe informații despre: ovulatia perioada fertila
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: