Rinita cronica hipertrofica alergica
Buna seara!
Am o fetita de 2.10 luni la care de aprox 2 luni au inceput urmatoarele simptome:dureri de cap, nara stanga infundata apoi treptat si nara dreapta, somn agitat chiar episoade cu plans.Am mers la ORL unde i s-a pus diagnosticul de rinita cronica hipertofica alergica si i s-a dat tratament 10 zile cu sinupret, colargol si tamalis.Totul parea ca revine la normal, a fost bine cat a tinut tratamentul dar dupa vreo 2 zile dupa terminarea lui au reaparut simptomele, am fost si la control la 10 zile si mi s-a zis ca e bine doar ca trb sa o feresc de curent, vant...mi-e groaza cand ma gandesc ca din septembrie incepe gradinita si o sa inceapa cu viroze si ma gandesc ca o sa fie si mai rau..intrebarile mele sunt:cum treb sa procedez acum, sa administrez iarasi acelasi tratament sau sa merg iarasi la ORL poate la alt medic?se poate scapa de diagnosticul asta vreodata sau o sa-l "poarte"toata viata..?
Pentru domnul doctor FLUERARU VALERIU
Am o fetita de 2.10 luni la care de aprox 2 luni au inceput urmatoarele simptome:dureri de cap, nara stanga infundata apoi treptat si nara dreapta, somn agitat chiar episoade cu plans.Am mers la ORL unde i s-a pus diagnosticul de rinita cronica hipertofica alergica si i s-a dat tratament 10 zile cu sinupret, colargol si tamalis.Totul parea ca revine la normal, a fost bine cat a tinut tratamentul dar dupa vreo 2 zile dupa terminarea lui au reaparut simptomele, am fost si la control la 10 zile si mi s-a zis ca e bine doar ca trb sa o feresc de curent, vant...mi-e groaza cand ma gandesc ca din septembrie incepe gradinita si o sa inceapa cu viroze si ma gandesc ca o sa fie si mai rau..intrebarile mele sunt:cum treb sa procedez acum, sa administrez iarasi acelasi tratament sau sa merg iarasi la ORL poate la alt medic?se poate scapa de diagnosticul asta vreodata sau o sa-l "poarte"toata viata..?
Pentru domnul doctor FLUERARU VALERIU
3 comentarii
1. abordarea problemei este total gresita.
e greu de vorbit despre ceva cronic in nas... la un copil de 2 ani...
2 NU sa cautat deloc cauza problemelor
3 Cred ca cauza problemlor este in problemele tractului digestiv si alimentatia incorecta cu alimente care copilul nu le tolereaza..
si ca reactie adversa..sau intoxifica si alergizeaza organsimul..sau face reflux gastro-esofagian in somn care ajunge pana in rinofaringe.. unde produce inflamatie pe faringe si cornetele nazale
4 ca si investigatiii... cautam parazitii intestinali, vorbim cu un pediatru specilaizat in gastrologie
excludem din alimentatie..Alimentele Alergene ( gasiti pe Google)
urmariti reactiile copilului dupa masa... când se simte obosit sau are anumite simptome... inseamna ca nu tolereaza ceva din ce a mancat
5 Din punct de vedere ORL.. trebuie vazuta si de un alt medic ORL
acasa trebuie avut aparat de aerosoli si aparat salin
e greu de vorbit despre ceva cronic in nas... la un copil de 2 ani...
2 NU sa cautat deloc cauza problemelor
3 Cred ca cauza problemlor este in problemele tractului digestiv si alimentatia incorecta cu alimente care copilul nu le tolereaza..
si ca reactie adversa..sau intoxifica si alergizeaza organsimul..sau face reflux gastro-esofagian in somn care ajunge pana in rinofaringe.. unde produce inflamatie pe faringe si cornetele nazale
4 ca si investigatiii... cautam parazitii intestinali, vorbim cu un pediatru specilaizat in gastrologie
excludem din alimentatie..Alimentele Alergene ( gasiti pe Google)
urmariti reactiile copilului dupa masa... când se simte obosit sau are anumite simptome... inseamna ca nu tolereaza ceva din ce a mancat
5 Din punct de vedere ORL.. trebuie vazuta si de un alt medic ORL
acasa trebuie avut aparat de aerosoli si aparat salin
Multumesc mult pentru raspuns...acasa am aparat de aerosoli(ii fac cate 3 ml de respisun seara la recomandarea doamnei doct ORL care a consultat-o)...de aparat salin chiar am intrebat daca ar ajuta-o cu ceva si mi s-a raspuns ca nu ajuta cu nimic...la fel am intreb daca sa-i facem niste teste sa vedem la ce e alergica la care raspunsul a fost acelasi "nu ajuta cu nimic ca oricum chiar daca aflam la ce e alergica tratam e acelasi"...
O sa va urmez sfatul si o sa mergem la un pediatru specializat in gastrologie si la un alt medic ORL.
Inca o data va multumesc...mi-am mai "revenit"dupa ce v-am citit mesajul.
O sa va urmez sfatul si o sa mergem la un pediatru specializat in gastrologie si la un alt medic ORL.
Inca o data va multumesc...mi-am mai "revenit"dupa ce v-am citit mesajul.
Respisan.. este doar apa sarata..si nu are efect medicamentos..este doar pentru curatat nasul
in aparatul de aerosoli se pun 3 pic de ser. efedrinat + 10 pic de Prospan picaturi + 5 ml de ceai cald de musetel
dupa aeroloi.. o sa se desfunde nasul si trebuei bine aspirat cu batista bebelusului
pe nasul curat.se pune cate 1 pic de Colargol( se prepara in farmacie)
se poate face acest tratamen de 2-3 ori pe zi.3- zile
dupa 1 data pe zi...inca 5-10 zile
in aparatul de aerosoli se pun 3 pic de ser. efedrinat + 10 pic de Prospan picaturi + 5 ml de ceai cald de musetel
dupa aeroloi.. o sa se desfunde nasul si trebuei bine aspirat cu batista bebelusului
pe nasul curat.se pune cate 1 pic de Colargol( se prepara in farmacie)
se poate face acest tratamen de 2-3 ori pe zi.3- zile
dupa 1 data pe zi...inca 5-10 zile
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 11alergie in timpul sarcini
- 9astm alergic?
- 3Rinita alergica...?
- 6Simt ca ma sufoc
- 3rinita alergica... nu pot sa respir!
- 3Rinita alergica
- 13rinita alergica sau sinuzita ?
- 4rinita alergica sau insuficienta respiratorie?
- 4Rinita alergica sau ce?
- 2rinita alergica??
- 2rinita alergica permanenta
- 1rinita alergica
- 1Rinita alergica astm alergic
- 0Rinita alergica hipertrofica
- 1Rinita alergica
- 13copil 7 ani, rinita alergica si astm bronic alergic
- 7nu pot respira si nu ma ajuta medicamentele prescrise de doctor. help
- 3sinuzita pe font alergic
- 7rinita alergica copil
- 1Nas infundat, cate o nara alternativ