Endoscopia sinusala exploratorie

25-07-2012
Katyella
Nu este medic/terapeut
Katyella
Am cautat pe net dar nu am gasit mare lucru despre asta. Ati putea sa-mi spuneti in ce consta, cine o face in general (eventual la ce clinici) si ce fel de anestezie se practica?
De fapt asta ma intereseaza cel mai mult.ce fel de anestezie se practica si daca doare
Se pot extrage corpuri straine din sinusul maxilar?
Aceasta metoda inlocuieste o eventuala punctie sinusala?

Si cam cat ar costa?

Va multumesc anticipat.
4 comentarii
0
26-07-2012, ora 11:45
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1.punctia sinusala se face cu un ac.. se poate doar spala sinusul.. nu poti vizualiza sinusul si nu poti scoate corpi straini
2. endoscopia simpla nazala se face cu anestezie locala ( sprey)
3 endoscopia Sinusala se face numi cu internare in clinici ORL ( stat sau Private).. si se face cu anestezie totala.
costul difera de la clinica si oras..
de la 500 lei la 500 euro
0
26-07-2012, ora 11:55
Katyella
Nu este medic/terapeut
Katyella
Va multumesc mult pentru raspuns!
E o chestiune pe care n-o inteleg la punctiile astea. am vazut ca unii fac cate 10
Eu am o sinuzita odontogena cauzata de corp strain in sinus dar dintr-a doua zi la mine a inceput sa dreneze dupa Olinth, apa de mare. La fiecare 20-30 de minute imi curat nasul si am nara cu pricina permeabila. Fiind o cavitate care comunica cu nasul - nu ar putea sa se curete si la altii fara acele punctii repetate? De ce un numar atatde mare de persoane ajunge safaca punctii?

(nu m-am medicat singura ci la indicatiile medicului ORL)
0
27-07-2012, ora 08:56
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
am o veste NU tocmai buna
in cazul unei sinuzite odontogene cauzate de corp strain vindecarea totala este NUMAI prin interventie clasica pe sinusul maxilar facut in clinica de Maxilo facial ( deoarece trebuie inchisa si acea legatura intre sinus si alveola dentara)
se poate si endoscopic sa se scoata corpul strain si sa se curate sinusul... dar nu se poate pune grefa pe acel loc pe unde a intrat corpul strain
despre PUnctii in cazul dat NU se poate vorbi.. sinuzita o sa recidiveze din cauza corpului strain
0
27-07-2012, ora 11:32
Katyella
Nu este medic/terapeut
Katyella
Perfect.adica nu-i perfect dar mi-ati raspuns la intrebare!
Eu tocmai deschisesem un topic unde intrebam ce optiune sa aleg pentru scoaterea acelui corp strain (da, stiu ca nu il pot lasa acolo): prin endoscopie sinusala sau prin abord bucal la maxilo?
Si nu mi-a raspuns nimeni nimic..
Acum am inteles ca asta e "detaliul". Membrana sinusala care trebuie refacuta si care nu se poate face prin endoscopie. (sigur ca eu ma gandeam ca endoscopia e mai putin invaziva si m-as reface mai repede dupa OP)

Asadar m-am lamurit si nu-mi mai sacai medicul cu intrepari stupide! Voi merge la chirurul maxilo si voi opta pentru anestezia locala care seface si in operatiile de sinus lift...Eu asa vad interventia asta ca pe un sinus lift, sper sa nu fie probleme.
Va multumesc de mii de ori pt raspuns

(pana atunci sper sa tratez sinuzita, cum spuneam, nasul dreneaza in continuare dar nu a disparut acel miros urat :(
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: