Reflux gastroesofagian + Infectie si raguseala de o luna
Buna ziua domnule doctor.
De aproximativ 10 ani am probleme legate de reflux.
In acesti ani am incercat diverse tratamente antiacide fara insa a rezolva problema.
Am avut mai demult si perioade cand am stat fara tratament cu semne suportabile de reflux(1, 2 arsuri ocazionale saptamnal)
dar si perioade cu arsuri mari cand am fost nevoit de iau tratament consistent cu inhibitori pompa de protoni.
Incepand cu anul 2016 am inceput sa am si dureri in piept cel mai probail cu provenienta esofagiene,
am facut cateva gastroscopii care au aratat esofagita de reflux si gastrita eritematoasa insa am primit acelasi tratament ca pana acum.
(gastrofait, motilium si nexium)
Si acum va expun problemele ORL.
Am fost operat de 4 ori, odata de sinuzita frontala congenitala, odata pentru corectarea unei deviatii de sept si de 2 ori cautarizari de mucoasa cu radiofreceventa.
Chiar si asa inca nu respir bine, mi se infunda nasul foarte tare noaptea si sunt nevoit sa mai apelez la decongiestionate.
In toti acesti ani nu am avut probleme cu vocea, insa rareori dureri de gat(2, 3 episoade anual) care treceau in maxim 6 zile.
In ultmul an am inceput sa simt flegma in gat unori dupa masa lucru care ma facea sa nu pot vorbi normal, dupa curatarea gatului eream ok insa.
La inceputul lunii august am facut o infectie urata(pneumonie atipica).
A debutat cu dificultati la inghitire(disfagie in principal esofagiene dar si orofaringiană)durere de gat si raguseala.
Am fost la pneumolog, orl-ist si gastroenterolog.
Am primit 2 serii de antibiotice, antiacide, antifungice, spray-uri si bomboane pentru gat.
Doctorul ORL-ist a zis ca este gatul extrem de iritat dar nimic mai mult.
Tot nu sunt bine...
Tusea aproape s-a potolit insa am inca flegma(in principal alba sau usor galbuie)
si sunt ragusit(vocea nitel mai groasa insa cu zazaituri).
Simt un nod in gat si trebuie sa scuip continuu.Am limba alba, foarte incarcata...
Tin regim alimentar dar nu prea ajuta, am arsuri puternice daca renunt la antiacide.
Respir greu, ma tine ceva in piept si am usoare suieraturi la respiratia pe gura.
Capacitatea respiratorie a iesit undeva la 75% la testul de spirometrie.
Ma tem sa nu fie ceva mai grav, ce pot sa fac in continuare????
Eventual daca se poate putem aranja si o consultatie prin email.
Cu multumiri,
Ciprian.
De aproximativ 10 ani am probleme legate de reflux.
In acesti ani am incercat diverse tratamente antiacide fara insa a rezolva problema.
Am avut mai demult si perioade cand am stat fara tratament cu semne suportabile de reflux(1, 2 arsuri ocazionale saptamnal)
dar si perioade cu arsuri mari cand am fost nevoit de iau tratament consistent cu inhibitori pompa de protoni.
Incepand cu anul 2016 am inceput sa am si dureri in piept cel mai probail cu provenienta esofagiene,
am facut cateva gastroscopii care au aratat esofagita de reflux si gastrita eritematoasa insa am primit acelasi tratament ca pana acum.
(gastrofait, motilium si nexium)
Si acum va expun problemele ORL.
Am fost operat de 4 ori, odata de sinuzita frontala congenitala, odata pentru corectarea unei deviatii de sept si de 2 ori cautarizari de mucoasa cu radiofreceventa.
Chiar si asa inca nu respir bine, mi se infunda nasul foarte tare noaptea si sunt nevoit sa mai apelez la decongiestionate.
In toti acesti ani nu am avut probleme cu vocea, insa rareori dureri de gat(2, 3 episoade anual) care treceau in maxim 6 zile.
In ultmul an am inceput sa simt flegma in gat unori dupa masa lucru care ma facea sa nu pot vorbi normal, dupa curatarea gatului eream ok insa.
La inceputul lunii august am facut o infectie urata(pneumonie atipica).
A debutat cu dificultati la inghitire(disfagie in principal esofagiene dar si orofaringiană)durere de gat si raguseala.
Am fost la pneumolog, orl-ist si gastroenterolog.
Am primit 2 serii de antibiotice, antiacide, antifungice, spray-uri si bomboane pentru gat.
Doctorul ORL-ist a zis ca este gatul extrem de iritat dar nimic mai mult.
Tot nu sunt bine...
Tusea aproape s-a potolit insa am inca flegma(in principal alba sau usor galbuie)
si sunt ragusit(vocea nitel mai groasa insa cu zazaituri).
Simt un nod in gat si trebuie sa scuip continuu.Am limba alba, foarte incarcata...
Tin regim alimentar dar nu prea ajuta, am arsuri puternice daca renunt la antiacide.
Respir greu, ma tine ceva in piept si am usoare suieraturi la respiratia pe gura.
Capacitatea respiratorie a iesit undeva la 75% la testul de spirometrie.
Ma tem sa nu fie ceva mai grav, ce pot sa fac in continuare????
Eventual daca se poate putem aranja si o consultatie prin email.
Cu multumiri,
Ciprian.
4 comentarii
1. pentru a exclude ceva mai grav se fac RMN abdominal, torace
2 ma intereseaza Varsta, inaltimea, KG
3 descrie o zi din alimentatie.. de la trezire la culcare..sa vad unde gresesti
2 ma intereseaza Varsta, inaltimea, KG
3 descrie o zi din alimentatie.. de la trezire la culcare..sa vad unde gresesti
In primu rand va multumesc mult pentru raspuns!
1.Am facut un CT torace, arata unele probleme, inca nu am ajuns sa discut cu medicul pneumolog detaliat..
Scriu mai jos rezultatul:
CT torace nativ si cu substanta de contrast:
Nu se constata formatiuni nodulare suspecte pulmonar bilateral pre- ori postcontrast. Nodul subpleural de 4 mm
antero-lateral drept - cel mai probabil sechelar, postinflamator.
Fara focare congestive, bronsioalveolare sau atelectatice decelabile pulmonar bilateral.
Ingrosare a peretilor bronsici para- si infrahilar bilateral cu minime ectazii cilindrice, asociat.
TAP de 24 mm, artera pulmonara dreapta in hil de 18 mm.
Fara adenopatii mediastinale. Exista discret tesut timic restant, de cca. 9 mm grosime.
Fara colectie pleurala sau pericardical.
De mentionat originea TC la nivelul hiatusului aortic - aspect ce ar putea fi sugestiv unui sindrom Dunbar.
Ficatul are dimensiuni normale, margini rotunjite si structura omogena nativ.
Colecistul - fara calculi decelabili CT la interior.
Pancreasul, splina, ambii rinichi (partial scanati) si glandele suprarenale - fara anomalii.
Fara adenopatii retroperitoneale sau ascita la nivelul abdomenului superior.
Fara leziuni osoase suspecte decelabile in segemntul examinat.
CONCLUZII:
Usoare modificari CT de tip bronsitic fara semne de HTPulmonara. Fara adenopatii mediastinale.
TC cu origine la nivelul hiatusului aortic - aspect sugestiv unui sdr. Dunbar.
2.
36 de ani, 67 kg
3.
->Dimineata:
Conserva de peste cu tomate sau orez, biscuiti digestivi sau lipie, fructe persici sau banana
-> La pranz ciorba sau supa de legume cu carne de pui sau mix de legume fierte uneopri cu sos imprepuna cu carne de pui, peste sau mai rra de porc
->Seara:
Iaurt, fructe, paste sau supa de legume
Uneori mai manc prajitura, ciocolata dar putina(1, 2 cubulete mici de 1 cm patrat).
Uneori beau cate o cafea, la fel si alcool de 2, 3 ori pe luna ocazional...
De precizat ca am reflux si cu stomacul gol, ma trezesc noaptea am dureri la esofag
si arsuri puternice daca nu iau anticide...
1.Am facut un CT torace, arata unele probleme, inca nu am ajuns sa discut cu medicul pneumolog detaliat..
Scriu mai jos rezultatul:
CT torace nativ si cu substanta de contrast:
Nu se constata formatiuni nodulare suspecte pulmonar bilateral pre- ori postcontrast. Nodul subpleural de 4 mm
antero-lateral drept - cel mai probabil sechelar, postinflamator.
Fara focare congestive, bronsioalveolare sau atelectatice decelabile pulmonar bilateral.
Ingrosare a peretilor bronsici para- si infrahilar bilateral cu minime ectazii cilindrice, asociat.
TAP de 24 mm, artera pulmonara dreapta in hil de 18 mm.
Fara adenopatii mediastinale. Exista discret tesut timic restant, de cca. 9 mm grosime.
Fara colectie pleurala sau pericardical.
De mentionat originea TC la nivelul hiatusului aortic - aspect ce ar putea fi sugestiv unui sindrom Dunbar.
Ficatul are dimensiuni normale, margini rotunjite si structura omogena nativ.
Colecistul - fara calculi decelabili CT la interior.
Pancreasul, splina, ambii rinichi (partial scanati) si glandele suprarenale - fara anomalii.
Fara adenopatii retroperitoneale sau ascita la nivelul abdomenului superior.
Fara leziuni osoase suspecte decelabile in segemntul examinat.
CONCLUZII:
Usoare modificari CT de tip bronsitic fara semne de HTPulmonara. Fara adenopatii mediastinale.
TC cu origine la nivelul hiatusului aortic - aspect sugestiv unui sdr. Dunbar.
2.
36 de ani, 67 kg
3.
->Dimineata:
Conserva de peste cu tomate sau orez, biscuiti digestivi sau lipie, fructe persici sau banana
-> La pranz ciorba sau supa de legume cu carne de pui sau mix de legume fierte uneopri cu sos imprepuna cu carne de pui, peste sau mai rra de porc
->Seara:
Iaurt, fructe, paste sau supa de legume
Uneori mai manc prajitura, ciocolata dar putina(1, 2 cubulete mici de 1 cm patrat).
Uneori beau cate o cafea, la fel si alcool de 2, 3 ori pe luna ocazional...
De precizat ca am reflux si cu stomacul gol, ma trezesc noaptea am dureri la esofag
si arsuri puternice daca nu iau anticide...
normal ca ai arsri..fiindac alimetatia e total gresita
acidul gastric urca pe esofag irita si inflameaza esofag, faringe pana sus in spatele nasului... poate sa fie aspirat acidul gastric in smn..si normal ca se ingroasa mucoasa bronsica
1 Cum s amananci conserva de peste cu tomat dimineata cand ai gastrita???
o apa calda la trezire, ou fert, terci din fulgi de ovas firti pe apa..si adaugat seminte si fructe dupa gust
2. cum s amananci ciorbe acre si salate cu otet..;a pranz??? doar supe ... si salate doar cu ulei
3 cum sa mananci seara fructe care fermenteaza??? si produ aciditate in somn ?
acidul gastric urca pe esofag irita si inflameaza esofag, faringe pana sus in spatele nasului... poate sa fie aspirat acidul gastric in smn..si normal ca se ingroasa mucoasa bronsica
1 Cum s amananci conserva de peste cu tomat dimineata cand ai gastrita???
o apa calda la trezire, ou fert, terci din fulgi de ovas firti pe apa..si adaugat seminte si fructe dupa gust
2. cum s amananci ciorbe acre si salate cu otet..;a pranz??? doar supe ... si salate doar cu ulei
3 cum sa mananci seara fructe care fermenteaza??? si produ aciditate in somn ?
Revin cu cateva completari la raspunsul dumneavoastra.
1. Fulgii imi fac greata din pacate iar cei cu ciocolata sau fructe uscate nu sunt indicati...
Pestele nu este neaparat cu tomat, este si cu orez sau legume insa ar fi mai bine sa iau in ulei???, am citit ca nici grasimile nu sunt indicate deloc la gastrita...
2.Nu mananc ciorbe acre si nici salate acre deci aici e ok.
3.Fructele destul de rar seara si mai mult banane, le voi muta dimineata complet.
Eventual voi incerca sa apelez la ajutorul unui nutritionist, de la gastroenterologie nu am primit indicatii decat de cateva exceptii alimentare care deja le stiam...
Multumesc pentru ajutor!
1. Fulgii imi fac greata din pacate iar cei cu ciocolata sau fructe uscate nu sunt indicati...
Pestele nu este neaparat cu tomat, este si cu orez sau legume insa ar fi mai bine sa iau in ulei???, am citit ca nici grasimile nu sunt indicate deloc la gastrita...
2.Nu mananc ciorbe acre si nici salate acre deci aici e ok.
3.Fructele destul de rar seara si mai mult banane, le voi muta dimineata complet.
Eventual voi incerca sa apelez la ajutorul unui nutritionist, de la gastroenterologie nu am primit indicatii decat de cateva exceptii alimentare care deja le stiam...
Multumesc pentru ajutor!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4hipertiroida si tratament pentru reflux gastroesofagian
- 1nas infundat si raguseala doar dimineata
- 4Refluxul si borsul de casa
- 16jena la inghitit - in spatele omusorului
- 2probleme cu stomacul, refluzul gastric si regurcitatie blocata
- 5refluxul gastric la sugar... e grava problema asta?
- 1Poate fi senzatie de nod in gat de la gastrita cronica?
- 2Reflux Gastro-Esofagian
- 2Nod in gat si raguseala
- 3tuse, sputa, raguseala
- 2Senzatie de nod in gat
- 2Umflatura...ca o basica...in gat
- 4chisturi la sinusuri si maxilare
- 1Nod in gat
- 3Reflux gastroesofagian.
- 2Esofagita de reflux
- 2Ragusala persistenta
- 8Eructatii frecvente - posibil problema de sănătate?
- 5Problema tot persista
Mai multe informații despre: Refluxul gastroesofagian Senzatia de nod in gat Raguseala
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: