Respirație dificila de la creier/psihic?
Simt des că respir greu și parcă nu trag suficient aer și mă sufoc însă niciun doctor nu a găsit cauza până acum și toți au zis că dacă îmi trece cu benzi înseamnă că e de la psihic.Dar eu mai am și astm bronșic pentru care iau tratament.Seara sau după ce mănânc și beau apa după masă mă apucă deseori respirația grea.Ce poate fi și unde trebuie sa merg?Faza e că mă mai și panichez si w și mai rău după aia Trece întotdeauna cy benzi.Poate fi de la astm sau evde la psihic?Pentru psihic iau tratament și ptr astm la fel.Poate fi și de la stres?Am frica de moarte patologica.Sau poate fi hiperventilație, globus?Nu mai știu ce să mai fac, la plămâni nu cred că am nimic că m-a consultat.
5 comentarii
Și mama mea are astm și la fel ca tine, respiră greu și de multe ori nu poate dormi. Trebuie avut grijă la aerul din locuință, să nu fie umed dar nici foarte uscat. Un purificator chiar din acela mai ieftin ajută.
O criză de astm poate provoca un atac de panică deoarece corpul percepe un pericol când nu are aer suficient, mai ales la cei cu o mai mare sensibilitate/predispoziţie la asta. Așa s-ar explica hiperventilaţia.
O criză de astm poate provoca un atac de panică deoarece corpul percepe un pericol când nu are aer suficient, mai ales la cei cu o mai mare sensibilitate/predispoziţie la asta. Așa s-ar explica hiperventilaţia.
ai inceput sa mananci corect (alimente reale) ? daca nu sustii creierul cu hrana, o sa ajungi din ce in ce mai rau. bicicleta ai facut ?
astea sunt clar simptome ale stresului, asa cum ai observat deja. hrana deficitara afecteaza indirect anxietatea. nu e doar o chestie "psihica". stii citatul: "minte sanatoasa in corp sanatos" ?
astea sunt clar simptome ale stresului, asa cum ai observat deja. hrana deficitara afecteaza indirect anxietatea. nu e doar o chestie "psihica". stii citatul: "minte sanatoasa in corp sanatos" ?
Xtreme problema mea nu e alimentația ci creierul care e defect rău de tot și nu din cauza alimentației ci din cauza episoadelor psihotice din trecut și a TOC-ului și anxietății intens de peste 12 ani.
Chestia asta cu te simți mai bine la creier cu o alimentație corectă nu știu cât e de adevărată, problema principală e că creierul e defect și ți-am zis nu din cauza unei alimentații proaste fiindcă cunosc foarte multi care au alimentații haotice și nesănătoase total dar sunt sunt sănătoase la creier, nu au creierul afectat că mine.
Am renunțat la ideea cu mâncarea face bine la creier, orice as manca tot nasol mă simt.Ma concentrez pe tehnici care sa ajute creierul concret, că cu mâncarea nu vindeci nimic să știi sau mai bine zis cu mâncarea nu vindeci și nici nu ameliorezi vreo problema psihica, când creierul funcționează defectuos nu o să funcționeze bine dacă mănânci doar salata verde dovada că sunt vegani sau vegetarieni care au rămas bolnavi la creier cu tot cu aceasta dieta.
Pe sport trebuie sa mă concentrez cel mai mult și pe tehnici (EFT, TCC, NLP, meditație etc, la concluzia asta am ajuns însă încă mă lupt cu lipsa de motivație și de chef sper să mă ajute Fevarin noul antidepresiv ptr asta.
Chestia asta cu te simți mai bine la creier cu o alimentație corectă nu știu cât e de adevărată, problema principală e că creierul e defect și ți-am zis nu din cauza unei alimentații proaste fiindcă cunosc foarte multi care au alimentații haotice și nesănătoase total dar sunt sunt sănătoase la creier, nu au creierul afectat că mine.
Am renunțat la ideea cu mâncarea face bine la creier, orice as manca tot nasol mă simt.Ma concentrez pe tehnici care sa ajute creierul concret, că cu mâncarea nu vindeci nimic să știi sau mai bine zis cu mâncarea nu vindeci și nici nu ameliorezi vreo problema psihica, când creierul funcționează defectuos nu o să funcționeze bine dacă mănânci doar salata verde dovada că sunt vegani sau vegetarieni care au rămas bolnavi la creier cu tot cu aceasta dieta.
Pe sport trebuie sa mă concentrez cel mai mult și pe tehnici (EFT, TCC, NLP, meditație etc, la concluzia asta am ajuns însă încă mă lupt cu lipsa de motivație și de chef sper să mă ajute Fevarin noul antidepresiv ptr asta.
sa inteleg ca daca ar sta cineva nemancat o zi, nu ar fi nervos, stresat, iritabil, etc ?
ma indoiesc. asta e doar o mica demonstratie. pune mancarea intr-o ecuatie mai mare, studiaza cum mancarea schimba structura corpului unui sportiv, cum indirect, hranind corpul unui sportiv, sportul creste energia mentala. studiaza cum vitamina b6, spre exemplu foloseste triptofanul (care se gaseste in carne spre exemplu) pt a putea fi utilizata de organsm ( ca altfel corpul nu ar absorbi b6 in corp si deci neurotransmitatorii nu ar functiona la fel)
lasa veganul. nu zice nimeni sa fi vegan...
mancarea e totul.
cei sanatosi (adica fara boala mintala) au o structura mai buna a adn-ului ca a unui bolnav si de aceea ei nu depind de mancare in aceeasi masura ca unul bolnav. nu toti avem aceeasi structura sanatoasa a adn-ului. altfel toti am avea aceeasi intelignta, aceleasi boli, aceeasi imunitate, etc
intreaba-i pe africani cat de sanatosi sunt fara mancare, sau pe indieni
stii ca unele alergii pot fiinversate cat de cat cu o dieta corecta ?
ma indoiesc. asta e doar o mica demonstratie. pune mancarea intr-o ecuatie mai mare, studiaza cum mancarea schimba structura corpului unui sportiv, cum indirect, hranind corpul unui sportiv, sportul creste energia mentala. studiaza cum vitamina b6, spre exemplu foloseste triptofanul (care se gaseste in carne spre exemplu) pt a putea fi utilizata de organsm ( ca altfel corpul nu ar absorbi b6 in corp si deci neurotransmitatorii nu ar functiona la fel)
lasa veganul. nu zice nimeni sa fi vegan...
mancarea e totul.
cei sanatosi (adica fara boala mintala) au o structura mai buna a adn-ului ca a unui bolnav si de aceea ei nu depind de mancare in aceeasi masura ca unul bolnav. nu toti avem aceeasi structura sanatoasa a adn-ului. altfel toti am avea aceeasi intelignta, aceleasi boli, aceeasi imunitate, etc
intreaba-i pe africani cat de sanatosi sunt fara mancare, sau pe indieni
stii ca unele alergii pot fiinversate cat de cat cu o dieta corecta ?
nu te astepta ca o alimentatie corecta sa faca minuni. atat zic...
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 11Dispnee urmata de amorteli ale mainilor.De 4 luni tot medici
- 2Respiratie ingreunata - cascat des
- 3greata, ameteli, respiratie dificila
- 4Dificultati in a respira
- 1Tuse, respiratie greoaie
- 7cat mai am de trait!
- 2Nu pot respira adanc+junghi in spate
- 1tuse seaca, respiratie grea, balonare
- 4dupa primul pahar ma rosesc la fata si am senzatia ca ma sufoc
- 1Dificultate respiratie
- 2Usturime gat, piept, greutate respir.
- 1Respiratie greoaie
- 6Respiratie dificila dupa operatia de polipi si amigdale
- 0Vocal Cord Disfunction sau laringita
- 1M-a durut gatul acum s-a ajuns si la asta... tusesc si mi se pare ca e greu sa respir
- 2Pneumonie - am rămas cu o durere de plămâni destul de deranjanta și o dificultate la respirare
- 3Senzație de sufocare
- 11Dispnee - cand inspir simt ca un fel de obstructie care nu ma lasa sa respir pe nas
- 0Respirație grea, senzație de greutate în piept.
- 0Respirație foarte grea!
Mai multe informații despre: Dificultatea in respiratie Respiratie dificila
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: