Dificultati de respiratie dupa traumatismul spatelui
acum ceva timp m-am lovit la spate, la doua trei zile de la lovitura nu sa simtit nimic, dar dupa inca putin timp am inceput sa respir mai greu si parca insuficient cu niste dureri in partea superioara a spatelui va rog ajutati-ma sunt speriat.
1 comentarii
Cand inspirati profund cutia toracica se dilata uniform? Durerea este accentuata la inspirul profund?
Poate fi un pneumotorax (acumulare de aer intre membranele ce tapeteaza plamanul) prin ruperea unei bule de emfizem sau fractura costala. Asta duce la colaboarea plamanului respectiv. Este o urgenta.
Ar mai putea fi o ruptura splenica cu hematom si compresie diafragmatica.
Sau, mai putin dramatic, o dispnee restrictiva datorata durerii locale (nu inspirati suficient din cauza durerii).
Mergeti la un consult pneumologic cat mai rapid sau macar la medicul de familie. Diagnosticul este usor de pus de un clinician.
Poate ca va sperii mai mult decat e cazul, dar intotdeauna este o buna idee sa contactati cat mai rapid un medic cand simtiti ca nu aveti suficient aer. Puteti merge si la urgente pentru asta.
Poate fi un pneumotorax (acumulare de aer intre membranele ce tapeteaza plamanul) prin ruperea unei bule de emfizem sau fractura costala. Asta duce la colaboarea plamanului respectiv. Este o urgenta.
Ar mai putea fi o ruptura splenica cu hematom si compresie diafragmatica.
Sau, mai putin dramatic, o dispnee restrictiva datorata durerii locale (nu inspirati suficient din cauza durerii).
Mergeti la un consult pneumologic cat mai rapid sau macar la medicul de familie. Diagnosticul este usor de pus de un clinician.
Poate ca va sperii mai mult decat e cazul, dar intotdeauna este o buna idee sa contactati cat mai rapid un medic cand simtiti ca nu aveti suficient aer. Puteti merge si la urgente pentru asta.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2durere spate+senzatie de umplere insuficienta a plamanilor cu aer
- 4Respiratie greoaie
- 6desi nu consum alcool decat f rar, intr-o zi m-am intins mai mult si am baut cam 3 l de bere
- 1Tuse, respiratie greoaie
- 1probleme respiratorii
- 3baietel de 5 ani de la un timp respira numai pe gura
- 1nu pot sa respir
- 1Problema respiratie.
- 1Dificultate respiratie
- 2De doua saptamani nu pot respira, senzatie de sufocare
- 7Respiratie grea
- 3fumat
- 4Probleme cu respiratia / jungi in partea dreapta a pieptului
- 3Respiratie greoaie si senzatie ca mi se strange baza gatului
- 1Respiratie cu nod in gat