Perioada infertila

Buna ziua! Din auzite am inteles ca la unele femei persista un mic disconfort, o mica durere, greutate in ovare, in ziua ovulatiei. Eu, la fel, am asa ceva. As dori sa intreb: este sigur ca in aceasta zi se produce ovulatia, mai ales ca urmaresc si metoda calendarului si corespunde, la fel si mucusul cervical, si la fel dovedeste ca ar trebui sa aiba loc ovulatia? Dupa aceasta zi ( +2, 3 zile) sunt in afara pericolului de sarcina? Ovulatia are loc doar o data pe luna? Daca simt ca se produce si asta o dovedesc si celelalte metode mentionate mai sus pot fi sigura ca nu o s-o mai am in urmatoarele zile? Mutumesc anticipat! O zi buna!
3 comentarii

Da, acest disconfort (numit Mittelschmerz) marchează ovulaţia. El poate fi folosit, împreună cu semnele mucusului cervical, pentru delimitarea perioadei fertile de cea infertilă.
Ovulaţia are loc doar o dată într-un ciclu, şi anume cu 14 zile înainte de menstruaţia următoare. Notaţi ziua de Mittelschmerz pe acelaşi calendar pe care încercuiţi şi zilele de menstruaţie, astfel verificând dacă a apărut într-adevăr cu 14 zile înainte.
Ovulaţia are loc doar o dată într-un ciclu, şi anume cu 14 zile înainte de menstruaţia următoare. Notaţi ziua de Mittelschmerz pe acelaşi calendar pe care încercuiţi şi zilele de menstruaţie, astfel verificând dacă a apărut într-adevăr cu 14 zile înainte.

Va multumesc mult! Pur si simplu nu intelegeam chestia cum unele femei raman gravide in menstruatie sau in afara perioadei fertile ( fertile, desigur, dupa calculele lor). Gandeam ca mai exista vreo ovulatie spontana, asa sa-i spunem. E clar, inseamna ca gresesc cu calculele. Mersi inca o data! O zi buna!

Intr-adevar, deja de 6 luni m-am pus pe observatii si, da, exact dupa 14 zile apare menstruatia. Multumesc de informatie!

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 1perioada fertila???
- 3ovar polichistic si pregatirea pentru sarcina
- 2daca nu am ciclu pot lua anticonceptionale, pot sa am ovulatie?
- 8mi-a intarziat menstruatia, testul de sarcina negativ! Se poate sa se fi inselat testul?
- 3monitorizarea ecografica a ovulatiei
- 3Eram in perioada fertila??Ma ajuta cineva cu un raspuns?
- 0Perioada fertila
- 1perioada fertila
- 2anticonceptionale, ovulatie, placenta groasa.. sunt insarcinata?
- 10Cum aflu perioada nefertila?
- 1perioada fertila?
- 4Utrogestanul inhiba ovulatia? sau o afecteaza cu vreo ceva ?
- 2Perioada Fertila VA ROG SFATUL UNUI DOCTOR !!
- 2O nelamurire in privinta ovulatiei
- 1Sex neprotejat
- 2Sarcina dupa menstruatie?
- 0Cand are loc ovulatia?
- 1Postinor 2
- 0Durere in afara menstrei
Mai multe informații despre: ovulatia perioada fertila
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: