alergie in timpul sarcini
sunt insarcinata am 36 saptamani si mi-a aparut o alergie urata pe piele am fost la dermatolog si mi-a spus ca este alerie de sarcina mi-a recomaandat Locoid cream si LoKara lotion este voi sa folosesc asa ceva
11 comentarii
Dacă v-au fost recomandate de medic în urma unui consult, desigur că este voie.
Exista o eruptie specifica sarcinii care se numeste "Herpes gestationis" si se manifesta prin prurit (mancarimi) si eruptie buloasa sau polimorfa, dar exista si reactii alergice obisnuite care pot aparea la o gravida (urticarie, eczema), fara legatura cu sarcina! In ambele situatii medicul ar trebui sa va prescrie antihistaminice, insa acestea sunt fie contraindicate in sarcina, fie nu exista studii clinice care sa precizeze efectul lor asupra produsului de conceptie. Ca urmare, topicele cortizonice din clasele I si II, adica hidrocortizonul, triamcinolonul, etc. raman singurele mijloace terapeutice pe care medicul le are la indemana pentru a trata astfel de afectiuni, fara a actiona si asupra fatului.
Urmeaza tratamentul si. incerca sa nu dai curs pruritului scarpinandu-te. Din cate stiu aceste simptome vor disparea imediat dupa nastere. Consultati dermatologul dupa ce nasti daca acestea simptomele nu dispar. Putintica rabdare mai ales ca mai ai mai putin de 1 luna si vei fi mamica.
BUNA am 25 ani si am si eu o intrebare nu am ramas niciodata insarcinata, si am facut analize si eu si prietenul meu si sunt in regula, ce ar trebui sa fac imi doresc cu disperare un copil.Imi poate spune cineva ce sa fac ?
Depinde ce analize ai facut. Daca spermograma este buna, daca ai menstruatie regulata, daca la ecografie nu s-au vazut ovare polichistice sau chiste ovariene. incerca si o salpingografie sa vezi permeabilitatea trompelor.
buna ziua! as dori sa stiu cat de bine este sa tin in casa o pisica in cazul in care am alergie (la animale) si vreau sa raman insarcinata. acum dupa fiecare data cand mangai pisica ma spal pe maini si o cam evit cu toate ca imi plac f mult animalele, dar vreau sa stiu mai multe despre alergia la animale(in special pisica) in perioada sarcinii. am mai intrebat diverse persoane si parerile sunt impartite. multumesc!
buna ziua!sunt insarcinata in 9 saptamani si acum doua saptamani, dupa ce doctorul ginecolog mi-a recomandat 2capsule de duphaston la 6 ore, am facut o toxidermie postmedicamentoasa.eruptia a debutat la nivelul trunchiului cu extindere rapida pe membre si mucoasa genitala.in spital mi-a fost administrat solu-medrol, medicament la care am reactionat foarte bine.intrebarea mea este daca am toate sansele sa nasc un copil sanatos.
@alice: ne exista alergie la animale in general, exista insa alergie la par de pisica. Daca aveti asa ceva, trebuie sa dati pisica in custodie pe perioada sarcinii.
@s.adina: Doza de duphaston pe care ati luat-o este considerabil de mare. Numai in iminenta de avort avantajele preced asupra riscurilor unor asemenea doze. Este bine sa intrebati medicul de familie inainte de a lua medicamente in timpul sarcinii. Solu-Medrolul probabil ca nu va avea consecinte.
@s.adina: Doza de duphaston pe care ati luat-o este considerabil de mare. Numai in iminenta de avort avantajele preced asupra riscurilor unor asemenea doze. Este bine sa intrebati medicul de familie inainte de a lua medicamente in timpul sarcinii. Solu-Medrolul probabil ca nu va avea consecinte.
buna ziua!...sunt insarcinata in 24 de saptamani si acum 1 saptamana in urma unui control la medicul orl, mi-au fost prescrise xyzal si bioparox...as vrea totushi sa stiu ce efecte au aceste medicamente asupra sarcinii.sincer mi-e foarte tteama.pt ca oricum n-ar fii prima data cand i-au medicamente.am urmat un tratament cu augumentin timp de 5 zile la recomandarea medicului in urma unei amniocenteze.si acum..:((...rinofaringita.va rog frumos sa-mi da-tzi un sfat...
Mergeti la medicul care v-a recomandat medicamentele deoarece el isi asuma responsabilitattea!
Buna, sunt si eu insarcinata in saptamana 17 si de cateva zile am inceput sa am mancarimi pe toata suprafata pielii. nu se vad buburuze sau urticarie doar pur si simplu din cap pana in picioare ma manaca toata pielea. am incercat in fiecare zi sa ma dau cu spirt apoi o crema hidratanta si pudra dar pana acum nici un rezultat.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 61nu pot sa respir!
- 12klebsiella si sarcina
- 7Nu vreau sa ajung la o sarcina nedorita.
- 4sarcina dupa HDL operat
- 15Extractia dentara si sarcina
- 13RMN in prima luna de sarcina?
- 98Sa ma ingrijorez?
- 4alergie sau astm?
- 4alergie... bubite rosi foarte mici si multe care imi provoaca mancarimi
- 5Lunile sarcini
- 1rinita alergica
- 6sarcina? secretie alb-transparenta gelatinoasa... este de la ovulatie?
- 9hpv 31 - informatii
- 2Implanturile mamare inainte sau dupa sarcina?
- 0rinita alergica
- 1Sarcina si Scabia
- 3Buna ziua. Durere sfarcuri
- 4Lungime col sarcina - in ce conditii creste sau scade colul uterin ?
- 6Sunt însărcinată
- 1Durere constanta de cap, lipsa de concentrare
Mai multe informații despre: Reactia alergica Rinita alergica sarcina
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: