Boala lui Freiberg
Salut, am nevoie de câteva informații despre Freiberg disease. Se manifestă cumva prin durere la efort fizic, edem osos și durere în talpă? Alte informații utile?
9 comentarii
Buna seara,
Este vorba despre necroza capului metatarsian 2 (mai rar 3 sau 4), care evolueaza catre distrugerea articulatiei (artroza), cu dureri articulare, metatarsalgii (dureri plantare) si mai ales limitarea mobilitatii articulare metatarso-falangiene.
Solutiile terapeutice sunt destul de limitate.
Este sigur ca interzice eforturile sportive.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Este vorba despre necroza capului metatarsian 2 (mai rar 3 sau 4), care evolueaza catre distrugerea articulatiei (artroza), cu dureri articulare, metatarsalgii (dureri plantare) si mai ales limitarea mobilitatii articulare metatarso-falangiene.
Solutiile terapeutice sunt destul de limitate.
Este sigur ca interzice eforturile sportive.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Se poate remarca și umflarea zonei? Am nevoie de câteva sfaturi, recent am început să fac sport și chiar nu vreau să renunț cu toate că la efort apare un discomfort, există o intervenție chirurgicală care ar putea elimina problema? Și discomfortul se accentuează când stau mult încălțat, este normal?
Asa dupa cum va precizam in raspunsul anterior, solutiile terapeutice sunt destul de limitate.
Interventile chirurgicale sunt doar paleative si nu fac decat sa intarzie distrugerea totala a articulatiei.
Distrugerea articulatiei este strict proportionala cu utlizarea ei, deci este sigur ca interzice eforturile sportive.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Interventile chirurgicale sunt doar paleative si nu fac decat sa intarzie distrugerea totala a articulatiei.
Distrugerea articulatiei este strict proportionala cu utlizarea ei, deci este sigur ca interzice eforturile sportive.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Să înțeleg că articulația respectivă la un moment dat nu mai poate fi utilizată? Alte complicații nu există? Edemul osos este normal atunci când ai această afecțiune? Durerea o să dispară pe parcurs sau o să se accentueze?
Starea articulatiei si posibilitatea de utilizare cu/fara durere depinde strict de atitudinea D-voastra fata de efortul fizic.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Am văzut că există niște pernuțe metatarsiene, m-ar ajuta la ceva? Adică reduc durerea?
Nu va ajuta cu nimic, deoarece problema de afla la nivelul articulatiei metatarso-falangiene (afectata de distrugerea capului metatarsian, componenta a articulatiei).
Starea articulatiei si posibilitatea de utilizare cu/fara durere depinde strict de atitudinea D-voastra fata de efortul fizic.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Totuși, fiind un tânăr nu prea pot limita activitatea sportivă, chiar dacă încerc, am înțeles că se poate înlocui articulația bolnavă cu una artificială, este adevărat? Dacă da, aș vrea mai mult informații despre asta.
Da, e drept ca se poate inlocui articulatia cu o proteza din silicon.
Dar...se uzeaza rapid si lasa pacientul fara solutie terapeutica (se uzeaza in cateva luni in cazul activitatilor sportive).
Aceasta solutie se poate discuta la 70-80 de ani, pentru deplasari minime.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Dar...se uzeaza rapid si lasa pacientul fara solutie terapeutica (se uzeaza in cateva luni in cazul activitatilor sportive).
Aceasta solutie se poate discuta la 70-80 de ani, pentru deplasari minime.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 1osteonecroza cap femural drept
- 9osteonecroza cap femural
- 4osteonecroza cap femural, picior mai scurt
- 17Osteonecroza grad II cap femural stang
- 2cancer mandibular la fetita de 8 ani!
- 2osteonecroza cap femural bilateral
- 1Am fost diagnosticat cu osteonecroza cap femural bilateral
- 3Recuperare operatie osteonecroza
- 4Durere in talpa piciorului
- 2Durere acută persistentă în tălpi când calc jos.
- 2Dureri talpi in dreptul falangelor
- 3Am calcat stramb
- 2Disfuncția articulației sacroiliacă
- 3Derere talpa piciiorului
- 9Durere in talpa (scobitura piciorului si calcai)
Mai multe informații despre: Osteonecroza durere in talpa boala freiberg
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: