Repetare endoscopie

16-03-2011
puiuursu
Nu este medic/terapeut
puiuursu
Buna ziua,
va rog sa-mi spuna si mie cineva la ce interval de timp se poate repeta o endoscopie. Am varice esofagiene si stiu ca endoscopia e o operatie invaziva oarecum. Pot apare complicatii?
Multumesc anticipat.
4 comentarii
0
16-03-2011, ora 14:55
Bestiutza23
Nu este medic/terapeut
Bestiutza23
Buna. Eu din cate ştiu si mi s-a spus o endoscopie poate fi repetată la 6 luni cam aşa.Multă sănătate
0
16-03-2011, ora 17:02
Albastru44a
Nu este medic/terapeut
Albastru44a
In general o endoscopie poate fii repetata de cate ori este nevoie.
In cazul d-voastra depinde de rezultatul endoscopiei anterioare si de diagnosticul d-voastra, existand niste recomandari in ceea ce priveste supravegherea endoscopica, astfel sunt importante diagnosticul, gradul varicelor, daca ati suferit vreo hemoragie, ce tratament faceti in prezent.
Daca imi oferiti aceste date v-as putea da un raspuns.

Sanatate
0
16-03-2011, ora 20:34
puiuursu
Nu este medic/terapeut
puiuursu
Multumesc mult.
Diagnosticul nu e cert, un dr zice ciroza, altul nu. Hipertensiune portala din cauza neprecizata (varice esofagiene gr III, varice in fornix, gastropatie portal hipertensiva).Trombacitopenie (cca 40000), splenomegalie.
Nu am avut singerari; fizic sunt ok (relativ-nu par afectat de ceva); tratament - propranolol 2x1/2 cp 40mg.
0
16-03-2011, ora 23:06
Albastru44a
Nu este medic/terapeut
Albastru44a
E mai complicat...Sa incep cu sfarsitul...Tratamentul cu propranolol l-ati primit pt a scadea riscul de sangerare(iar dupa descrierea endoscopica acesta este destul de mare). Asta e o optiune insa mai eficient este montarea de ligaturi la nivelul varicelor esofagiene si repetarea procedurii pana la eradicarea lor, la interval de o luna de zile. Optiunea intre cele 2( ligaturi sau propranolol) se face din discutia cu pacientul explicarea riscurilor, experienta medicului ce trateaza, posibilitatile centrului. Apoi...exista riscul ca in urma ligatrurilor sa se accentueaza varicele gastrice(cele din fornix) care daca sangereaza se opreste mai greu hemoragia. Deci decizia terapeutica o ia medicul impreuna cu pacientul, dupa ce l-a evaluat endoscopic.
Nu stiu de unde sunteti, poate sa va adresati unui centru mai mare, dar decelarea cauzei si tratamentul specific ar fii de mai mare ajutor, poate chiar intrarea pe lista de transplant.

Sanatate.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: