Rmn
Buna seara ! am o intrebare ! La efectuarea unui rmn la coloana vetrebrala se vad si muschii si ligamentele ? adica in cazul in care doamne fereste este vorba de o tumoare in tesuturi s-ar fi vazut la rmn-ul facut la coloana vertebrala ? multumesc!
6 comentarii
se vad, insa daca exista sanse ca sa fie vorba de o tumoara atunci deobicei este necesara si o examinara cu substanta de contrast
problema mea este ca am dureri de spate de aproximativ 6 luni. am facut in urma cu 2-3 luni un rmn la coloana si nu a iesit nimic in neregula. si ma tem sa nu fie vorba de vreo tumoare la muschi sau tesuturi sau cine stie pe unde si sa nu se fii vazut pe rmn doar coloana..
deobicei durerile au cauze degenerative (uzura mecanica a articulatiilor, discurilor intervertebrale).
ar trebui sa mergeti la un ortoped/neurochirurg pentru un examen fizic. prin acesta se poate aprecia cauzele problemei
Buna seara
Este adevarat ca RMN poate sa arate - mai ales - tesuturile moi, informatiile despre os fiind de regula indirecte, dar nu mai putin valoroase. In mod sigur ceea ce spuneti Dvs s-ar vedea pe RMN, desi ar fi destul de neobisnuit ca localizare. Medical vorbind, practic orice "umflatura" poate fi denumita tumora (tumor - in lb. latina = umflatura).
Sfatul de a consulta un ortoped este binevenit; mai bine faceti o radiografie de coloana si verificati daca nu aveti cumva o scolioza (usoara) care poate incepe sa doara din cauza activitatilor dupa adolescenta si mai frecvent in decadele 3-4.
Cu stima
SL Univ. DR. Marius Enescu
Medic Primar Ortopedie-Traumatologie
Doctor in Stiinte Medicale
Constanta
Este adevarat ca RMN poate sa arate - mai ales - tesuturile moi, informatiile despre os fiind de regula indirecte, dar nu mai putin valoroase. In mod sigur ceea ce spuneti Dvs s-ar vedea pe RMN, desi ar fi destul de neobisnuit ca localizare. Medical vorbind, practic orice "umflatura" poate fi denumita tumora (tumor - in lb. latina = umflatura).
Sfatul de a consulta un ortoped este binevenit; mai bine faceti o radiografie de coloana si verificati daca nu aveti cumva o scolioza (usoara) care poate incepe sa doara din cauza activitatilor dupa adolescenta si mai frecvent in decadele 3-4.
Cu stima
SL Univ. DR. Marius Enescu
Medic Primar Ortopedie-Traumatologie
Doctor in Stiinte Medicale
Constanta
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4Mydocalm pt dureri de spate, dupa 15-20 min mi s-a facut rau
- 2durere de spate si de umar
- 4Amortirea mainilor si dureri de spate
- 8Durere spate stanga sus
- 5Am burta.. cum scap de ea?
- 3dureri de spate urmate de arsuri
- 3durere de mijloc care radiaza pe piciorul stang
- 7durere inghinala si in spate
- 7dureri de spate
- 2dureri de spate
- 2durere in stanga spate