saliva cleioasa

Am 84 de ani si am proteza dentara de 8 ani pe care o lipesc cu fixodent. Nu sufar de boli cronice grave ( diabet, s.a.). Nu am fost diagnosticata inca cu vreo boala gastroenterologica. De vreo 6 luni mi se incleiaza gura de chiar nu mai pot vorbi.AM INCERCAT SA NU MAI PUN FIXODENT. AM FACUT GARGARA CU BICARBONAT, CEAI DE SALVIE SI ALTE CEAIURI, DAR NIMIC.NU STIU LA CE SPECIALITATE MEDICALA TREBUIE SA MA INTERESEZ, LA GASTROENTEROLOGIE, LA INTERNE, LA STOMATOLOGIE, LA ORL...?
VA ROG SA MA AJUTATI.
VA ROG SA MA AJUTATI.
4 comentarii

Am intalnit aceasta problema la pacientii mei purtatori de proteza.E din cauza fixativului utilizat ; se pune prea multa pasta de fixare, zilnic. Daca proteza nu sta fara fixativ, trebuie ajustata periodic la stomatolog ; de fapt tehnicianul va mai prelucra putin lucrarea in asa fel ca fixativul sa fie utilizat mai rar. Si trebuie consumate mai multe lichide.

Multumesc pentru raspuns, dar o luna nu am mai utilizat nici un fixativ si saliva a fost tot cleioasa. Poate fi altceva legat de glandele salivare, sau de bila sau de stomac?

Si parea unui gastroenterolog ar fi utila.

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2Glanda salivara
- 1saliva dulce
- 6proteza totala cam cat ar costa?
- 3singerari la eliminarea salivei
- 11punte dentara sau proteza fixa???
- 1proteza partiala
- 4proteza prea mare
- 6Cea mai fiabila proteza scheletata ?
- 9despre proteza scheletata
- 0Elimina apa din corp
- 6durere de la proteza fixa
- 4Atrofierea osului în partea de sus a gurii
- 5Proteza cu croseta, sau totala ?
- 1Probleme raspiratoare si saliva groasa.
- 2Proteza dentara
- 2Am facut „mare” castig, nu ? proteza totala mobila nu-mi sta in gura nici 2 secunde
- 34 dinti restanti dor, proteza telescopata imposibil de purtat
- 2Proteza dentara
Mai multe informații despre: Protezele dentare Saliva varstnicii
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: