Interpretare Rezultat Endoscopie Digestiva Superioara

18-09-2021
Mona321
Nu este medic/terapeut
Mona321
Buna ziua, va rog frumos, se poate ca cineva sa imi spuna, punctual, ce inseamna efectiv ce scrie in raportul medical de la endoscopia digestiva superioara? Si daca ceva nu e ok, o sugestie pentru investigatii mai amanuntite/tratament.

Fiica mea a slabit mult. Facuse deja tratamentul H Pylori si ii iesise negativ de doua ori, din scaun.

Vizualizare: duoden 2 - DA / papila majora - NU / retroversie fornix - DA

Esofag: Normal in 1/3 superioara, mijlocie si inferioara.

Jonctiune esogastrica: la 36 cm distanta de arcada dentara, fara leziuni de esofagita de reflux, fara hernie hitala - vizualizare imperfecta in fornix - resturi alimentare si reflex de varsatura accentuat.

Stomac: Peristaltism normal, cu mucoasa hiperemica antral.

Corp gastric si fornix (in retroversie) cu eritem si aspect petesial, cardia normala.

S-au prelevat 2 fragmente mucosale (antral si corporeal) pentru TEST RAPID Helicobacter Pylori - POZITIV !

Pilor: Normal.

Bulb duodenal: Normal, fara eroziuni sau ulceratii.

Duoden 2: Normal macroscopic - se preleveaza cateva fragmente mucoasle pentru diagnosticul de enteropatie glutenica

I s-a dat tratament pentru H. Pylori, regim si de facut un panel pentru intolerante alimentare.

Va multumesc anticipat!
2 comentarii
0
18-09-2021, ora 18:19
Dr. Vlad-Olimpiu Butiurca
Chirurgie generala, Tîrgu-Mures
Dr. Vlad-Olimpiu Butiurca
Rezultatul este în limitele normalului din punct de vedere al conformației anatomice. Sunt prezente semne indirecte a unei infecții cu H.pylori confirmată de testul rapid. Totodată, gastroenterologul a mai recoltat piese bioptice pentru testarea intoleranței la gluten. Urmați sfaturile date până acum și tratamentul prescris.
0
18-09-2021, ora 19:53
Mona321
Nu este medic/terapeut
Mona321
Va multumesc pentru raspuns. Eu doream sa stiu efectiv ce inseamna fiecare rand, pentru ca sunt scrise in raport tocmai pentru ca semnifica ceva. In mare mi s-a spus ca are gastrita, H pylori si poate intoleranta la gluten (la testul de sange a iesit negativ) - intoleranta care poate fi cauza unei anemii feriprive.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: