Recuperare operatie osteonecroza
![Claudia Anda](/arata_img.php?img=cont_149181.jpg&w=100&h=150&cale=/uploadpoze/forum)
Buna ziua,
As avea o intrebare, am o osteonecroza aseptica la metatarsianul 2, medicul Ortoped mi-a spus ca ar putea sa imi remodeleze osul putin la margini sa nu mai fie asa dureros atunci cand umblu.As dori sa stiu cat dureaza recuperarea, cat trebuie sa stau imobilizata fara sa pot umbla etc.
Va multumesc frumos!
As avea o intrebare, am o osteonecroza aseptica la metatarsianul 2, medicul Ortoped mi-a spus ca ar putea sa imi remodeleze osul putin la margini sa nu mai fie asa dureros atunci cand umblu.As dori sa stiu cat dureaza recuperarea, cat trebuie sa stau imobilizata fara sa pot umbla etc.
Va multumesc frumos!
3 comentarii
![Dr. Marius Uscatu](/arata_img.php?img=cont_15299.jpg&w=100&h=150&cale=/uploadpoze/forum)
Buna ziua!
Este vorba despre maladia Freiberg, care are un tratament destul de bine codificat (destul de rar unul chirurgical):
- in stadiile initiale (perioada inflamatorie), tratamentul este unul functional (reducerea drastica a efortului fizic);
- in stadiile moderate, cand mai exista mobilitate articulara, se poate discuta osteotomia de dorsalizare a capului metatarsian;
- in stadiile tardive, cu artroza masiva, se poate discuta emondajul articular.
In absolut toate situatiile nu trebuie neglijata problema de baza, si anume tulburarea de statica a ante-piciorului, cum ar fi monturile (hallux valgus), artroza metatarso-haluciana, metatarsalgia centrala (mediana) etc.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Este vorba despre maladia Freiberg, care are un tratament destul de bine codificat (destul de rar unul chirurgical):
- in stadiile initiale (perioada inflamatorie), tratamentul este unul functional (reducerea drastica a efortului fizic);
- in stadiile moderate, cand mai exista mobilitate articulara, se poate discuta osteotomia de dorsalizare a capului metatarsian;
- in stadiile tardive, cu artroza masiva, se poate discuta emondajul articular.
In absolut toate situatiile nu trebuie neglijata problema de baza, si anume tulburarea de statica a ante-piciorului, cum ar fi monturile (hallux valgus), artroza metatarso-haluciana, metatarsalgia centrala (mediana) etc.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
![Claudia Anda](/arata_img.php?img=cont_149181.jpg&w=100&h=150&cale=/uploadpoze/forum)
Va multumesc frumos pentru raspuns. Eum a incadrez in al doilea stadiu.
As dori sa stiu perioada de recuperare deoarece anul viitor voi avea un eveniment important si sa stiu cat dureaza recuperare propriu zisa.
As dori sa stiu perioada de recuperare deoarece anul viitor voi avea un eveniment important si sa stiu cat dureaza recuperare propriu zisa.
![Dr. Marius Uscatu](/arata_img.php?img=cont_15299.jpg&w=100&h=150&cale=/uploadpoze/forum)
In stadiul intermediar se discuta tratamentul conservator (adica abstentia de la chirurgie) si cel chirurgical (osteotomia de dorsalizare a capului metatarsian).
Interventia este una deosebit de delicata si este oricand preferabila abstentia decat o interventie esuata.
Asa dupa cum va precizam, trebuie abordata intreaga tulburare de statica a ante-piciorului, si nu numai maladia Freiberg.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Interventia este una deosebit de delicata si este oricand preferabila abstentia decat o interventie esuata.
Asa dupa cum va precizam, trebuie abordata intreaga tulburare de statica a ante-piciorului, si nu numai maladia Freiberg.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
![Programari cabinete medicale, clinici](https://cdn.romedic.ro/icon/90x90-medic.png)
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 35Copil de 4 ani are osteonecroza
- 4Osteonecroza, ajutor !
- 1osteonecroza cap femural drept
- 12Osteonecroza cap femural stg.
- 54foraje in cazul necrozei aseptice de cap femural
- 9osteonecroza cap femural
- 4osteonecroza cap femural, picior mai scurt
- 17Osteonecroza grad II cap femural stang
- 0Osteonecroza mandibulara
- 9Modificări de osteonecroză aseptică cap femural bilateral.
- 2cancer mandibular la fetita de 8 ani!
- 4infarct osos
- 1Am fost diagnosticat cu osteonecroza cap femural bilateral
- 1fractura vicios consolidata
- 9Boala lui Freiberg
- 4RMN genunchi, osteonecroză ! Vă rog respectuos un răspuns!
Mai multe informații despre: Osteonecroza
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: