Dificultati de respiratie dupa traumatismul spatelui
acum ceva timp m-am lovit la spate, la doua trei zile de la lovitura nu sa simtit nimic, dar dupa inca putin timp am inceput sa respir mai greu si parca insuficient cu niste dureri in partea superioara a spatelui va rog ajutati-ma sunt speriat.
1 comentarii
Cand inspirati profund cutia toracica se dilata uniform? Durerea este accentuata la inspirul profund?
Poate fi un pneumotorax (acumulare de aer intre membranele ce tapeteaza plamanul) prin ruperea unei bule de emfizem sau fractura costala. Asta duce la colaboarea plamanului respectiv. Este o urgenta.
Ar mai putea fi o ruptura splenica cu hematom si compresie diafragmatica.
Sau, mai putin dramatic, o dispnee restrictiva datorata durerii locale (nu inspirati suficient din cauza durerii).
Mergeti la un consult pneumologic cat mai rapid sau macar la medicul de familie. Diagnosticul este usor de pus de un clinician.
Poate ca va sperii mai mult decat e cazul, dar intotdeauna este o buna idee sa contactati cat mai rapid un medic cand simtiti ca nu aveti suficient aer. Puteti merge si la urgente pentru asta.
Poate fi un pneumotorax (acumulare de aer intre membranele ce tapeteaza plamanul) prin ruperea unei bule de emfizem sau fractura costala. Asta duce la colaboarea plamanului respectiv. Este o urgenta.
Ar mai putea fi o ruptura splenica cu hematom si compresie diafragmatica.
Sau, mai putin dramatic, o dispnee restrictiva datorata durerii locale (nu inspirati suficient din cauza durerii).
Mergeti la un consult pneumologic cat mai rapid sau macar la medicul de familie. Diagnosticul este usor de pus de un clinician.
Poate ca va sperii mai mult decat e cazul, dar intotdeauna este o buna idee sa contactati cat mai rapid un medic cand simtiti ca nu aveti suficient aer. Puteti merge si la urgente pentru asta.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3disconfort in gat si greutati cu respiratia
- 170operatia de deviatie de sept
- 6simt cum respir in partea stanga cateodata.
- 3rinita alergica... nu pot sa respir!
- 3am o problema foarte mare cu respiratia simt ca nu am aer suficient
- 7administrare colargol la copil
- 11am momente cand simt ca nu pot respira... trec f usor de la o stare la alta
- 4secretii nazale copil special seara
- 7bloc partial de ramura dreapta
- 1probleme respiratorii
- 3Probleme respiratie, de pe la varsta de 15 ani
- 3Dificultate respiratie atat pe nas cat si pe gura
- 1Nara infundata cu mâncare
- 57anxietate sau probleme respiratorii?
- 1Respiratie Greoaie
- 2Durere in piept
- 1Respiratie grea si presiune toracica
- 1Sufocare la frig
- 4Probleme respiratorii fetița 13 ani rog un răspuns
Mai multe informații despre: Dificultatea in respiratie
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: