Respiratie grea copil 3 ani jumatate

12-03-2017
Daniela Ionela Preda
Nu este medic/terapeut
Daniela Ionela Preda
Buna ziua, avem probleme respiratorii inca de la câteva luni, am mers la diversi medici pediatrii si specialiști dar fara rezultate concrete. Acum avem seroflo spray din luna Ianuarie prescris in urma unei pneumonii. De vreo 3 saptamâni, dupa reintrarea in colectivitate respira din nou greu, iar eu am ajuns la limita răbdării sa vad ca nu poate mânca sa bea fara pauze de respiro. Ne-au vazut 2 medici ORL, unul nici nu a luat in calcul polipii spunând ca nu exista iar celălalt a spus ca sunt dar nu asa măriți ca sa ii justifice starea, acum ne-a prescris ser efedrinat in aerosoli dar dupa o șaptamana de la terminarea acestor cure au apărut simptomele. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns, ce as mai putea face, multumesc mult. Scuzele de rigoare pentru ca am scris mult si totuși insuficient, o mămica îngrijorată.
2 comentarii
1
12-03-2017, ora 09:38
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
cauza principala a problemelor respiratorii se afla putin mai jos.. la nivelul tractului digestiv si in farfurie( alimentele Ne tolerate si ne digerate de organism)
1. anumite alimente acre, acide, citrice mancate mult sau inainte de culacre.. produc reflux gastro-esofagian
si acidul gastric irita, inflameaza tot ce tine mucoase, ele se inflameaza si normal ca impedica respiratia
2 anumite alimente Lactate, fainoase ce contin gluten, tratate cu diferite Euri din comert...
duca la intoleranta la nivelul mucoaselor intestinale..de aici multe probleme de metabolism, intoxicatii care tretat duc la alergii si alte reactii la distanta
3.asa ca doar cu medicii ORL NU se rezolva problema
e cazul de investiagtiii serioase gastrologie
0
12-03-2017, ora 13:33
Daniela Ionela Preda
Nu este medic/terapeut
Daniela Ionela Preda
Va multumesc pentru raspuns, vreau insa sa subliniez ca aceste probleme au apărut inca de la câteva luni cand inca il alăptam, dupa alăptare pana la 2 ani si pana cand analizele au ieșit bine i-am dat lapte formula fara plv si cand a mai crescut la recomandarea medicului am exclus trofalergenii din Alimentație si laptele ciocolata mezelurile o perioada lunga de timp. A fost totul bine mai ales ca eram si sub tratament cu singulair dar acum este in colectivitate si din pacate nu pot alege eu ce mananca. Sunteti al treilea ORL -ist care imi raspunde, cu ghilimele de rigoare si totuși primul care imi explica ce alimente produc mucus. Voi citi mai in detaliu aceste informații. Va multumesc!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Lipsa de aer - motive pentru care ai putea respira cu dificultate
  • Urgențele respiratorii (pulmonare) - cum să le recunoști și ce să faci
  • Ce faci când copilul nu respiră bine (nu poate să respire)?
  • Noi date despre mucus ar putea ajuta pacienții să respire mai ușor
  • Respirație dificilă? - cum îți dai seama că ai ceva la plămâni
  • Ce să faci când simți că nu ai suficient aer (probleme de respirație)
  • Dificultăţi la respirat? Cum îţi dai seama dacă respiri bine sau nu
  •