Durere de burtă și febră
M-am trezit într-o dimineață cu o durere de burtă (în zona buricului) care a avut o intensitate puternica (nu puteam desfășura activitățile din cauza acesteia), dar care a trecut dupa administrarea unor antispastice. La puțin timp apare o ușoara febră (37.5-37.6 C) dar care dispare după o oră de la administrarea unui paracetamol. Ambele simptome nu au mai apărut, iar după ceva zile a început o ușoară panică. De câteva zile am gâtul uscat și simt ca și cum din stomac vine ca un foc, aer cald și prezența unor mici frisoane (fără febră). Acum 2 ani am mai pățit să mă trezesc cu o febră ușoară și să simt ca și cum din stomac îmi vine un foc. Atunci am luat un tratament cu Antibiotic (asta fiindu-mi prescris pe ideea că ar fi infecție) și simptomele au disparut, cel puțin febră a fost la fel de moment, după care a dispărut. De câtiva ani mă confrunt și cu mucus în gât (flegmă), mucus transparent, nefumător fiind. Am fost diagnosticat și cu boala de reflux gastroesofagian, luând la nevoie Nexium. Deși mănânc diferite alimente ce ar putea provoca aciditate, nu am simptome specifice refluxului. O probabilitate a fost ca acesta să fie pe fond de stres. Tura aceasta am făcut diferite analize de scaun și nu am avut nimic (absent/negativ). Poate durerea de burtă să fi fost o intigestie, dar febra respectiva tot nu știu o cauză (nefiind de lungă durată și trecând în totalitate și imediat de la primul paracetamol administrat). Durere de burtă nu am mai avut și nici nu a fost de lungă durată. Nu am avut alte simptome, cum ar fi: gust amar, greață, amețeli, dureri de cap etc.
1 comentarii
Simptomele descrise ar putea avea mai multe explicații posibile și merită investigate pe mai multe direcții pentru a înțelege cauza precisă.
1. Intensitatea și localizarea durerii abdominale: Durerea puternică în zona buricului care cedează la antispastice sugerează un spasm intestinal sau o altă cauză abdominală benignă, cum ar fi o indigestie sau un episod izolat de disconfort gastrointestinal.
2. Febra ușoară și tranzitorie: Faptul că febra a fost de scurtă durată și a răspuns bine la paracetamol poate indica o infecție minoră sau o reacție inflamatorie pasageră. Totuși, fără alte simptome infecțioase prezente și dat fiind caracterul izolat al episodului, este posibil să nu fie o preocupare majoră.
3. Simptomele actuale de gât uscat și senzația de "foc" din stomac: Acestea pot fi legate de refluxul gastroesofagian pe care l-ați menționat. Refluxul poate să nu provoace întotdeauna simptome clasice precum arsurile gastrice, dar poate cauza senzații atipice cum ar fi durerea toracică, gâtul uscat și chiar simptome respiratorii datorită aspirației microscopice de acid. Faptul că ați fost diagnosticat cu această afecțiune și că aceste simptome apar sporadic poate sugera că refluxul este insuficient controlat sau că este exacerbate de anumiți factori, cum ar fi dieta sau stresul.
4. Mucusul în gât (flegma): Acesta poate fi și el un simptom al refluxului laringofaringian, o formă de reflux gastroesofagian în care acidul atinge zona superioară a gâtului, provocând iritație și mucus excesiv.
Recomandările ar fi următoarele:
- Evaluare medicală: Ar fi prudent să discutați aceste simptome cu medicul dumneavoastră, care poate să ajusteze tratamentul pentru reflux sau să exploreze alte cauze posibile prin examinare și eventual investigații suplimentare.
- Ajustarea tratamentului pentru reflux: Dacă Nexium (esomeprazol) este luat "la nevoie", s-ar putea să nu fie suficient pentru controlul simptomelor pe termen lung. Discutați cu medicul despre posibilitatea unui tratament regulat sau ajustarea dozei.
- Monitorizarea dietei și stilului de viață: Chiar dacă nu observați simptome imediate după consumul anumitor alimente, este posibil ca acestea să contribuie la simptome pe termen lung. Menținerea unui jurnal alimentar și observarea corelațiilor între dieta și simptome ar putea oferi indicii utile.
- Managementul stresului: Acesta poate exacerba multe condiții gastrointestinale, inclusiv refluxul. Tehnici de relaxare, exercițiile fizice regulate și o rutină de somn adecvată pot fi de ajutor.
Ar fi util să continuați colaborarea cu medicul dumneavoastră pentru a găsi cea mai eficientă strategie de management al acestor simptome.
1. Intensitatea și localizarea durerii abdominale: Durerea puternică în zona buricului care cedează la antispastice sugerează un spasm intestinal sau o altă cauză abdominală benignă, cum ar fi o indigestie sau un episod izolat de disconfort gastrointestinal.
2. Febra ușoară și tranzitorie: Faptul că febra a fost de scurtă durată și a răspuns bine la paracetamol poate indica o infecție minoră sau o reacție inflamatorie pasageră. Totuși, fără alte simptome infecțioase prezente și dat fiind caracterul izolat al episodului, este posibil să nu fie o preocupare majoră.
3. Simptomele actuale de gât uscat și senzația de "foc" din stomac: Acestea pot fi legate de refluxul gastroesofagian pe care l-ați menționat. Refluxul poate să nu provoace întotdeauna simptome clasice precum arsurile gastrice, dar poate cauza senzații atipice cum ar fi durerea toracică, gâtul uscat și chiar simptome respiratorii datorită aspirației microscopice de acid. Faptul că ați fost diagnosticat cu această afecțiune și că aceste simptome apar sporadic poate sugera că refluxul este insuficient controlat sau că este exacerbate de anumiți factori, cum ar fi dieta sau stresul.
4. Mucusul în gât (flegma): Acesta poate fi și el un simptom al refluxului laringofaringian, o formă de reflux gastroesofagian în care acidul atinge zona superioară a gâtului, provocând iritație și mucus excesiv.
Recomandările ar fi următoarele:
- Evaluare medicală: Ar fi prudent să discutați aceste simptome cu medicul dumneavoastră, care poate să ajusteze tratamentul pentru reflux sau să exploreze alte cauze posibile prin examinare și eventual investigații suplimentare.
- Ajustarea tratamentului pentru reflux: Dacă Nexium (esomeprazol) este luat "la nevoie", s-ar putea să nu fie suficient pentru controlul simptomelor pe termen lung. Discutați cu medicul despre posibilitatea unui tratament regulat sau ajustarea dozei.
- Monitorizarea dietei și stilului de viață: Chiar dacă nu observați simptome imediate după consumul anumitor alimente, este posibil ca acestea să contribuie la simptome pe termen lung. Menținerea unui jurnal alimentar și observarea corelațiilor între dieta și simptome ar putea oferi indicii utile.
- Managementul stresului: Acesta poate exacerba multe condiții gastrointestinale, inclusiv refluxul. Tehnici de relaxare, exercițiile fizice regulate și o rutină de somn adecvată pot fi de ajutor.
Ar fi util să continuați colaborarea cu medicul dumneavoastră pentru a găsi cea mai eficientă strategie de management al acestor simptome.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2Boala de reflux gastro esofagian agravata?
- 15nu pot lua BONVIVA.ce sa fac? ROG RASPUNS!
- 0reflux gastro-esofagian (cred)
- 2Satri de voma
- 2amigdalita cronica, operatie sau nu?
- 0Stresclin GI pt reflux gastroesofagian?
- 2Nod in gat si usoara intepatura in ureche
- 9Problema cu Refluxu si as fi tare curios de parerea domnului doctor Valeriu...
- 6Boala de reflux si hernie hiatala
- 6Endoscopie pentru gastrita -rugaminte
- 0Lipsa eructație
- 1Balonare, constipație, reflux și pierdere in greutate
- 0Scaun marunt si inchis la culoare
- 4Ajutati-ma: Probleme digestive - Arsuri gastrice
- 2De ce am mereu arsuri la stomac și esofag și îmi vine câteodată mâncarea înapoi?
- 4Tuse după masa
- 4Helicobacter, simptome esofag
- 3Esofagita grad A, gastro-duodenita prin reflux alcalin
- 8Eructatii frecvente - posibil problema de sănătate?
Mai multe informații despre: Refluxul gastroesofagian Refluxul digestiv durere de burta
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
- Laringita de reflux
- Hernia hiatala
- Refluxul gastroesofagian
- Esofagul Barrett
- Regurgitatie
- Hiperaciditatea gastrica
- Refluxul gastroesofagian la copil
- Durerea abdominală recurentă la adult
- Durerea abdominală fără febră
- Durerea abdominală cu febră
- Durere abdominală subombilicală (durere mai jos de buric, durerea hipogastrică)
- Durerea în dreapta jos (abdomen, burtă)
- Regim reflux gastro-esofagian (pirozis)
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: