fractura vicios consolidata

02-12-2017
tiramysu80
Nu este medic/terapeut
tiramysu80
Buna seara, numele meu este Cosmin am 37 de ani si acum 9 luni am avut un accident in urma caruia m-am ales cu urmatoarele fracturi; fractura maleola tibiala stg, luxatie tibio-astragaliana stg, fractura astragal stg.Interventie chirurgicala la data de 14.03.2017 cu ; osteosinteza de maleola tibiala cu 2 suruburi+saiba+3 brose K, osteosinteza de astragal stang cu 2 suruburi.Mentionez ca am stat cu orteza cat a fost nevoie si nu am calcat pe picior pana mi-a dat voie medicul.Am facut radiografii bilunar rezultatul find favorabil.In data de 06.11.17 am efectuat un CT cu rezultatul;Fractura cominutiva maleola tibiala mediala si talus;osteosinteza cu suruburi metalice maleola tibiala mediala si talus stg;reactie periostala margine interna 1/3 distala tibie stg;artrodeza secundaratibio-talara si calus exuberant si pseudartroza tibiala.
Concluzii;Pseudartroza tibiala stg si fractura veche tibi-astragaliana vicios consolidata
In data de 09.11.2017 diagnosticul dr.ortoped a fost NECROZA aseptica astragalian stg.Am intrebat ce e de facut mi-a spus blocarea gleznei sau fizioterapie in continuare.Mentionez ca piciorul imi este umflat si calc foarte stramb spre exteriorul talpi si glezna are si miscari anormale + o durere imensa care m-i se amelioreaza doar cu doua ketonal de 150mg pe zi.As vrea sa stiu ce este de facut pentru ca trebuie sa incep lucrul si eu de abia ma misc pentru mine.am si Cd cu rezultatul CT-lui.Am 9 luni de la interventie si merg foarte rau si doar cu sprijin.Multumesc
1 comentarii
1
03-12-2017, ora 12:33
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
fracturile talusului au o sansa de vindecare proasta. necroza este destul de frecventa si foarte des se ajunge la artrodeza articulatiei.
fara a vedea radiografiile este greu de spus cat de grava este situatia. din cele descrise de radiolog nu se clarifica exact situatia (scrie ca aveti o artrodeza tibio-talara, artrodeza este blocarea chirurgicala a articulatiei, deci a fost blocata din prima? sau este vorba de blocarea spontana a articulatiei care se numeste ankiloza?)
dupa cele descrise de Dvs pare a fi o problema complexa unde este afectata si axa cat si statica piciorului. din cauza necrozei talusului probabil o artrodeza de corectie numai a articulatiei tibio-talare nu va fi suficienta si probabil veti avea nevoie de o artrodeza mai complexa de corectie atat a articulatiei supra cat si cea infratalara (eventual si cea talo-naviculara etc.). o proteza tibio-talara este riscanta din cauza necrozei (insa trebuie vazuta radiografiile si CT-ul)
static cea mai avantajoasa este efectuarea acesteia cu o tija retrograda (de ex tija Zwipp). se poate efectua si cu suruburi, placi etc insa tija ar fi varianta cea mai stabila.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: