Interpretare Rezultat Endoscopie Digestiva Superioara
![Mona321](https://cdn.romedic.ro/img/user-default.png)
Buna ziua, va rog frumos, se poate ca cineva sa imi spuna, punctual, ce inseamna efectiv ce scrie in raportul medical de la endoscopia digestiva superioara? Si daca ceva nu e ok, o sugestie pentru investigatii mai amanuntite/tratament.
Fiica mea a slabit mult. Facuse deja tratamentul H Pylori si ii iesise negativ de doua ori, din scaun.
Vizualizare: duoden 2 - DA / papila majora - NU / retroversie fornix - DA
Esofag: Normal in 1/3 superioara, mijlocie si inferioara.
Jonctiune esogastrica: la 36 cm distanta de arcada dentara, fara leziuni de esofagita de reflux, fara hernie hitala - vizualizare imperfecta in fornix - resturi alimentare si reflex de varsatura accentuat.
Stomac: Peristaltism normal, cu mucoasa hiperemica antral.
Corp gastric si fornix (in retroversie) cu eritem si aspect petesial, cardia normala.
S-au prelevat 2 fragmente mucosale (antral si corporeal) pentru TEST RAPID Helicobacter Pylori - POZITIV !
Pilor: Normal.
Bulb duodenal: Normal, fara eroziuni sau ulceratii.
Duoden 2: Normal macroscopic - se preleveaza cateva fragmente mucoasle pentru diagnosticul de enteropatie glutenica
I s-a dat tratament pentru H. Pylori, regim si de facut un panel pentru intolerante alimentare.
Va multumesc anticipat!
Fiica mea a slabit mult. Facuse deja tratamentul H Pylori si ii iesise negativ de doua ori, din scaun.
Vizualizare: duoden 2 - DA / papila majora - NU / retroversie fornix - DA
Esofag: Normal in 1/3 superioara, mijlocie si inferioara.
Jonctiune esogastrica: la 36 cm distanta de arcada dentara, fara leziuni de esofagita de reflux, fara hernie hitala - vizualizare imperfecta in fornix - resturi alimentare si reflex de varsatura accentuat.
Stomac: Peristaltism normal, cu mucoasa hiperemica antral.
Corp gastric si fornix (in retroversie) cu eritem si aspect petesial, cardia normala.
S-au prelevat 2 fragmente mucosale (antral si corporeal) pentru TEST RAPID Helicobacter Pylori - POZITIV !
Pilor: Normal.
Bulb duodenal: Normal, fara eroziuni sau ulceratii.
Duoden 2: Normal macroscopic - se preleveaza cateva fragmente mucoasle pentru diagnosticul de enteropatie glutenica
I s-a dat tratament pentru H. Pylori, regim si de facut un panel pentru intolerante alimentare.
Va multumesc anticipat!
2 comentarii
![Dr. Vlad-Olimpiu Butiurca](/arata_img.php?img=cont_168606.jpg&w=100&h=150&cale=/uploadpoze/forum)
Rezultatul este în limitele normalului din punct de vedere al conformației anatomice. Sunt prezente semne indirecte a unei infecții cu H.pylori confirmată de testul rapid. Totodată, gastroenterologul a mai recoltat piese bioptice pentru testarea intoleranței la gluten. Urmați sfaturile date până acum și tratamentul prescris.
![Mona321](https://cdn.romedic.ro/img/user-default.png)
Va multumesc pentru raspuns. Eu doream sa stiu efectiv ce inseamna fiecare rand, pentru ca sunt scrise in raport tocmai pentru ca semnifica ceva. In mare mi s-a spus ca are gastrita, H pylori si poate intoleranta la gluten (la testul de sange a iesit negativ) - intoleranta care poate fi cauza unei anemii feriprive.
![Programari cabinete medicale, clinici](https://cdn.romedic.ro/icon/90x90-medic.png)
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 37Rezultat endoscopie
- 4ulcer bulbar
- 4Repetare endoscopie
- 4Endoscopia sinusala exploratorie
- 1endoscopie cu anestezie (propofol)
- 3diagnosticare boala celiaca
- 0Ecografia gastrica sau RMN?
- 3Dupa endoscopie.
- 0Endoscopie digestiva superioara
- 0Endoscopie digestiva superioara
- 1Pungulite de sange in gat